Uzbuna u SAD-u: Iran svoj državni teritorij približava američkim trupama!

iran
42 komentara

Od početka nedavne eskalacije i prijetnji Iranu agresijom od strane Sjedinjenih Država, Izraela i Saudijske Arabije, prema mnogima je situacija u Perzijskom zaljevu doslovno na rubu oružanog sukoba.

Ali Iran je do sada stajao na isključivo svojim granicama, a američke trupe su mu gotovo na dohvat ruke. Usprkos tome, iz Washingtona stižu bijesne poruke, koje tu i tamo poprati ponuda za pregovore, ali uz uvjete da se Islamska Republika odrekne suvereniteta i veza sa svima koji ne slijede američki i izraelski kurs u vanjskoj politici.
Histerične poruke iz Washingtona optužuju da Iran da prebacuje svoje granice sve bliže i bliže američkim trupama i sada su neki američki vojnici gotovo na dometu pješačkog oružja iranskih vojnika.
“Iran koristi svoj teritorij za uznemiravanje naših mirno raspoređenih vojnika”, izjavio je Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton.
Prema toj logici su neke od granica Islamske Republike opasno blizu američkim vojnicima, gotovo na dohvat ruke, stoga Iran odmah mora prestati uznemiravati američku mornaricu i kopnene snage.
Iako to nije izjavio, jer bi ipak bilo previše, čak je i američka mornarica pogođena agresijom Irana.
“Prošlog tjedna je naša pomorska borbena grupa bila više od 1000 kilometara od Irana, a sada je ta odmetnička država, koja ometa sve, odjednom došla blizu našeg nosača zrakoplova “USS Abraham Lincoln”. Sa svojom obalom se približila na samo oko 100 kilometara od naše pomorske skupine”, bio bi logičan slijed misli uznemirenog Bolotna.

Iran i raspored americkih snaga
FOTO – Situacija s Iranom koji svojim postojanjem “prijeti američkoj vojsci”

Sjedinjene Države zaprijetile su mobiliziranjem svojih postrojbi. Prema Johnu Boltonu, “Amerikanci su miroljubiva nacija, ali ako se Iran usudi pomjeriti svoje granice pod noge američkih vojnika, to neizbježno znači rat”.
Kao što smo već pojasnili, ni sam Trump vjerojatno ne želi rat, a Iranci još manje, iako će se sigurno braniti. Ali je paranoja Johna Boltona i neokonzervativaca u Bijeloj kući dosegla razinu da u njihovom bolesnom umu može uzrokovati halucinacije i vođu Bijele kuće prisiliti da povuče prvi korak u ratu protiv Islamske Republike.
Ipak, vršitelj dužnosti ministra obrane Pat Shanahan je obavijestio Kongres da je odobrio zahtjev Središnjeg zapovjedništva za slanjem dodatnih snaga, eskadrile borbenih zrakoplova, inženjerije i kombinirane obavještajne, nadzorne i izviđačke snage na Bliski istok. Pentagon će također produžiti raspored za oko 600 vojnika raketnog bataljuna koji već služi u regiji. Novi kontingent će brojati 1500 vojnika, a ne 120 000, kako je želio Bolton.
Čini se da je došlo do manjeg rata između Johna Boltona i State Departmenta ili Pentagona. Bolton čezne za svojim ratom protiv Irana i slanjem velikog broja vojnika, a State Department i Pentagon žele spriječiti da se ta katastrofa dogodi i Trump je na kraju pristao na minimalan broj snaga.
Sada se u različitim zemljama Bliskog istoka ukupno nalazi oko 20 000 američkih vojnika, a dodatnih 900, plus 600 pripadnika raketne brigade, neće napraviti nikakvu razliku.
Idiotizam cijele rasprave je 16. svibnja dobro prenio njemački satirički portal Der Postillon, kojeg smo citirali u naslovu i na početku teksta.
Međutim, pet dana poslije je Reuters satiru pretočio u vijest, što dovoljno govori o izbiljnosti ove nekada ugledne novinske agencije. No, istina je da se teritorij Irana zaista približava američkim trupama. Ovisno kako gledate na stvar.
Der Postillon / Reuters

Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
4 godine prije

Zbog čega nije navedeno kako Kinezi iritiraju mirne Amerikance samim svojim brojem, a Rusi veličinom svoje države. Nitko ne smije biti veći i mnogobrojniji od Amerike.

