Süddeutsche Zeitung otkriva “unutarnje i vanjske neprijatelje” Europske unije

evropa eu
50 komentara

Narodi ovih prostora dobro znaju da kada mediji i političari počnu govoriti o ” sve većoj prisutnosti i aktivnostima unutarnjih i vanjskih neprijatelja” dolazi vrijeme velikih promjena, možda i propasti federalnog državnog uređenja.

Upravo ovom retorikom se javnosti obratio njemački list Süddeutsche Zeitung, koji piše kako Europa “popušta pred napadom unutarnjih i vanjskih neprijatelja”. Zanimljivo je da njemački list ne spominje Europsku uniju, koje može i  ne mora biti, nego Europu kao kontinent, koji kao da će negdje pobjeći.

“Trenutno se Europa suočava s pritiskom bez presedana, kako izvana tako i iznutra. Unutarnji neprijatelji EU, koji je žele uništiti, predstavljaju posebnu opasnost. Iako su u manjini, većina se već sada mora početi braniti, ako ne želi biti prevladana”, za njemački list piše dežurni propagandist Stefan Kornelius.

U Europi postoje dva mita. Prvi da EU postaje jača i ujedinjenija, jer njezine članice to navodno žele. Drugi je da u Europskoj uniji nema ljudi koji joj se protive ili, što je još gore, žude za njenim uništenjem. Ružna stvarnost jest da neprijatelji Europe ne sjede skrštenih ruku. Iako su u manjini, Europa se već mora braniti, ako ne želi biti prevladana”, savjetuje njemački novinar.

“Samo Francuska, Njemačka, Belgija i Luksemburg danas govore u produbljivanju integracija u Europi. Preostale 24 zemlje žele izgraditi pragmatične ili nacionalno-egoistične odnose s EU. Ako Europska unija bude ozbiljno potkopana ili propadne, većini Europljana to neće pokvariti san”, uvjeren je Kornelius.

“Međutim, za većinu građana je europski projekt još uvijek koristan, ali postoje čimbenici koji mogu ugroziti jedinstvo ove većine. Na primjer Brexit, koji može potaknuti druge da ga imitiraju, ili povrede vladavine prava i demokracije u Mađarskoj i Poljskoj, kao i ciljani talijanski napadi na euro, koji Europskoj uniji prijeti financijskim i valutnim krizama”, piše dalje Süddeutsche Zeitung i prelazi na “vanjske neprijatelje”.

“Situaciju pogoršavaju vanjske okolnosti. Samouvjerena Kina, koja postaje sve agresivnija, neprijateljska Rusija  i destruktivna Amerika koja je izgubila svoje vodstvo, sve to može postati nepodnošljivi teret za Europsku uniju”, smatra Stefan Kornelius.

“U ovom slučaju, glavni test za EU će biti situacija u Italiji. Proračun Rima je provokacija koja se ne smije ostaviti bez odgovora. Europa mora dokazati da se može nositi s takvim destruktivnim snagama, a na primjeru Brexita vidimo da Europska unija ima sve što joj je potrebno za to. Ako djeluje odlučno i na zajedničkoj fronti, može se oduprijeti fanatizmu svojih protivnika. Oni koji cijene ovaj savez sada ga moraju braniti sa svim silama, jer je ledeno doba u Europi tek na početku”, zaključuje autor.

Sada, kako nas iskustvo uči, vjerojatno slijede pojačane vježbe tipa “Ništa nas ne smije iznenaditi” i učestali tečajevi “Društvene obrane i samozaštite”, kako bi “progresivni” i “osviješteni” Europljani, na čelu s dijelom političke elite iz Francuske, Njemačke, Belgije i Luksemburga prepoznali te “zlotvore”, koji ne sjede prekriženih ruku, nego i dosluhu s Rusima i Kinezima, računajući na Trumpovu pasivnost, žele uništiti “tekovine bratstva i jedinstva europskih naroda i narodnosti”, i dobro je da postoje novinari poput Stefana Korneliusa da nam otvore oči.

Za kraj malo upozorenje, kako ne bi bilo zabune, ovo nije jutarnja satira, nego prijevod članka Stefana Korneliusa, koji stvarno postoji piše za Süddeutsche Zeitung.

