“Uvjerljivo zastrašiti” – Die Welt otkriva nove planove NATO pakta

Nato Njemacka
25 komentara

NATO planira stvoriti novu borbenu skupinu snaga za brzo djelovanje koje će brojati oko 30 000 vojnika, navodi Die Welt. Inicijator plana je bio Washington, a američka na ovaj korak prisiljava i svoje partnere u Europi već više od mjesec dana, ističe njemački list.

“Sjevernoatlantski savez planira povećati naoružanje i poboljšati borbenu spremnost postrojbi u slučaju napada Ruske Federacije”, navodi Die Welt. Konkretno, NATO planira stvoriti novu skupinu za brzu reakciju od oko 30 000 ljudi, uz već postojeću borbenu skupinu za brzi odgovor od 20 000 vojnika članova, piše Die Welt, pozivajući se na visoke diplomate Sjevernoatlantskog saveza.

Die Welt primjećuje kako u slučaju sukoba nova jedinica mora biti u potpunosti operativna u roku od 30 dana.

Prema planovima, nekoliko stotina borbenih zrakoplova i brodova stići će na raspolaganje grupi za brzo djelovanje, dok će vodeću ulogu u skupini preuzeti Njemačka.

“Moramo biti u mogućnosti brzo premještati veliki broj vojnika i vojne opreme, pokazati spremnost i zastrašujuću uvjerljivost”, navodi Die Welt, citirajući jednog od diplomata  saveza.

Inicijator novog plana NATO pakta je Washington, a na stvaranje dodatnih snaga za brzo djelovanje američka strana svoje partnere u Europi prisiljava proteklih mjesec dana, naglašava Die Welt.

Konkretnije, sudbina nove jedinice bit će razmatrana na sastanku ministara obrane zemalja NATO pakta koji će se održati sljedećeg tjedna u Bruxellesu.

“Nakon toga, na summitu NATO-a u srpnju, čelnici vlada i država članica će morati donijeti i odgovarajuću političku deklaraciju”, navodi njemački list.

Die Welt

Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
5 godine prije

“Die Welt primjećuje kako u slučaju sukoba nova jedinica mora biti u potpunosti operativna u roku od 30 dana.”

Za 15 dana bi bili vec na atlantiku a ostatak na godisnjem u spaniji….
Dok ovi budu operativni…

Opet se beskrajna tolerancija siri evropom… Nekoliko stotina brodova i aviona , carina ,sankcija , raketa,isilovaca , ….
Koje bombardiranje …. Gdje im sve to staje…

MilnaCZ
5 godine prije

To su dezinformacije kóje nedrze vodu.Rusiju je nemoguce izvaná osvojiti.Nema Nato tu logistiku dá pokrije cjelu Rusiji,nema sanse.Onaj tko se razumije u vojnu strategiju,jasno mu je dá pisanje novinara Die Welta ,dezinformacija na kvadrát.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

za 30 dana su rusi u madridu……

Kanncer
5 godine prije

Naravno, treba kupiti opremu a ona dolazi iz Amerike…

rodoljub
5 godine prije

USA uspostavlja IV Reich . To im je u amanet ostavio Hitler .

shumadinac
5 godine prije

Pa naravno (ovde priključiti i vest o THAAD-u): već iz brzine reagovanja se jasno vidi da je “zastrašujuća uvjerljivost” hitno potrebna. Ali ne “uveravaju” oni Ruse već Nemce da im ne padne napamet da gledaju “na drugu stranu”. Potpuno očekivano.

Spartak
5 godine prije

Čini se da su Usanci odlučili pojačati okupaciju Njemačke, a to im prodaju kao jačanje borbene spremnosti zbog “ruske agresije”. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliki postotak naivnih bedaka vjeruje u ovu bajku.

Mister x
5 godine prije

Ma ako Rusi krenu biće njima “klekni,lezi,laju mitraljezi” kao u wv2!

