Trump se posvađao s Trudeauom oko mlijeka, kako će s Kimom pričati o nuklearnom oružju?

Kim Jong-un - Donald Trump - susret
59 komentara

Bivši američki veleposlanik u Moskvi Michael McFaul sumnja u pregovaračke sposobnosti Donalda Trumpa sa stranim čelnicima, prenosi MSNBC. McFaul tvrdi kako ne vjeruje da je Trump sposoban zaključiti sporazum o nuklearnom razoružanju s čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom.

U programu televizije MSNBC je voditelj Michaela McFaula pitao koliko su važni osobno odnosi da bi se jedan svjetski vođa dogovorio s drugim?

“To definitivno igra ulogu. Predsjednik Obama je imao bolje odnose s predsjednikom Medvedevom nego s predsjednikom Putinom. Iako vjerujem da su na kraju nacionalni interesi puno važniji od osobnih odnosa. I mogu reći da nisam impresioniran Trumpovim uspjesima. Ako on ne može naći zajednički jezik s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom u pregovorima o mlijeku, kako možemo pretpostaviti da će biti u stanju postići sporazum o nuklearnom razoružanju s jednim od najstarijih američkih neprijatelja, vrhovnim vođom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom”, izjavio je bivši američki veleposlanik u Moskvi Michael McFaul.

VIDEO: MSNBC

Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
5 godine prije

Ovaj clanak je vec zastario, sporazum o kompletnoj denuklearizaciji NK je potpisan.
Sada se jedino mozemo nadati da Kim zna sto radi i da je uskladio korake s Kinom i Rusijom.
Za razliku od Marjanovica koji ushiceno stavlja CNN linkove u svojem clanku, vjerujem da ce Logicno napraviti dostojnu i hladnokrvnu analizu sljedecih zbivanja.

Son of Alerik
5 godine prije

Trump je ostavio ekipu iz G7 širom otvorenih usta, rekao im otprilike da neće dopustiti dalje njihove profite pri izvozu roba u SAD, a da istovremeno štite carinama svoja tržišta i odletio u Singapur.
Mandat je počeo s prijetnjama Kimu, ali ni Kim se nije dao Hvalio se interkontinentalnim raketama, vršio testiranja, pokazivao mišiće.
U svakom slučaju, ma što bio rezultat sastanka, činjenica da su se uopće sastali znači da je gore vrijeme iza nas. Trump je trgovac, a Kim očito ima što prodati.
Malo tko je na početku Trumpovog mandata očekivao takav razvoj događaja.. Hoće li se to pripisati njegovoj sposobnosti ili će već netko pronaći u tomu razloge za Trumpov poraz, vidjet ćemo u skoro vrijeme. Nije Koreja SAD-u trn u oku, nego Kina.
Ovi iz G7 će prije ili poslije Trumpu ponuditi ono što je i sam htio na početku.

Troglavski
5 godine prije

Ovo je bas glupa analogija!

Ne znam kako ce se dogovoriti s Kimom, ali znam da je sto se tice mlijeka i Kanade, Trump u potpunosti u pravu.

Kanadski sistem ‘quota’ funkcionise tako sto kanadski kupci placaju mlijeko 2x vise, a te pare se koriste da bi kanadski farmeri mogli prodavati po znatno nizim cijenama u USA sto unistava americke farmere.

Za one koji misle da na zapadu funkcionise trzisni kapitalizam:
https://en.wikipedia.org/wiki/Supply_management_(Canada)

dox
5 godine prije

lakše je s kimom, njemu bar ne padaju umjetne obrve

tuf
5 godine prije

U frisko potpisanom dokumentu je izgleda potpisana “predanost” denuklearizaciji, ali ne puno vise od toga. Ostaje za vidjeti sto slijedi dalje, nema razloga za ushit koji siri MSM.

Zen
5 godine prije

Imam jeben osjećaj da je sve iscenirano i da se gospoda nađe par puta godišnje tajno i onda se smiju i rugaju nas obične smrtnike kako smo glupi i nekontamo kako se šprdaju sa nama. Likovi sjednu, dogovore se kakve će sad gluposti i kvaziprijetnje uzet da pokupe još love poreznih obveznika, uz to sklope dogovor da se malo kao vrijeđaju, da se stvori neka prividna napetost da narod bolje popuši priču. Onda sjednu, natoče si čašu najboljeg viskija i boli ih dupe.

Goran Bare
5 godine prije

Dvojica narcisoidnih i bezobzirnih de bila. Svijet bi bio puno bolje mjesto za život kad bi danas umrla tj. krepala obojica

blatanko
5 godine prije

trump nema postovanja prema pi***cama kao sto je Trudeau

Alen
5 godine prije

Tinejdzer Kim voli svjetla reflektora ,izgleda da mu godi…A tramp je strucnjak za takve stvari…. Sta se ispod zita valjalo ?

