Umjesto Rusije, britanski ministar obrane Gavin Williamson mora “začepiti i otići” iz ureda

Gavin Williamson

Britanski ministar obrane Gavin Williamson, koji je zahtijevao da Rusija “začepi i ode”, otpušten je s dužnosti zbog otkrivanja povjerljivih vladinih informacija, za The Independent piše autor političkih feljtona Tom Peck. Prema riječima novinara, bivši ministar nije bio prikladan za ovako odgovorno mjesto, a njegov odlazak je vjerojatno rado primljen u Oružanim snagama Ujedinjenog Kraljevstva.

“Dakle, na kraju, ne Rusija, već Gavin Williamson će morati začepiti i otići”, piše autor političkih satiričnih članaka Tom Peck.

U članku za The Independent autor je sarkastično komentirao nedavno otpuštanje britanskog ministra obrane, koji je optužen za odavanje sadržaja pregovora Vijeća za nacionalnu sigurnost s kineskom tvrtkom Huawei.

“Oh, Gavine, nikad te više nećemo voljeti. Doista je čudo da smo čak i vidjeli i nekoga poput vas. Uvijek ste bili tako sretni da na Instagram fotografijama uz kontejnere za smeće koje ste punili vikendom ili dok pečete kokice u mikrovalnoj pećnici, uz koje ste uživali gledajući seriju “Prijatelji”. Odjednom ste iznenada vodili petu najveću vojska na svijetu”, navodi autor.

Kako se to dogodilo? Vrlo jednostavno. Williamson je uvjerio premijerku Theresu May da smjeni Michaela Fallona s mjesta ministra obrane i preporuči sebe za taj položaj, objašnjava Peck.

“A ostalo, kako kažu, bila je kratka, ali sjajna priča, koja je bila vrhunac menadžerskih vještina Gavina Williamsona. Ljudi će reći da je to bio trenutak kada je, nakon napada nervnim agensom u Salisburyu, ministar obrane izašao na pozornicu i naredio Rusiji da “začepi i ode”, ironično primjećuje autor članka.

Međutim, prema njegovim riječima, bilo bi nepravedno zaboraviti na “nezaboravne” incidente bivšeg ministara obrane. Na primjer, on je na neki način zaprijetio da će poslati zrakoplove u teritorijalne vode Kine samo nekoliko dana prije posjeta britanskog ministra financija Pekingu. Naravno, to je dovelo do trenutnog prekida trgovinskih pregovora.

Osim toga, na naslovnici The Timesa je zahtijevao da svi ministri budu stavljeni na crnu listu Kraljevskog ratnog zrakoplovstva dok ne plate račune za letove. Williamson je također podijelio “iskrenu priču” s Daily Mailom, a sva iskrenost je bila u tome da je prije deset godina poljubio kolegu, a zatim je pričao novinama o tome.

A onda je, prema Pecku, za Williamsona došla “glavna drama posljednjih dana”. Popis onih koji bi mogli otkriti informacije sa sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost bio je mali. Stoga, nakon pojave ministrovog imena među osumnjičenicima, glavna intriga nije bila upitna. Ne tko je u tajnosti dao te podatke, već kada je utvrđeno da je Gavin to učinio?

Nakon što je Williamson stupio na dužnost je izraženo mišljenje da osoba koja drži tarantulu kao kućnog ljubimca nije prikladna za tako važan položaj. Ali u njegovu obranu se može reći da je u protekle dvije godine učinio dovoljno da za sobom ostavi “gotovo neusporedivu ostavštinu”. Bar se nitko neće sjećati njegove tarantule, kaže ironično autor članka.

Nijedan događaj u vijestima nije bio važan ili beznačajan a da Gavin Williamson ni bi ponudio vojsci da intervenira i riješi sve. Vojska je “spremna” za borbu s uličnim nasiljem. Vojska je “spremna” za rješavanje problema bez dogovora. Vojska je “spremna” prikupljati poreze na limenke za gazirana pića. Vojska je “spremna” izdavati univerzalne kreditne kartice i voziti bespilotna vozila na britanskim cestama do kraja 2021. godine. Sada je vojska spremna za novog ministra obrane. Vojska je spremna, kao što možete i zamisliti, skakati od radosti”, vjeruje humorist.