Süddeutsche Zeitung 

Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mikojan
5 godine prije

Največi neprijatelji Europske Unije su Velika Britanija, USA i NATO, kada to briselska gospoda shvate bojim se da će biti kasno.

Har Megiddo
5 godine prije

Ovaj je sigurno unutarnji neprijatelj.

https://www.youtube.com/watch?v=L8LIHZDfmFM

giordano bruno
5 godine prije

O stvaranju NOVOG SVETSKOG PORETKA (Benjamin Freedman, govor iz 1961. god.) 1/3

Splitexpress
5 godine prije

Najveći zaštitnik organizacije je onaj koji ima najviše koristi,a to je Njemačka?Kada ostali shvate da neće trpjeti teror eura-kao neuspjelog eksperimenta,ili će biti nova runda pregovora ili će biti razlaz?

eu kolonija
5 godine prije

smrt eu fašizmu, sloboda narodu. neka švabe I francuzi ne prisvajaju sve benefite eu za sebe već neka te benefite rasporede I na druge. od kako europska unija postoji samo je jedna država iz dana u dan bogatija a to je njemačka a sve ostale su siromašnije. ostali trebaju jesti kupus, a oni će meso da bi statistički pisalo da svi jedemo sarmu

Mis
5 godine prije

Jedno pitanje po cemu je jedna Rusija ili Kina agresivnija od jedne Njemacke, Francuske ,Britanije? Koliko znam jedni i drugi su imali jednake megalomanske teznje pokoravali jedni druge. S druge strane Kako.je moguce da Belgija i Nizozemska bude središte ikakve unije jer su oni sami najbrutalniji najokrutniji okupatori ,kolonizatori.
Vidim liberalizam je dobar kad preko tudjih ledja ide trosak. Kao da je cilj jednoj njemackoj da jaca hrvatska,ik i bilo.koja drzava , stovise njoj pogoduje sto veci lopovluk,korupcija . Jer sto manje proizvodimo sto manje zadovaljamo svoje potrebe i sto vise gledamo lazn j statisticki izvoz to nam oni vise mogu izvesti roba i usluga naravno sa svoga teritorija, jer nisu ludi jacati tudje kapacitete.

Siniša
5 godine prije

Ne valja….zanemarili su mene,ovakva evropa ne valja ni za na ćunu.

Iza_horizonta
5 godine prije

Zanimljivo je da tim ljudima koji stalno truju narod nekim neprijateljima nikad ti ‘neprijatelji’ ne zasmetaju da se obogate. Kako to da njihova djeca mogu slobodno da se bahate? Je li bio neki slučaj da je neko ugrožen? Kako to pored toliko ‘neprijatelja’? Ovo se posebno odnosi na naše područje.

Fitcher
5 godine prije

EU u današnjem sastavu je samo nastavak kolonijalizma drugim malo suptilnijim sredstvima, i onda se ovaj čudi što je većina država protiv ovakve EU? Europska Unija nije nikad bila ravnopravni savez SVIH europskih naroda i to je ključan razlog nezadovoljstvom. Jedan od najboljih primjera je proizvodnja hrane različite kvalitete za “progresivni” zapad i “zaostali” istok Europe. I unatoč tome što je to izašlo u javnost što se promjenilo osim što se malo digla buka? Apsolutno ništa. A koliko još ima takvih primjera gdje postoji “njihova Europa” i oni ostali na istoku.

Praž
5 godine prije

Čini se da su unutarnji neprijatelji EU došli odavno. Kad su im davali stanove i socijalnu…

njonjo
5 godine prije

Odavno sam shvatio kako se formira i djeluje IV Reich. No, skužili i neki drugi o čemu se radi i ondak vudri da se ne ponovi tragedija iz WW II, ali ovaj put na drugovačiji način.