Slagerpjevac
5 godine prije

Mislim da je Kim budala. Narod mu je pod totalitarizmom i ovakve vijesti mu daju nekakvu nadu za promjenom. Trump konstantno igra igru mrkve i batine. Kim je sad sretan, a sutra će biti užasnut kad mu ovaj na granicu parkira dvije grupe nosača zrakoplova. Trump će reći da je to sve danas dogovoreno, a Kim će zbunjeno vikati da je nesporazum pitajući se tko je ovdje lud.

bbbb
5 godine prije

Koja je ovo kazališna cionistička predstava.

Goran Bare
5 godine prije

Pedeset godina su u sjevernokorejskom narodu gajili mržnju prema Amerikancima da bi njihov debeli vođa na prvi mig potrčao i kleknuo pred Američkog predsjednika. Jadan je njegov maltretirani narod čime ga je zamlaćivao.

Laki Topalović
5 godine prije

Ako Trump misli da će Kim dati sve, a ne dobiti ništa, malo se zjbo. Neki su se šalili da SAD zauzvrat nude franšizu McDonaldsa. Neka se povuku nabliže na Guam, odu iz Južne Koreje i Južnog kineskog mora i Japana, onda će Kim dati oružje…..Možda.

Darko
5 godine prije

Iako sam na Kimovoj strani, ovo lici na igrokaz, trebaju se uzeti sve mogucnosti u obzir i ne zaboraviti da je Kim skolovan u Švicarskoj.

Ivo
5 godine prije

Mi smo ovdje vjerovatno svi za to, ali postajes pomalo dosadan sa stalnim ponavljanjem. Bolje pripremi neki clanak na tu temu, pojasni situaciju svima i objavi. Ove kratke parole bolje objavljuj po indexu, jutarnjem i sl, to ce biti puno produktivnije.

Zvrk
5 godine prije

Vojno-industrijski kompleks na aparatima. Njima je cilj napetost i bilo kakav povod za naoružanje. Ovo im dođe kao hladan tuš.

Laki Topalović
5 godine prije

Citiram – Ajatolah Sayed Ali Hamenei: “Bilo koji sporazum s Amerikom ne vrijedi papira na kojem je potpisan” To je rekao Rohaniju i Zarifu, nedavno. U oči im je rekao “Što sam vam govorio 2015.?” Ok, Iran je još uvijek na pravoj strani i drži se dogovora. Nakon 2 godine ima pravo sam proizvoditi tih nekih 190 000 SUW , nekakvih odvojenih čestica, nema pojma urana, čega li? IAEA je rekla da je sve u redu

Majk Majers
5 godine prije

Počelo je pisanje pljucačkih tekstova o Rusiji, Putinu i možemo očekivat sve više tih članaka kako SP bude odmicalo. A još kad krenu huliganski obračuni, a bit će ih

Edo
5 godine prije

Kim je izgleda jako naivan. Ako misli da Trump nudi bilo šta osim lijepih riječi grdno se vara. Nigdje nisam našao da SAD nudi bilo šta, ustvari nude specijalne garancije ma šta to da znači. Denuklearizacija ima jedino smisla ako se SAD povuku iz regiona i garantuju da se neće vraćati. To se sigurno neće desiti i ne vidim nikakvu svrhu sporazuma. Bojim se da je Kim promijenio svoja stajališta, i sam se prodao za “perle i ogledalca” koje nudi zapad. Navukao se na sjaj i glamur koji nudi zapad a ne vidi jad i bijedu koji idu skupa. Možda i vidi ali ga nije briga jer će to dopasti narodu a on će dobro proći. Ne znam skroz mi je čudna ta priča o sumitu i denuklearizaciji. Nadam se da Kim ipak nije “prodao” državu i narod i da neće potpisati ništa na štetu Sjeverne Koreje bez da i… Čitaj više »

Rope ri
5 godine prije

Ako Kim misli da ce denuklearizacijom postici dogovor sa krampom,gadno se vara,proci ce gore od Asada!!!Zivi bili pa vidili

blokirani 2.0
5 godine prije

ode i koreja na zapad jos ce na kraju samo logicno i par bolesnika sto komentiraju ostati vjerni liku i djelu staljina pol pota i ma ce tunga.

sad sjeverno korejski gican nece izlaziti iz mac donaldsa, kad se navuce na cheese burgere

Good Old Rebel
5 godine prije

Ako dođe do ikakvih promjena glede političko-ekonomskih odnosa scenario i dirigentsku palicu drže prije svih Kinezi, a naravno i Rusi. Kim zna da iza leđa ima dva moćna “brata”. Dakle ako se ide u Sjevernoj Koreji ka uspostavi “tržišne ekonomije” uzet će se “Kineski model”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.