Trump poručio Europi da uzme svoje teroriste zarobljene u Siriji – EU ne zna što činiti

Donald Trump - ljut
51 komentar

Jučer je američki predsjednik Donald Trump pozvao zemlje EU da “uzmu natrag” više od 800 militanata terorističke skupine “Islamske države” i privedu ih pravdi.

“Sjedinjene Države traže od Velike Britanije, Francuske, Njemačke i drugih europskih saveznika da uzmu natrag više od 800 militanata ISIL-a koje smo zarobili u Siriji i da ih privedu ih pravdi”, napisao je Trump na svom Twitteru .

Također je dodao kako “alternativa nije jako dobra”, jer će SAD “biti prisiljene da ih oslobode”.

Ranije su mediji izvijestili kako Washington namjerava u potpunosti povući svoje vojnike iz Sirije do kraja travnja. 19. prosinca 2018. Su Sjedinjene Države najavile su početak povlačenja svojih postrojbi s teritorija Sirijske Arapske Republike.

Slagali se mi s Trumpom ili ne oko drugih pitanja, ovdje je definitivno u pravu. Točno, možemo reći da je to bila “privatna vojska” Sjedinjenih Država, Izraela i Saudijske Arabije koja je trebala svrgnuti Bashara Al-Assada, ali ništa manje nije bila “privatna vojska” Londona, Pariza, Berlina i drugih europskih prijestolnica koje su omogućili širenje vehabijske propagande i odlazak horde islamista u ratove u Siriji i Iraku.

Nakon povlačenja američke vojske, ako se to stvarno dogodi, Kurdi nisu u stanju držati ove ekstremiste. Osim toga, nemaju ni zatvore ni pravosuđe koje bi svakome od njih moglo odrediti kaznu. Mogli bi ih predati sirijskoj vladi, ali zašto bi ih Assad primio?

Ako se američke trupe povuku, SAD će ih sigurno pustiti na slobodu, a onda će se preko Turske, uredno obrijani, oprani i obučeni, kao prosječni Europljani vratiti u EU. Mogao bi ih zadržati i Erdogan, ali zašto? Za najavljena uhićenja “gülenista”će Turskoj trebati najmanje desetak novih zatvora.

Strijeljati ih sve po kratkom postupku bi možda bilo rješenje, ali kada bi se zarobili krvnici kao što je bio Lavdrim Muhaxheri s Kosova, čiji su zločini dokumentirani i objavljeni na internetu. Ovako se situacija prilično zakomplicirala. To su državljani zemalja EU i kao takvi bi trebali biti izručeni i poslani na robiju. No, čini se da će morati pričekati, bez obzira na to što su radili u bivšem “kalifatu”.

Danska ne želi svoje teroriste zarobljene u Siriji

Teroristi u Palmyra - Sirija

Prva je, takoreći službeno, Trumpov prijedlog odbila Danska.

Prema novinskoj agenciji DPA, pozivajući se na predstavnika premijera Larsa Lökkea Rasmussena, Kopenhagen neće vratiti teroriste ISIL-a da im se sudi u zemlji.

“Govorimo o najopasnijim ljudima na svijetu. Ne bismo ih trebali vraćati “, naglasio je, dodajući kako je Trumpova izjava preuranjena, jer je situacija u Siriji daleko od stabilne.

Ranije u nedjelju je glasnogovornica njemačkog ministarstva unutarnjih poslova komentirala poziv američkog predsjednika.

“U načelu, svi njemački građani, uključujući one osumnjičene da su se borili za tzv. ISIL, imaju pravo na povratak”, kazala je, dodajući, međutim, da je uvjet za to “da se osumnjičenima osigura konzularni pristup”.

No, Njemačka nema diplomatske odnose s vladom u Damasku, a nije priznala ni neovisnost Sirijskog Kurdistana. U pravnom smislu, stvoren je vakuum, koji se može riješiti samo ponovnim otvaranjem njemačkog veleposlanstva u Damasku.