Putin
5 godine prije

Na kraju će, sve mi se čini biti, da će mo morati da se sažaljavamo nad ovim NATO-jadnicima.
Evo već mi ih počinje biti žao! Jadnici, u šta o
god u zadnje vreme pipnu, to im se lupi o glavu.
Baš mi ih žao!

Ante
5 godine prije

Ne mogu osvojit Afganistan, još manje Iran. a obadvije zemlje su manje od Rusije. Plus kako sami njemici pišu Njemačka vojska ima jako nisku vojnu spremnost, izvan upotrebe imaju veliki dio zrakoplova i manjak pilota, brodovi i podmornice nemaju posade. Sve to je rezultat ukidanja vojnog roka, velikog smanjenja proračuna iz kojeg se Njemačka vojska nije oporavila. U kakvom su stanju ostale europske vojske koje su isto ukinule vojni rok? Vjerojatno u istom kaosu kao i Njemačke oružane snage.

Jurišić maja
5 godine prije

kakve gluposti poput Kolumbije u savezu šta će oni raditi u nato dostavljati drogu

davor
5 godine prije

Njemačka je vanjskopolitički najgluplja država u zadnjih 200 godina i nastavlja se…

Damir
5 godine prije

Neutronska nuklearna bomba, “prljava bomba” ili taktičko nuklearno oružje osmišljeno je na Zapadu sedamdesetih godina 20. stoljeća, jer su sve analize NATO pakta predviđale da ako Rusija krene, sa svojim oklopnim divizijama za 10 dana izbija na Atlantik, i da nema te sile koja ih može zaustaviti. I to u jeku hladnog rata, kad su svi veliku pažnju poklanjali obrani i vojsci (neograničeni budžet). Danas, sa zapuštenim i podkapacitiranim vojskama Zapadne Europe stanje je daleko gore nego onda
Prema tome, umjesto glupavih “zastrašivanja”, formiranja beskorisnih snaga vrlo upitne borbene i operativne sposobnosti, valja poraditi na obnovi suradnje i jačanju mira između Rusije i ostatka Europe.
Za početak, treba pod hitno rasformirati NATO, koji je nestankom Varšavskog pakta izgubio svaki smisao, osim neprekidnog provociranja i opkoljavanja Rusije i širenja na Istok!

Dopizdilomi
5 godine prije

Opet nešto kako bi ameri zaradili.

valentin
5 godine prije

Prokleti nezasitni, krvoločni lihvar, trinaesto pleme zla, sotona svijeta izmišlja rusku prijetnju i europske narode gura u rat. U tu sotonsku paukovu mrežu su se najviše uhvatili Poljaci. Znam da imaju slabo iskustvo sa boljševicima, ali ovo je drugačija Rusija, Amerika i Izrael su pohlepne, krvoločne terorističke države, prijetnja svjetskom miru i čovječanstvu.

alan ford
5 godine prije

Die Welt nije neutralan, već je glasilo cio-hazarskih ratnohuškačkih neoconsa. Pripada velikom medijskom koncernu “Axel Springer Verlag”, koji u svojim statutima ima obaveznu propisanu vjernost SAD-u i Izraelu. Za Die Welt piše nekoliko hazarskih novinara, svi jako anti-ruski nabrijanih: Alan Posener, Richard Herzinger, Jacques Schuster i još nekoliko drugih hazara podrijetlom iz Rusije i Ukrajine, kao Filip Pjatov. Direktor “Axel Springer Verlaga, Matthias Doepfner, član je Bilderberga, Trilaterale, i još 5-6 globalističkih organizacija, a člna je i Američkog židovskog vijeća, iako nije židov. On sam sebe ponosno naziva “nežidovskim cionistom”. “Axel Springer Verlag” je nakon koncerna Bertelsmann (vlasnik RTL-a), druga najveća medijska firma u Njemačkoj i Europu i u svom vlasništvu ima i brojme medije u drigim državama Europe, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, itd.. a također u Srbiji, “Blic” je u vlasništvu AS Verlaga.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.