The Washington Times: Lorde bojkotira Izrael, a odlazi pjevati u Rusiju!

lorde
22 komentara

Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, poznatija po umjetničkom imenom Lorde, novozelandska kantautorica hrvatsko-irskog podrijetla je razočarala The Washington Times.

Dobitnica dvije nagrade Grammy, pjevačica Lorde, otkazala je koncert u Izraelu zbog situacije oko Jeruzalema, piše The Washington Times. Međutim, novozelandska zvijezda ne vidi ništa loše u tome da nastupi u Rusiji, “zloglasnoj zemlji po kršenju ljudskih prava”, piše američki list.

Zvijezda Novog Zelanda je otkazala svoj lipanjski koncert u Tel Avivu, nakon što ju je aktivisti zamolili da se pridruži kampanji protiv Izraela “Bojkot, izolacije i sankcije” (BDS).

U isto vrijeme, u sklopu svjetske turneje promoviranja albuma Melodrama pjevačica Lorde će iduće godine s dva koncerta posjetiti Rusiju. Prvi će se održati 29. svibnja u St. Peterburgu, a drugi 31. svibnja u Moskvi.

U otvorenom pismu aktivista Nadie Abu Shanab i Justina Sachsa se navodi da nastupom u Izraelu Lorde šalje krivu poruku, osobito u svjetlu Trumpove odluke da američko veleposlanstvo iz Tel Aviva preseli u Jeruzalem, prenosi američki list.

Nastup u Tel Avivu će se smatrati potporom politici izraelske vlade, čak i ako ne komentirate političku situaciju. Čini se da je to nemoguće zasjeniti najboljim namjerama i najboljom glazbom”, pišu aktivisti.

Lorde je potvrdila da je primila pismo u srijedu i rekla da razmatra sve opcije.

U poruci koju je objavila na društvenim mrežama, pjevačica je istaknula “kako je otkazivanje nastupa prava odluka u ovom trenutku”.

“Rusija je zloglasna zbog kršenja ljudskih prava. Prema izvješću Ujedinjenih naroda od 25. rujna, nakon aneksije Krima u ožujku 2014. godine, dokumentirana su teška kršenja ljudskih prava, kao što su proizvoljnih uhićenja i zatvaranja, nestanci, zlostavljanja i mučenja, kao i najmanje jedna izvansudska likvidacija”, piše The Washington Times i dodaje kako će, nakon otkazivanja koncerta u Izraelu, Lorde svejedno nastupiti u Rusiji.

Ella Marija Lani Yelich-O'ConnorGrammylordeThe Washington Times
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
6 godine prije

….pišu novine koje izlaze u državi gdje su ulične policijske izvansudske likvidacije, najčešće crnaca, uobičajena praksa.

igi
6 godine prije

…slušao sam dačića u marićevoj ćirilici i ostalo mi je u sjećanju jedna njegova konstatacija:….što god da kažeš amerikancima oni kao da su čipirani ponavljaju naučene fraze….i to je dačić otprilike rekao nakon što je zastao na trenutak kao da se dvoumi da izgovori rečeno….iz toga ja osobno mogu zaključiti da sve tteorije zavjere uključivši i ljude guštere i ostale gmazove dobivaju na snazi i pobuđuju sumnje u istinitost – ma koliko to smješno bilo.

Ask
6 godine prije

Iako će ti se karijera, nakon ovog poteza, ugasiti kao i karijera Lauryn Hill – svaka čast.

tuf
6 godine prije

Ako ćemo o ljudskim pravima onda u SAD-u nitko trebao nastupiti, uzimajući u obzir da njihova policija pobije više od 3.000 ljudi, a za niz drugih kršenja osnovnih prava, kao i međunarodnih zakona, bi bili potrebni dani za navođenje.

palermo
6 godine prije

Ovaj list je više-manje marginalan na američkoj medijskoj sceni. Ali kada se radi o bezuvjetnoj podršci Hazaristanu, naravno, u prvim su redovima.
Inače bojkot i ignoriranje Izraela je najbolji lijek za Odabrane. Nikakva svađa i prazne priče kao one Erdine i ostalih korumpiranih arapskih režima. Izrael osjeti samo konkretne akcije, poput ove ili Hezbollaha.
Mada ne znam što je na kraju bilo sa prijedlozima u Knessetu, pardon, američkom Kongresu da se sankcioniraju pojedinci i tvrtke koje bojkotiraju Uebermensch.

math
6 godine prije

Postoji 18 “international human rights treaties” (sporazuma iz različitih područja ljudskih prava). Države pojedinačno ratificiraju svaki sporazum kada ga odluče prihvatiti i pridržavati ga se. Trenutni status ratifikacije po državama može se vidjeti na karti (podaci su od UN-a):
http://indicators.ohchr.org/
USA ima ratificirano 5 sporazuma od 18.
Ruska federacija ima ratificirano 11 sporazuma od 18.

Prikaz na karti vidljiv je na stranici:
http://indicators.ohchr.org/
gdje donji broj predstavlja broj ratificiranih sporazuma i prema tome i boju na karti:
0-4 crveno
5-9 narančasto
10-14 svjetlo plavo
15-18 plavo

Da li bi i Vi napravili takvu podjelu?
Da li je USA utjecala baš na takvu podjelu ( jer da je 0-5 crveno, USA bi ušla u tu kategoriju).

Toliko o ljudskim pravima.

Pizistrat Nelson
6 godine prije

To je naše gore list, ponosan sam na Jelićku. Doduše, nisu mi pjesmuljci nešto, ali ću se sad natjerati da koju poslušam. 🙂

čitalac
6 godine prije

Kad ćemo već jednom prestati gurati politiku baš svugdje i u sve? Pa valjda u Izraelu ima i ljudi koje samo zanima njena glazba? Zašto njih “kažnjava”? Znači li to da naši klubovi neće igrati npr. sa Macabijem? Nastupiti u Izraelu ne znači da podupire politiku njihove vlade! Kada takvo nešto rade nama (a radili su) nismo bili baš sretni, zar ne? Ukratko, ovo joj baš nije nasretnija odluka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI