The Washington Times: Lorde bojkotira Izrael, a odlazi pjevati u Rusiju!

lorde

Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, poznatija po umjetničkom imenom Lorde, novozelandska kantautorica hrvatsko-irskog podrijetla je razočarala The Washington Times.

Dobitnica dvije nagrade Grammy, pjevačica Lorde, otkazala je koncert u Izraelu zbog situacije oko Jeruzalema, piše The Washington Times. Međutim, novozelandska zvijezda ne vidi ništa loše u tome da nastupi u Rusiji, “zloglasnoj zemlji po kršenju ljudskih prava”, piše američki list.

Zvijezda Novog Zelanda je otkazala svoj lipanjski koncert u Tel Avivu, nakon što ju je aktivisti zamolili da se pridruži kampanji protiv Izraela “Bojkot, izolacije i sankcije” (BDS).

U isto vrijeme, u sklopu svjetske turneje promoviranja albuma Melodrama pjevačica Lorde će iduće godine s dva koncerta posjetiti Rusiju. Prvi će se održati 29. svibnja u St. Peterburgu, a drugi 31. svibnja u Moskvi.

U otvorenom pismu aktivista Nadie Abu Shanab i Justina Sachsa se navodi da nastupom u Izraelu Lorde šalje krivu poruku, osobito u svjetlu Trumpove odluke da američko veleposlanstvo iz Tel Aviva preseli u Jeruzalem, prenosi američki list.

Nastup u Tel Avivu će se smatrati potporom politici izraelske vlade, čak i ako ne komentirate političku situaciju. Čini se da je to nemoguće zasjeniti najboljim namjerama i najboljom glazbom”, pišu aktivisti.

Lorde je potvrdila da je primila pismo u srijedu i rekla da razmatra sve opcije.

U poruci koju je objavila na društvenim mrežama, pjevačica je istaknula “kako je otkazivanje nastupa prava odluka u ovom trenutku”.

“Rusija je zloglasna zbog kršenja ljudskih prava. Prema izvješću Ujedinjenih naroda od 25. rujna, nakon aneksije Krima u ožujku 2014. godine, dokumentirana su teška kršenja ljudskih prava, kao što su proizvoljnih uhićenja i zatvaranja, nestanci, zlostavljanja i mučenja, kao i najmanje jedna izvansudska likvidacija”, piše The Washington Times i dodaje kako će, nakon otkazivanja koncerta u Izraelu, Lorde svejedno nastupiti u Rusiji.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

avatar
10000
8 Grupirani komentari
14 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
13 Komentatori
Pizistrat NelsonigiZvrkMarkočitalac Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
mars
Gost
mars

….pišu novine koje izlaze u državi gdje su ulične policijske izvansudske likvidacije, najčešće crnaca, uobičajena praksa.

slix
Gost
slix

Washington Times je bio osnovan od strane i bio je u vlasništvu Sun Myung Moona, utemeljitelja Crkve Ujedinjenja iz Južne Koreje. (tzv moonijevci, to su oni što rade velika vjenčanja na stadionima u Južnoj Koreji, gdje se istodobno vjenčava na tisuće parova) Čovjek je za sebe tvrdio da je nekakav mesija. Uglavnom Washington Times je konzervativni desničarski list koji nije tako cijenjen kao Washington Post. Osobno ne cijenim niti jedan niti drugi 🙂

žrec
Gost
žrec

Od bezbroj novina u americi, samo tri su najvažnija. Washington Post, New York times, i donekle Wall street journal. Što ne izađe u njima nije se niti dogodilo, niko se ne osvrće na Miami Herald ili LA Times. Doduše, nakon svega, ne bih više niti jedan stavljao u kontekst “cijenjeni”.

igi
Gost
igi

…slušao sam dačića u marićevoj ćirilici i ostalo mi je u sjećanju jedna njegova konstatacija:….što god da kažeš amerikancima oni kao da su čipirani ponavljaju naučene fraze….i to je dačić otprilike rekao nakon što je zastao na trenutak kao da se dvoumi da izgovori rečeno….iz toga ja osobno mogu zaključiti da sve tteorije zavjere uključivši i ljude guštere i ostale gmazove dobivaju na snazi i pobuđuju sumnje u istinitost – ma koliko to smješno bilo.

palermo
Gost
palermo

Kad to kaže Miloševićev omladinac onda mora da je tako. Na stranu to što o američkoj vanjskoj politici mislim sve najgore.

igi
Gost
igi

..imaš na youtube snimku ćirilice….inače kada je lik koji je aktivno učestvovao u genocidu na kozari 42. postao gensek UNa onda krimen dačića što je bio miloševićev omladinac nema nikakvu izrazito lošu konotaciju; ..u biti slažem se sa nekim srbima da bi u zagrebu trebali dići spomenik slobi jer da nije bilo njega referendum o samostalnosti u hrvatskoj prošao bi kao onaj zadnji u škotskoj.

Marko
Gost
Marko

igi gdje si ti to pročitao da je se na Kozari dogodio genocid ? A šta se tiče referenduma za hrvatsku neovisnost 83,56 posto birača izišlo na referendum a za neovisnos glasovalo “samo” 94,17% a za ostanak u jugi 1,2% birača , ja mislim da nikada u svijetu nije prošao referendum da je sa toliko postotaka neka opcija pobjedila , znači skoro cijeli hrvatski narod glasao za izlazak iz juge , a ti srbi neka se tješe

igi
Gost
igi

….ako je streljanje nekoliko tisuća civila i vojnika muškaraca u srebrenici genocid pa valjda je oduzimanje maloljetne djece i dojenčadi od majke i očeva da skončaju od gladi i bolesti i upučivanje njihovih roditelja u logore smrti također genocid….ali ne trudi se ti to ne razumiješ kao što ne razumiju ni šeici u ISILu da je genocid istrebljivati druge zbog vjere.

Zvrk
Gost
Zvrk

pišeš gluposti koje su sasvim izvan teme i bilo kakvog konteksta. bolje da si nas poštedio nacionalističkog ispada.

igi
Gost
igi

….šta je tu nacionalizam…….možda činjenice koje ne želiš znati.

Ask
Gost
Ask

Iako će ti se karijera, nakon ovog poteza, ugasiti kao i karijera Lauryn Hill – svaka čast.

palermo
Gost
palermo

Pa može ona bilo gdje u svijetu naći diskografsku kuću. I ima gdje će nastupati. Neće biti kruha gladna, ali potez joj je u svakom slučaju za duboki naklon.

žrec
Gost
žrec

Bolje rečeno Dixie Chicks. Njih su doslovno satrali.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Žrec, da fakat, na te “kantrijanerice” sam skroz zaboravio, a bio sam nekad u diskografiji. Da, istina, njih je Bush mlađi uništio zbog Iraka.
Hvala što si nas podsjetio.

tuf
Gost
tuf

Ako ćemo o ljudskim pravima onda u SAD-u nitko trebao nastupiti, uzimajući u obzir da njihova policija pobije više od 3.000 ljudi, a za niz drugih kršenja osnovnih prava, kao i međunarodnih zakona, bi bili potrebni dani za navođenje.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

To je naše gore list, ponosan sam na Jelićku. Doduše, nisu mi pjesmuljci nešto, ali ću se sad natjerati da koju poslušam. 🙂

Marko
Gost
Marko

Pizistrat Nelson jedan od tih “pjesmuljaka” od Jelićke je Royals koji je dospio na prvo mjesto na Billboard Hot 100 ljestvici u 2013. godini , plus dobila je 2014.g dva Grammya imnoštvo nagrada bez razlike što tek ima 21. godinu,
Prilikom posjete presjednice Kolinde Australiji , Jelićka se satala sa Kolindom i podnijela zatjev za stjecanje Hrvatskog državljanstva

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Marko, istina je to što pišeš, ali moj glazbeni ukus ne određuje Grammy ni Bilboard. Nisam rekao da je šund, ali nije nešto što se uklapa u moje viđenje glazbe.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Ah da…naslovna slika malo podsjeća na Janis, ali ova naša je ljepša 🙂

palermo
Gost
palermo

Ovaj list je više-manje marginalan na američkoj medijskoj sceni. Ali kada se radi o bezuvjetnoj podršci Hazaristanu, naravno, u prvim su redovima.
Inače bojkot i ignoriranje Izraela je najbolji lijek za Odabrane. Nikakva svađa i prazne priče kao one Erdine i ostalih korumpiranih arapskih režima. Izrael osjeti samo konkretne akcije, poput ove ili Hezbollaha.
Mada ne znam što je na kraju bilo sa prijedlozima u Knessetu, pardon, američkom Kongresu da se sankcioniraju pojedinci i tvrtke koje bojkotiraju Uebermensch.

math
Gost
math

Postoji 18 “international human rights treaties” (sporazuma iz različitih područja ljudskih prava). Države pojedinačno ratificiraju svaki sporazum kada ga odluče prihvatiti i pridržavati ga se. Trenutni status ratifikacije po državama može se vidjeti na karti (podaci su od UN-a):
http://indicators.ohchr.org/
USA ima ratificirano 5 sporazuma od 18.
Ruska federacija ima ratificirano 11 sporazuma od 18.

Prikaz na karti vidljiv je na stranici:
http://indicators.ohchr.org/
gdje donji broj predstavlja broj ratificiranih sporazuma i prema tome i boju na karti:
0-4 crveno
5-9 narančasto
10-14 svjetlo plavo
15-18 plavo

Da li bi i Vi napravili takvu podjelu?
Da li je USA utjecala baš na takvu podjelu ( jer da je 0-5 crveno, USA bi ušla u tu kategoriju).

Toliko o ljudskim pravima.

čitalac
Gost
čitalac

Kad ćemo već jednom prestati gurati politiku baš svugdje i u sve? Pa valjda u Izraelu ima i ljudi koje samo zanima njena glazba? Zašto njih “kažnjava”? Znači li to da naši klubovi neće igrati npr. sa Macabijem? Nastupiti u Izraelu ne znači da podupire politiku njihove vlade! Kada takvo nešto rade nama (a radili su) nismo bili baš sretni, zar ne? Ukratko, ovo joj baš nije nasretnija odluka.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik