Umjesto Rusije, britanski ministar obrane Gavin Williamson mora “začepiti i otići” iz ureda

Gavin Williamson
18 komentara

Britanski ministar obrane Gavin Williamson, koji je zahtijevao da Rusija “začepi i ode”, otpušten je s dužnosti zbog otkrivanja povjerljivih vladinih informacija, za The Independent piše autor političkih feljtona Tom Peck. Prema riječima novinara, bivši ministar nije bio prikladan za ovako odgovorno mjesto, a njegov odlazak je vjerojatno rado primljen u Oružanim snagama Ujedinjenog Kraljevstva.

“Dakle, na kraju, ne Rusija, već Gavin Williamson će morati začepiti i otići”, piše autor političkih satiričnih članaka Tom Peck.

U članku za The Independent autor je sarkastično komentirao nedavno otpuštanje britanskog ministra obrane, koji je optužen za odavanje sadržaja pregovora Vijeća za nacionalnu sigurnost s kineskom tvrtkom Huawei.

“Oh, Gavine, nikad te više nećemo voljeti. Doista je čudo da smo čak i vidjeli i nekoga poput vas. Uvijek ste bili tako sretni da na Instagram fotografijama uz kontejnere za smeće koje ste punili vikendom ili dok pečete kokice u mikrovalnoj pećnici, uz koje ste uživali gledajući seriju “Prijatelji”. Odjednom ste iznenada vodili petu najveću vojska na svijetu”, navodi autor.

Kako se to dogodilo? Vrlo jednostavno. Williamson je uvjerio premijerku Theresu May da smjeni Michaela Fallona s mjesta ministra obrane i preporuči sebe za taj položaj, objašnjava Peck.

“A ostalo, kako kažu, bila je kratka, ali sjajna priča, koja je bila vrhunac menadžerskih vještina Gavina Williamsona. Ljudi će reći da je to bio trenutak kada je, nakon napada nervnim agensom u Salisburyu, ministar obrane izašao na pozornicu i naredio Rusiji da “začepi i ode”, ironično primjećuje autor članka.

Međutim, prema njegovim riječima, bilo bi nepravedno zaboraviti na “nezaboravne” incidente bivšeg ministara obrane. Na primjer, on je na neki način zaprijetio da će poslati zrakoplove u teritorijalne vode Kine samo nekoliko dana prije posjeta britanskog ministra financija Pekingu. Naravno, to je dovelo do trenutnog prekida trgovinskih pregovora.

Osim toga, na naslovnici The Timesa je zahtijevao da svi ministri budu stavljeni na crnu listu Kraljevskog ratnog zrakoplovstva dok ne plate račune za letove. Williamson je također podijelio “iskrenu priču” s Daily Mailom, a sva iskrenost je bila u tome da je prije deset godina poljubio kolegu, a zatim je pričao novinama o tome.

A onda je, prema Pecku, za Williamsona došla “glavna drama posljednjih dana”. Popis onih koji bi mogli otkriti informacije sa sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost bio je mali. Stoga, nakon pojave ministrovog imena među osumnjičenicima, glavna intriga nije bila upitna. Ne tko je u tajnosti dao te podatke, već kada je utvrđeno da je Gavin to učinio?

Nakon što je Williamson stupio na dužnost je izraženo mišljenje da osoba koja drži tarantulu kao kućnog ljubimca nije prikladna za tako važan položaj. Ali u njegovu obranu se može reći da je u protekle dvije godine učinio dovoljno da za sobom ostavi “gotovo neusporedivu ostavštinu”. Bar se nitko neće sjećati njegove tarantule, kaže ironično autor članka.

Nijedan događaj u vijestima nije bio važan ili beznačajan a da Gavin Williamson ni bi ponudio vojsci da intervenira i riješi sve. Vojska je “spremna” za borbu s uličnim nasiljem. Vojska je “spremna” za rješavanje problema bez dogovora. Vojska je “spremna” prikupljati poreze na limenke za gazirana pića. Vojska je “spremna” izdavati univerzalne kreditne kartice i voziti bespilotna vozila na britanskim cestama do kraja 2021. godine. Sada je vojska spremna za novog ministra obrane. Vojska je spremna, kao što možete i zamisliti, skakati od radosti”, vjeruje humorist.

U isto vrijeme, po njegovom mišljenju, još je prerano za kraj priče o Gavinu Williamsonu, jer on sam ne želi “začepiti usta i otići”.

Ovaj 42-godišnji učenik se u intervjuu za Sky News već zakleo na živote svoje djece da nije odao informacije, već je jednostavno “razmjenjivao pisma”.

The Independent

Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mike
4 godine prije

sta reci…. britanska smrda na delu….

Alen
4 godine prije

Da je to samo ovaj , danasnja ministarstva ,vlade ,parlamenti pa čak predsjedici i premijeri su kopija ovoga..
Pa ko je takav ima svijetlu budućnost..

politicki nekorektan
4 godine prije

…sladak je mali vili…poljubio kolegu u usta?eh, da mu je tu breznjev, koje bi to ljubakanje palo,ihaa..

tuf
4 godine prije

“Odjednom ste iznenada vodili petu najveću vojsku na svijetu” – baš i ne, u najboljem slučaju osmu (s daljnjom tendencijom pada na ljestvici)

RazjedinjenoKraljevstvo
4 godine prije

Neka pojede ribice i pomfri!

RazjedinjenoKraljevstvo
4 godine prije

Bolje da je otišao kod svog frenda na ljubljenje!

FATIH
4 godine prije

KAKVO KRALJEVSTVO TAKVI I.MINISTRI.
KOLOKVIJALNO RECENO SMECE….

RazjedinjenoKraljevstvo
4 godine prije

5 vojska zapadnog Svijeta da u pravu si.

Top5;
1. USA
2.Rusija
3.Kina
4.ujedinjena Sj.Koreja+J.Koreja to će se desit
5. Iran
6. Francuska
7. Indija
8. Pakistan
9. Njemačka
10. UK koji se raspada uskoro i bit će u top30

Jedva ste sad u Top10 možda. A podmornice vam trunu po Škotskoj jer ne znate razmontirati vlastite reaktore i ne znate šta bi da bi…?!?

Đole
4 godine prije

Jedan budalaš manje, ali boga mi ima ih,

Ante
4 godine prije

Britanska vojska je puna takvih časnika. Jedina razlika je da oni znaju držati jezik za zubima. Ali samo ako se ne nalaze na jastuku nekog ljubavnika. Onda su još gori u odavanju tajni od ovog sa slike.

tabula
4 godine prije

Ovaj je pljunuti naš “ministar obrane od mračnih sila” Krstičević.

Miki maus
4 godine prije

Bizaran lik, tko moze zaboraviti njegove izjave, bolje receno provale. Steta sto UK napusta EU, Gavin bio idealan za zamjeniti Junkera na celu EU. Njemu netreba alkohol, prirodno je takav.

Jurišić maja
4 godine prije

Najkomicniji lik u britanskoj politici potpuno nedorastao funkciji koju je obnasao i osramotio podsjeca na rvacke ministre sto je pak za jednu veliku britaniju ipak nedopustivo

IVE iz pecalbe
4 godine prije

Splasnio je VELIKI EGO BEZ POKRICA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.