Njemačka dužnosnica jr također kazala kako je Irak pokazao interes da sudi nekim od terorističkih boraca iz Njemačke.

“Ali u Siriji, zbog oružanog sukoba u toj zemlji, njemačka vlada ne može jamčiti pravne i konzularne usluge njemačkim zatvorenicima”, zaključila je.

Prema medijima, ranije u siječnju je Pariz pristao na repatrijaciju najmanje 130 francuskih boraca tzv. ISIL-a koji su uhićeni u sjeveroistočnoj Siriji od strane kurdskih boraca koje podupiru SAD. Po povratku bi se svi trebali suočiti sa suđenjem u Francuskoj.

Twitter 

Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pikač
5 godine prije

Slagali se mi s Trumpom ili ne,u pravu je,da. U pravu je doduše,i kada je automobilska industrija u pitanju. A što se tiče Europe,slažem se. Svatko bi trebao pojesti govna koja je sam izasrao. Pardon na izražavanju

krezubi glasac
5 godine prije

Trumpeto vodi kuci sebi svoje pionire skupa sa onim pustim Toyotama sa ugradjenim mitraljezima sto su divljaci slucajno s neba dobili.

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

ISIS i cijeli rat u Siriji je kreirala i financirala USA dakle neka i uzivaju u plodovima svoga rada, neka si zadrze sve te koje su godinama financirali obucavali i naoruzavali. Neka ima daju veteranske penzije i benficije biti ce im lojalni gradjani uSA a po mentalnom i intelektualnom sklopu ionako se ne razlikuju od vecine amerikenjaca.

Kanta
5 godine prije

German Ministry of Interior: All ISIS militants who have German citizenship have the right to return home.

Moglo bi bit doslovce vatreno na oktoberfestu 😀

Laki Topalović
5 godine prije

Po meni jeste u pravu, ali Europa nije u pravu sa svojim programima deradikalizacije, blablaizacije i sl. Nego ih treba dovesti i osuditi na po 20 godina teške robije, zabraniti im da vide žene i djecu, koja , ako su mala ništa, ako su vidjela krv, pod prismotru i program ponovnog pranja mozga do 21 godina života. Kurdi imaju tečaj deradikalizacije od 2 mjeseca. Dva mjeseca glume svece i onda ih puste i šmugnu opet u pustinju ili Irak. Bagdad sve koji su nosili oružje osudi na smrt i objesi, a suđenje traje pola sata. Nek ih tajno prebace u Irak, daju im puške s gumenim mecima i onda insceniraju razmjenu vatre, pola pobiju pola pohapse. Eto, rješen problem. Djecu i žene, to je malo veći problem. Rusi svoje primaju i traže ih tamo posvuda da ih vrate.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Kao što je navedeno u tekstu narandžasti je potpuno u pravu i vjerovali ili ne čini veliku uslugu Damasku.Kada se uspostavi legalna vlast na sjeveroistoku zemlje zašto bi napaćeni Sirijski narod morao hraniti i oblačiti ove bandite i njihove porodice ,što u zatvoru ,što na slobodi.Sada je vrijeme da se prijatelji Sirije još jednom pokažu.Oni su ih regrutovali,obučili opremili ,indoktrinirali i poslali u Siriju ,a Katar i S.Arabija sve to lijepo “kešom” ispratila.
Čuj – Danska ih neće ,ma nemoj!!!Puna podrška narandžastom po ovom pitanju.Neka ih lijepo podijele ko* braća go*v..

burt
5 godine prije

ovaj slučaj pokazuje da Sirija više ne funkcionira kao jedinstvena države, američka vojska u Siriji traži da se zarobljeni strani ISIL-ovci sa teritorija SDF-a prebace u EU, vlast u Damasku nitko ništa ne pita u vezi ovoga, da je to jedinstvena država oni bi bili predati centralnoj vlasti u Damasku ali država je vojno i politčki podijeljenja tako da samostalni entiteti i strane vojske odlučuju o tim pitanjima

giordano bruno
5 godine prije

Ako su se ukljucili u CIA projekat ISIL “Islamske države” to je drzava koju su napravili Amerikanci, predsednik im je Trump, ISIL je 51-pedeset prva Americka drzava, a ti vojnici u toj drzavi su Americki vojnici, a Americki vojnici imaju Americko ISIL drzavljanstvo, Yankee go home.

Duki
5 godine prije

Bravo !! Danci ,ukakali se a a,??
Pa vaši su.!nisu. Marsovci !Vi ste im dali sve uvjete da odu tamo i bijesno kolju !
A ovaj je put Donald u pravu !
Imam osjećaj da slijede međusobne optužbe,
jer je to u doktrini zapadnih demokracija”Muko moja prijeđu na drugoga !”
Mogli bi sada će za ovo i Ruse optužiti !???

antiimperijalista
5 godine prije

europski dio terorista isporučite srbima, i ne brinite, neće više smetati nikomu!

Ivan
5 godine prije

USA ne želi predati ISIL-ovce Siriji i Iraku iz vrlo jednostavnog razloga u Damasku i Bagdadu bi bili osuđeni i “OVERENI” u roku 3. dana! To nije u cilju USA ni KSA a ni Izraelu, puno su oni novaca uložili u ove kreteni da bi ih sad tek tako Sirija i Irak ubili.

čokolino
5 godine prije

Kad su jih ameri primali, dali jim oružje i obučavali u svojim kampovima bilo je sve OK………
Neka jih pošalju u Izrael……….nauružane. Primali su jih i lječili u svojim bolnicama, pa neka prime i ove.
Može jih uzet i saudijska barabija. Svoji su…..

Ana
5 godine prije

Skoro sva zvjerstva napravili su u Iraku i Siriji; Stakori ne zele dati priliku Siriji da presudi europskim krvnicima vlastitog naroda. Umjesto toga preferiraju atentate,, nakon kojih cemo si brisati suzice, postavljati zastave (sukladno trenutnom atentatu tj gdje je izvrsen), uzduz i poprijeko FB pisati cemo Pray for……., dostojanstveno uzvikivati-Vous n’aurez pas ma haine !! (Necete me navesti da vas rmrzim:) odllaziti na jos krvave trgove i postavljati plisa,e medvjedice, cvijece, svijece, organizirati okupljanje . Ponekad ce nam reci kako je , eto, jos jedan “mentalno nestabilan” preklao jos jednog, “naseg”, koji ponekad moze imati isto ime kao i on. Nema veze, stakori, za sada, imaju vojsku oko sebe- vojsku placenu nasim porezima. Jos…

Riddick
5 godine prije

Kakvi su ovi SDF sluge, Amerikanci im upravljalju zatvorima i odlucuju koga ce da puste a koga da zadrze.
A tek ovo “moracemo da ih pustimo u protivnom” je sramota nad sramotama da pustis 800 pripadnika najbrutalnije teroristicke grupe na svetu.
Jedino pravilno resenje je da se predaju istraznim organima Sirije i Iraka koji jedva cekaju da im se isporuce za razliku od na primer Nemacke i drugih Evropskih drzava.

nekoime
5 godine prije

Kaj im ne bi Amerikanci, Izraelci i Saudi trebali osiguarti boravak ipenziju?

Janoš
5 godine prije

Svakoj državi su takvi ljudi dragocjeni za obavljanje prljavih poslova. Tako da im se neće dogoditi ništa nego će biti zbrinuti i dobit će dobro plaćen posao.

nizzde
5 godine prije

Ako se koji vrati u Hrvatsku dočekat će ga kardinal Bozanić , Kolinda i ministar branitelja Medved uz to dobiva braniteljsku mirovinu i stan

GanicusPrvi
5 godine prije

Zna evropa gdje ce sa njima na balkan pogotovo u Bosnu da zavrse posao sa domacim bosanskim muslimanima.Evo trpaju ih u USK i zasticeni su ko medvjedi ne znam sta da urade ne mozes im nista.Policija ih uhvati u provalama i uhapsi ali ih ove sorosove organizacije pustaju.Stavise oni i ne kriju da su bili u tim teroristickim organizacijama.Donio sam definitivnu odluku ostavljam kucu koju sam napravio i sve ostalo i odlazim zauvijek iz krajine.Ne zato sto imse ne mogu suprotstaviti vec sto nam marionetska vlast ne dozvoljava da se bunimo i suprotstavljamo.

Lurker
5 godine prije

Naravno da ih EU nece primiti, smrtnu kaznu su ukinuli jer je nehumana a skratili ostale kazne, ako ih prime vani su za 10 godina max a onda…
A odakle autoru ideja da ih Asad nece, po meni primio bi ih sa zadovoljstvom i skratio za glavu.

bato
5 godine prije

Ne traba jih vracati u EU neka jih zarobe i sude Sieijsken vlasti problem resen za dva dana

John
5 godine prije

Mislio sam da ih je pusy vec integrirala u kurdski zivalj…dugo su se borili na istoj strani

deki
5 godine prije

Zatvoriti ih u jedan veliki zatvor.
Napraviti veliikiii kazan pilece supe sa cijanidom.
Podeliti tu supu u istom trenutku svima.
Onako mrtve sve ih obuci u nato uniforme.
Slikati ih i negde dubooookkoooo baciti.
Posle te slike objaviti na svim medijima.

Mate
5 godine prije

Volim Trumpa! Uvazava jake licnosti a pisa po vazalima !

krezubi glasac
5 godine prije

Poslati ih Burtu i majci je svojoj dopi…o

Ivi.tz
5 godine prije

Pa ta šugava evropa je krišom i podržavala i naoružavala ove glavosječe…e sad kad nisu uspjeli SIRIJU da odrade…šta sad…malo ih ameri razvezli na sljedeće zadatke.a malo ih i treba vratiti odakle su i dosli.

Fatih
5 godine prije

OVAJ PUT SE PO PRVI PUT SLAZEM SA TRAMPOM.DA,DA UZMITE I POJEDITE GOVNA STO IH SPREMISTE DA INSTALIRAJU VASU DEMOKRATIJI U SIRIJU.
NADAM SE DA CE STARA DAMA OBEZBIJEDITI PRAVICNO SUDJENJE” EXPORTNOJ DEMOKRATIJI”.??????

Amater
5 godine prije

Oni mozda jesu došli iz EU , ali se jako dobro zna tko ih je okupio i plaćao … Uostalom zasto ih ne predaju legalnim sirijskim vlastima , obzirom da su zločine činili na tlu Sirije …

luni lunovic
5 godine prije

svi komenntari su za plus ali ko je ovdje lud i zbunjen njihova propaganda uporno ponavlja mi smo pobjedili isis ostajemo u iraku da se ne pojavi opet isis svaki dan bombarduju neki daes u siriji ove nebuloze peave covjekov mozak umornim i polako bjezis od politike dok rusija javno i direktno u rogove nekaze to je vasa vojska i izum i na vasem platnom spisku slusat cemo ista g..na ovo vise nije nikakva diplomatija ovo je cista kaubojstina jos se nadam da ce gospoda zaharova jednom pavo odcepit

ludilo
5 godine prije

Trumpetman se brine o hrvatskoj turistickoj sezoni i poslije ultre ovi divljaci sa zoljama na toyotama je sigurno nesto sto turisti zele vidjeti.

Pazi
5 godine prije

Oci sirom zatvorene. Sta ne vidite sada kad su EU natrpali “izbjeglicama” sada samo fale odredjeni iskusni borci da pokrenu lavinu u EU. Zato pazite dok podrzavate trumpa, jer sutra I vama moze da se sudi kao sto be se trebalo suditi teroristima

bato
5 godine prije

Dragi Trump. vaša stvorenja nosite svojoj kuči – USA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.