UDAR NA USTAV: “Trebaju li ovi zastupnici predstavljati narod?”, pitaju se strani mediji

Trebaju li ovi zastupnici predstavljati narod
37 komentara

Pitanje iz naslova je postavila jedna strana medijska kuća koja informira hrvatske građane. To se još nije dogodilo niti u jednoj zapadnoj zemlji, jer bi sličan naslov uzrokovao zatvaranje jednog takvog medija koji huška protiv ustavnog poretka jedne suverene zemlje.

Što se to dešava u današnjem medijskom prostoru? Tko stoji iza sličnih izjava i ideja? Zašto strani faktori nastoji svoje poslovanje temeljiti na razvalinama naroda i država, na agoniji i patnji onih na čijim leđima su svi. Od političara, pa sve do medija koji stvaraju slične naslove.

Strani medij se usudio odlučivati umjesto naroda i tražiti politički likvidaciju Steve Culeja, Hrvoja Zekanovića, Željka Glasnovića, Ivana Pernara i Mire Bulja. Može se u listi ovih zastupnika naći još poneka “perfidnost”, ali za sada one nisu bitne.

Saborske zastupnike bira narod, ma kakvi oni bili. Nitko, ama baš nitko nema pravo uskraćivati biračko pravo hrvatskom narodu. Hrvatski narod može biti “bijedan”, “glup”, “primitivan”, “nedovoljno osviješten”, ali će birati. Birao je nekada, birat će danas, a birat će i sutra. Tajno ili javno. To je njegovo pravo, kao i pravo građana drugih država.

Mediji imaju pravo informirati, kritizirati i pljuvati po svemu što je negativno u društvu. Međutim raditi protiv Ustava jedne zemlje je nešto u što se ne smiju upuštati.

Da je kojim slučajem RT u Americi objavio sličan naslov, vrata bi mu bila zapečaćena za vijeke vjekova, što je sasvim normalno.

Za kraj se pitamo što bi bilo da se građani upitaju “Trebaju li nas informirati slični mediji?“, a na što imaju puno pravo koje im nudi Ustav.

Link: Trebaju li ovi zastupnici predstavljati narod?

Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmorović
5 godine prije

“paljbena skupina”.. :))))

Dub Miroslav
5 godine prije

Ovaj narod može zastupati svaki idiot i pokvarenjak i lopov. Pošteni i pametni su nepoželjni!

tabula
5 godine prije

Nije mi jasno tko je taj strani medij? Je li to RT iako se pri kraju spominje u smislu: šta bi bilo kad bi bilo?

Mare marić
5 godine prije

HRVATSKI NAROD MORA ZNATI: UVIJEK I SVE SUPROTNO OD RTL, NOVA TV, POSEBNO OD N1; SAMO TAKO HRVATSKI NAROD NEĆE POGRIJEŠITI, KADA IM VEĆ U HRVATSKOJ NEMA TKO “KLJUČ U BRAVU”.

Spin Pacijent
5 godine prije

I idioti imaju pravo na svog zastupnika.

Musa Kesedzija
5 godine prije

To je pljuska lokalnoj ekspozituri globalne mafije na nesposobnosti da usutka ove zastupnike cija aktivnost opstruira njihove planove u Hrvatskoj

jezevakucica
5 godine prije

Od kada je onaj pijanac napisao Ustav RH niti jedna vlada niti predsjednik-ca se nisu striktno držali njega.Zloupotrebljavali su ga i zaobilazili kada i kako su htjeli i umjeli.Pojedinci su negodovali a narod u većini šuti i dalje im daje legitimitet da rade što hoće.I sada(što nije u redu)netko iz vana prekrši naš ustav i odmah udri po njemu.Benigno u usporedbi što naša vlast radi nama uz našu svesrdnu pomoć.