Tupko Glupko
5 godine prije

Cjelokupna vanjska politika Europske komisije, dovođenje nuklearnog naoružanja na europsko-ruske granice zbog slijepog slušanja Amerikanaca kojima je to i cilj, nametanje sankcija propulzivnim velikim zemljama bez pokrića, porozne vanjske granice EU su glavni vanjski i unutarnji neprijatelj EU. Slobodno tržište je osiromašilo kvalitetnom radnom snagom istočnoeuropske zemlje članice EU gdje su plaće još uvijek u prosjeku 2-3 puta manje nego u zapadnoeuropskim. Tamo se ruši cijena rada, a ovdje diže. Ekonomska unija da, slobodne granice da, slobodno tržište da, ali bogate zemlje koje uzmu školovane doktore, inžinjere itd. bi trebali matičnim zemljama barem platiti cijenu njihovog školovanja. Zajednička valuta euro nikada neće biti u svim zemljama EU, to isto treba biti jasno. Svatko tko forsira Sjedinjene europske države u stilu Sjednjenih američkih država zapravo radi na nestanku EU – previše je tu različitih religija, jezika, nacija, načina razmišljanja, neće tu nikada biti melting pot. Pogotovo uzimajući u obzir da se… Čitaj više »

MilanCZ
5 godine prije

EU je globalni projekat,vise je onih koji su za EU nego onih koji nisu.O raspadu EU neodlucuju građani,vlade drzava nego oni koji su je stvorili,a to je zapadno krilo globalista,kad oni odluce da EU nebude,onda nece biti,sve ostalo je lajanje na mjesec bespotrebno.

alan ford
5 godine prije

Süddeutsche Zeitung – isprdak “duboke države”, lažljiva đubrad, kao i svi ostali njemački manistream mediji, svi pod kontrolom duboke države, koja ih je i stvorila. Nakon završetka 2. sv. rata, američki i britanski gospodari poražne Njemačke, odnosno duboka država, stvorili su i sve nove medije; Süddeutsche Zeitung , Spiegel, Die Zeit, Bild, Die Welt, FAZ, itd… Süddeutsche Zeitung je stvoren 1946. , a za izlaženje su urednici naravno morali dobiti dozvolu američkih i britanskih gospodara. Za naivne ovce u narodu, svaki od tih medija igra ulogu koja mu je namjenjena. Tako je “Süddeutsche Zeitung ” kofol lijevi, FAZ je kofol desno-konzervativni, Spiegel je kofol lijevo-liberalni, itd. u stvarnosti svi zastupaju isto: uništenje Njemačke i svih ostalih europskih država, migraciju, globalizaciju, EU, … lihvarstvo, stvaranje velike svjetske rokefelerovsko-rotšildove države. Svi ti mediji imaju iste gazde. Ovaj Stefan Cornelius, glavni urednik SZ-a je član glavne Rokefelerove podružnice u Njemačkoj, elitne organizacije “Atlantikbrücke”… Čitaj više »

Moreno
5 godine prije

Je, iskustvo iz ONO i DSZ nas uči kako je opasniji unutrašnji neprijatelj koj izgleda ka mi, govori ka mi, ali nikad ne spava, nego i po noći rovari . . . od nesanice ima kalamare oko očiju . . . tako da se unutrašnjega neprijatelja more lako pripoznat

antinwo.HR
5 godine prije

Rušite narodi eu to iskonsko masonsko zlo.SMRT eu

Balad
5 godine prije

“Süddeutsche Zeitung otkriva “unutarnje i vanjske neprijatelje” Europske unije” https://www.logicno.com/vijesti/suddeutsche-zeitung-otkriva-unutarnje-i-vanjske-neprijatelje-europske-unije.html?fbclid=IwAR2eoz-8xnRCD8SGaEkaEOr7GPAHQgC5NvQ56Bb6hP_dal7XNNXWpOsbvL8 Mogu samo ponoviti prethodni post: Ovo svjedoči samo jednome: Kapitalizam, ma kojeg varijante – od grabljivog do liberalnog, nekog s “humanim licem”, koristit će sve moguće metode da očuva privilegije elita. Prvo “umivene”, kojima je zadatak da prestraše kritičare, do brutalnih u kojima teče krv. Komunisti su bili u pravu: sila se samo silom može slomiti, i to će – kad tad – biti i sudbina kapitalizma. A potom ne treba rabiti lažni humanizam protiv onih koji su prema nama nehumani. Sustav koji daje prednost profitu (novcu) pred čovjekom, inherentno je neljudski i treba ga rušiti! PROLETERI SVIH ZEMALJA – UJEDINITE SE! ma kako vam zastarjelo i smiješno zvuči ova parola, jer se pred vašim očima kapital ujedinjuje i djeluje! 🙂 🙂 🙂 “Demokracija” tipa kakvu nam prodaje kapitalizam nije nego rog u vreći. Od nje su relevantni jedino navodnici.… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.