Trump Španjolskoj predložio da izgradi zid duž Sahare i tako zaustavi migrante

pustinja
33 komentara

Da ove riječi ne dolaze od strane čovjeka koji je cijeli vijek proveo u građevinskom sektoru, bilo bi smiješno. Ovako je teško protumačiti savjet Donalda Trumpa Španjolskoj.

“Izgraditi zid u Sahari”, to je rješenje koje je Donald Trump predložio Španjolskoj u borbi protiv ilegalnih migracija iz Afrike, piše El País.

El País piše kako je američki čelnik savjetovao Madridu da iskoristi istu strategiju koju on promiče u borbi protiv priljeva migranata iz Meksika u Sjedinjene Države. Međutim, izgraditi zid u Sahari nije nimalo lak posao, što bi Trump kao građevinar trebao znati, čak i ako zaboravimo činjenicu da Španjolska nema ništa sa Saharom i da se ogromna afrička pustinja proteže kroz niz država s kojima Madrid nema pretjerano bliske odnose.

Trumpovu preporuku da Španjolska “izgradi zid u Sahari” je potvrdio španjolski ministar vanjskih poslova Josep Borrell, koji je rekao da mu je taj  “radikalni recept ” predložio američki predsjednik za borbi protiv priljeva migranata iz Afrike, piše El País.

Trump je Borrellu savjetovao da primjeni istu strategiju koju on promiče kao mjeru za usporavanje priljeva migranata iz Meksika u Sjedinjene Države. Bit Trumpove strategije je da se mora izgraditi zid i pobrinuti se da meksičke vlasti plate izgradnju.

Borrell i drugi predstavnici Španjolske, koji su svjedočili ovom razgovoru, bili su skeptični prema Trumpovom “jadnom” prijedlogu, kako su sami rekli, objašnjavajući mu da je granica sa Saharom mnogo duža od američko-meksičke granice.

Na to je američki predsjednik rekao: “Granica sa Saharom ne može biti duža od naše granice s Meksikom”.

Čelnik Ministarstva vanjskih poslova Španjolske, koji nije rekao kada i gdje je Trump dao ovu  izjavu, ispričao je o ovaj smiješni događaj na večeri organiziranoj u Madridu u organizaciji “Kluba Siglo XXI”. Diplomatski izvori navode da se ovaj razgovor mogao održati tijekom Borrellovog posjeta Sjedinjenim Državama u lipnju ove godine, kada je ministar u društvu španjolskog kraljevskog para posjetio Bijelu kuću.

El Pais

Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
5 godine prije

Bolje i to nego da im je npr. predložio da Španci svojim svekolikim nuklearnim arsenalom interkontinentalnih i ostalih balističkih raketa, riješe u Sahari problem migracija.

Maus
5 godine prije

Ma cuda radi bojeva municija, visoke Novcane kazne ca.100k €za ilegalan prelazak plativo 4€ dan u randnimradni logorima osiguranje od bijega kakav cip. Te mjere Vrlo brzo zaustave svaku vrstu migracija.

Kažun
5 godine prije

Ma ja ne vjerujem u ovu vijest.Pa nije Trumba baš toliko glup.

čokolino
5 godine prije

Dobar zid oko SADista bi rešija mnoge probleme po cilom svitu……..virujem da bi miljuni ljudi rado išli gratis zidati taj zid a i donacija za material bi bilo bezbroj.
Taj zid je trebalo napravit več 45ete.

shumadinac
5 godine prije

Pa i to je bolje rešenje nego da je predložio da isuše Sredozemno more i postave minska polja – ni to me od njega ne bi čudilo.
Bože blagi šta li nas sve čeka…

eu kolonija
5 godine prije

trump je zapravo poručio španjolcima “ko vas hebe, odhebite u skokovima” samo što to nisu skužil španjolci

ps. I ovdje se vidi kolika zainteresiranost amerikanaca vlada za njihove europske I nato saveznike. u svakom slučaju rusi su dosta upućeniji, reklo bi se do kirurške preciznosti

Blues
5 godine prije

U jeeee, pa taj će nadjačati sve faraone. I josipa također.

Kažun
5 godine prije

Je,ima veći izbor jogurta.

Ana
5 godine prije

Da se prema svakovrsnim imigrantima postupa kako treba ( a ne taksi sluzba iz Libije do Italije, sada do Francuske, nagrada u vidu smjestaja, hrane, i svega mogucega hordama koje zalivaju policiju u spanjolskoj kiselinom i fekalijama, permanentnog povecanja poreza europskom narodu kako bi se bjelosvjetske ojebine mastile, prozivanje, pljuvanje i kaznjavanje svake rijeci izrecene protiv silovanja, klanja, premlacivanja i td) ne bi bio potreban nikakav zid. Zapadna europa zasluzuje sto ju snalazi.

malo vise
5 godine prije

dali ovaj psiho… ve kje je sahara

Moreno
5 godine prije

Ma Trump je sposoban i uspješan poduzetnik koji ima izvrsne ideje za slobodno tržište. Da je jedan takvi u Hrvatskoj živili bi ka bubrig u loju proizvodeći cimenat i žicu za cili svit 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.