Ubojita bakterija uzrokovala smrt žene nakon posjete plaži u Njemačkoj

Bacteria
1 komentar

Smrtonosni mikrobi u Baltičkom moru ubili su ženu u Njemačkoj, u prvoj takvoj smrtnoj nesreći ove godine, dok vruće ljetne temperature stvaraju savršene uvjete za brzo širenje ovog opasnog patogena.

Europa se peče pod vrućim valom, tjerajući mnoge da potraže osvježenje u moru, ali za stariju gospođu iz države Mecklenburg-Vorpommern, hladno ljetno plivanje završilo je tragedijom.

Žena je zarazila sojem smrtonosne bakterije Vibrio, navodi državni Uredu za zdravstvo i socijalnu skrb. Postoji nekoliko vrsta patogena, od kojih neke pripadaju takozvanim „bakterijama koje jedu meso“ (poznatim kao „Fleischfressende Ostsee-Bakterien“). Ostali sojevi mogu uzrokovati koleru, tešku crijevnu bolest.

Vibrio bakterija može ući u ljudsko tijelo na različite načine, uključujući otvorene rane, što može dovesti do velike infekcije i sepse. Posebno je opasno za one s oslabljenim imunološkim sustavom ili kroničnim bolestima jetre.

Smatralo se da je starija žena patila od imunološkog nedostatka, javljaju njemački mediji. Trenutno je okruženje duž njemačke obale Baltika gotovo idealno za organizam koji uspijeva u toploj, bočatoj vodi.

“Vibrio bakterije se razmnožavaju posebno pri sadržaju soli od 0,5 posto i iznad temperature od oko 20 Celzijevih stupnjeva [68 stupnjeva Farenhajta]”, rekla je Martina Littmann, voditeljica zdravstvenog odjela Mecklenburg-Vorpommern.

bakterija koja jede meso
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

Na Floridi su neki isto nadrljali od tih baktetija ‘koje jedu meso’. Bile u – moru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.