Laki Topalović
5 godine prije

Greška je u početku što je RTL multinacionalni konglomerat, a ovo je Hrvatski RTL. Večernji je vlasništvo Stira grupe, ako se ne varam, a Jutarnji HANZA media. Sve režimski mediji, ali u njima većinom pišu hrvatski novinari, čak i ako su plaćeni za propagandu HDZ/SDP. Okrenimo to ovako. Smije li Le Monde komentirati , optuživati ili objavljivati negativno mišljenje o francuskim političarima? Po ovoj logici NE. Češki milijarder Daniel Kretinsky nastavlja ulagati u francuska glasila ulaskom u poznati dnevni list Le Monde…. Dakle, Le Monde “češki”. Daniel Kretinsky dit investir dans « Le Monde » pour combattre les GAFA. Što čehima ulagati u le Monde da se u Francuskom listu bori protiv GAFA.

Mucke
5 godine prije

Zanimljivo je da taj medij ima dijametralno suprotna stajalista od uvrijezenih medju narodom,a to je da su za lose stanje u drzavi i ovaj karneval od parlamenta krivi iskljucivo HDZ i SDP.

Laki Topalović
5 godine prije

Što se tiče zastupnika – trebaju, ali ne narod, nego svoje biračko tijelo, kao nekoliko navedenih, od kjih je samo Culej etablirana stranka HDZ iušao je ne zato što je izabran, nego zato što je VU-SR županija birala HDZ, a Veliki meštar Reda lože HDZ Orijenta (istočna Hrvatska) Tomislav Čuljak ga je stavio na vrh liste. Izborni inženjering u Hrvatskoj je takav da nam nema pomoći. Da je biran po preferencijalnim glasovima, ne bi dobio većinu ni u svom selu od 2300 ljudi.

Gordan
5 godine prije

Kajgod. Izabrani zastupnici se kritiziraju ama bas u svakoj zemlji gdje su ti zastupnici zbilja podlozni izboru. Ovo konstruirati kao neki napad na ustavni poredak spada u jedinstvenu kategoriju smijurije.

SVAKA demokracija ima ustavne mehanizme za smjenjivanje zastupnika u razlicitim situacijama, ukljucujuci one trivijalne – da im je istekao termin ili da im je istekao rok trajanja. Clanak na RTLu nicim ne sugerira nacin na koji bi se ovi “neprimjereni” zastupnici trebali zamijeniti “primjerenima”, pa nema uopce osnove za pjenusenje radi nekog nazovi rusenja ustavnog poretka.

Da ne zulja mozda sto se medju tim zastupnicima nalazi redakcijin mezimac Pernar?

samo tako
5 godine prije

Sve dok ne bude preferijancalno glasanje i dužnosnici stranake sastavljaju liste, nemoguče je znati koga zapravo predstavljaju sabornoci.
Glasače ili svoje partijske šefove ?
Možda RTL novinar voli hobotnicu

Pikač
5 godine prije

Narod ima vlast kakvu zaslužuje

Ivan Brenić
5 godine prije

Ne kužim kako strani medij? Pa to je RTL registriran u RH i to znači, da djeluje u skladu s propisima u RH. Nije u redu, da jedan portal pljuje po drugom portalu. To je jako neprofesionalno.
Molim vas, nemojte podrzavati ljude (Glasnovic) koji posjecuju sastanke neonacista, to nije civilizacijski cin.

kiki
5 godine prije

Još devedesetih, gostovala je jedna politologinja u Hrvatskoj…naslov članka bio je, otprilike, :” Partijski sustav je gadno iskrivljavanje demokracije…”
Ssd pridodajmo nesređene biračke popise,
pretrčavanja iz jedne stranke u drugu…i…što imamo?
Ma koga oni predstavljaju i zastupaju?
Sad u Francuskoj prosvjednici traže…nešto …hm…revolucionarno
Uvođenje SKUPŠTINE GRAĐANA

nonwo
5 godine prije

U svakom slučaju je najbolje da se vrijeđaju međusobno;narod su već dovoljno uvrijedili(čast iznimkama).
Mislim da bi ljudi uživali kad bi svaki dan pala neka makljaža…kad nema kruha da bude igara…To bi bila duševna hrana..A RTL nek direktno prenosi…Gledanost će mu znatno porasti a onda ih kao prave farizeje/licemjere neće smetati sadržaj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.