U isto vrijeme, po njegovom mišljenju, još je prerano za kraj priče o Gavinu Williamsonu, jer on sam ne želi “začepiti usta i otići”.

Ovaj 42-godišnji učenik se u intervjuu za Sky News već zakleo na živote svoje djece da nije odao informacije, već je jednostavno “razmjenjivao pisma”.

The Independent

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
mike
Gost
mike

sta reci…. britanska smrda na delu….

Alen
Gost
Alen

Da je to samo ovaj , danasnja ministarstva ,vlade ,parlamenti pa čak predsjedici i premijeri su kopija ovoga..
Pa ko je takav ima svijetlu budućnost..

Tomica
Gost
Tomica

Rekao bih da je to i preduvjet. Drugaciji mogu na polozaj samo u nedostatku istih, sto je rijedak slucaj.

tuf
Gost
tuf

“Odjednom ste iznenada vodili petu najveću vojsku na svijetu” – baš i ne, u najboljem slučaju osmu (s daljnjom tendencijom pada na ljestvici)

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

…sladak je mali vili…poljubio kolegu u usta?eh, da mu je tu breznjev, koje bi to ljubakanje palo,ihaa..

RazjedinjenoKraljevstvo
Gost
RazjedinjenoKraljevstvo

Neka pojede ribice i pomfri!

FATIH
Gost
FATIH

KAKVO KRALJEVSTVO TAKVI I.MINISTRI.
KOLOKVIJALNO RECENO SMECE….

RazjedinjenoKraljevstvo
Gost
RazjedinjenoKraljevstvo

5 vojska zapadnog Svijeta da u pravu si.

Top5;
1. USA
2.Rusija
3.Kina
4.ujedinjena Sj.Koreja+J.Koreja to će se desit
5. Iran
6. Francuska
7. Indija
8. Pakistan
9. Njemačka
10. UK koji se raspada uskoro i bit će u top30

Jedva ste sad u Top10 možda. A podmornice vam trunu po Škotskoj jer ne znate razmontirati vlastite reaktore i ne znate šta bi da bi…?!?

mike
Gost
mike

uh nije los spisak ali nije ni tacan… fali vam tu negde turska

RazjedinjenoKraljevstvo
Gost
RazjedinjenoKraljevstvo

Bolje da je otišao kod svog frenda na ljubljenje!

Miki maus
Gost
Miki maus

Bizaran lik, tko moze zaboraviti njegove izjave, bolje receno provale. Steta sto UK napusta EU, Gavin bio idealan za zamjeniti Junkera na celu EU. Njemu netreba alkohol, prirodno je takav.

Đole
Gost
Đole

Jedan budalaš manje, ali boga mi ima ih,

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Dosta je i potrajao.

Ante
Gost
Ante

Britanska vojska je puna takvih časnika. Jedina razlika je da oni znaju držati jezik za zubima. Ali samo ako se ne nalaze na jastuku nekog ljubavnika. Onda su još gori u odavanju tajni od ovog sa slike.

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja

Najkomicniji lik u britanskoj politici potpuno nedorastao funkciji koju je obnasao i osramotio podsjeca na rvacke ministre sto je pak za jednu veliku britaniju ipak nedopustivo

tabula
Gost
tabula

Ovaj je pljunuti naš “ministar obrane od mračnih sila” Krstičević.

Lucija
Gost
Lucija

Pa tu negdje. Čovjek je prije prodavao kamine. Ima tarantulu kao kućnog ljubimca…najpoznatiji što je omeo i prekinuo trgovinske postbrexitovske razgovore Kine i UK. Zaprijetio Kinezima novim engleskim nosačem aviona – baš u vrijeme kad su Kinezi proizveli one protubrodske raketice…
Kako je moguće da taj postane ministar obrane u GB? Netko se ne sprda samo s Balkancima…

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe

Splasnio je VELIKI EGO BEZ POKRICA

POVEZANE VIJESTI

Izbornik