Ivan
4 godine prije

bunch of idiots

Duki
4 godine prije

I takva ljudska ruševina vodi vanjsku politiku zemlje od 300 mil. Ljudi?
Ako u takvoj zemlji odnosno vladi ne postoji netko ko će opaliti šakom po stolu i reći “DOSTA” a ovu moralnu kreaturu šutnuti nogom u guzicu i reći marš !!!pogotovo šef mu Krampina !
Onda nek im se dogodi neminovno 100 .000
Tona čelika se pretvara u najveću “grey submarinne” !
A opet ne zato što Iran ima “potpala” već oko sebe ima Rusiju,Siriju,Tursku,Irak a da ne zaboravimo Hutije koji samo čekaju na ulazu u “kotao”!
I svi su prilično “nadrkani “na Uncle Sam-a!
Pa ti Brko udri ! Ajde majke-ti!💽😀😉💋🤡🤡🤡

ana
4 godine prije

““Iran koristi svoj teritorij za uznemiravanje naših mirno raspoređenih vojnika”, izjavio je Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton.”-Ovo vi stvarno ozbiljno?

mike
4 godine prije

koliko ima vojnika na B.I. 22 000cca… sve ih poslati u crnim vrecama kuci i tada ameri gube podrsku domaćeg stanovništva i tu je kraj….

Tom
4 godine prije

Cionisti dovlace velike snage na granicu iraka i sirije i zele ju zatvoritite prekinuti kopnenu vezu izmedju irana i sirije samo u iraku je preko 20 000 tisuca vojnika iako iracani zahtjevaju da odu oni dovlace svjeze snage
Bahrein je postao izraelska vojna baza
U iraku se sprema igranka

Trubadur
4 godine prije

Americka unutrasnja politika je u blokadi, a kao rezultat toga spoljna politika ne postoji. U stvari svodi se na ad hok poteze Trampa i Boltona, koji kao da igraju ping pong svojim izjavama, pa jedan kaze saljemo 120 hiljada vojnika na Iran a onda drugi kaze ne saljemo ali ce mo poslati ako treba….. Tako, da osim twit diplomatije, sankcija i carina, koje su proizvod Trumpovog razumijevanja politike kao biznisa Amerika ne može, što je sad več jasno da zaista producira silu, kao nekad…. Korporativno ( neki bi rekli več i fašistično ( društvo koje je u dubokoj dekadenciji i krajnje podjeljeno, veoma brzo gubi primat u geopolitici… Venezuela, Sirija, S. Koreja, Ukrajina Iran itd…. samo pokazuju, kako se taj primat gubi i, da nema više nazad……Ko to ne vidi, njemu nema pomoči….. Tako i što se Irana tiče, nema tu više ni snage, ni savjeznika ni kohezije za rat,… Čitaj više »

politicki nekorektan
4 godine prije

…ovo nije politicko nego klinicko pitanje..

Brave new world
4 godine prije

Nekad se čovjek zaista zapita zašto su neki političari na slobodi umjesto u zutoj kuci.

Kile
4 godine prije

Čista patologija

Mali mrav
4 godine prije

Amerikanci nas zadnih 20 godina filaju sa svojom “obrnutom psihologijom”. Njih žele svi i svi neamerikanci su Zlo. Realnost je baš suprotna a oni su rak rana kojoj treba kemoterapija i eliminacija. Sada smo na početku puta i Svijet je nakon 20 godina progledao da su oni sila Zla. Na kraju tog puta nastradat će američki narod tj. onih jasnih 500.000 beskućnika i još 2 miliona vojnika i osoblja te će tu politiku platiti 100 miliona običnih prosječnih građana koji će odumrijeti. Ostat će im 40% populacije kad ruknu 3-4 Posejdona i kad se Svijet ujedini protiv njih. Sve to sebi oni sami rade svojim potezima. Na žalost preživjet će klonirane budale iz bunkera. Za malog čovijeka nema šanse da se klonira i preživi.

igi
4 godine prije

…rat između amerike i irana bit će kraj cionističke imperije ili točnije početak njenog kraja….

Micko
4 godine prije

Usred tektonskih poremaćaja,Iran se približava Americi brzinom 1 km na dan. Znači,za 10godina biti će bliže za
skoro 4000 km.Veliki belaj!!

Brainstorm
4 godine prije

stalno neka vika i guzva a nista se ne dogodi.
vec pomisljam da se radi kao u onoj usporedbi sa voznjom bicikla – “kad stanem, padam”.

samo tako
4 godine prije

U normalnoj državi su opasni luđaci u ludnicama

bobo
4 godine prije

„Normalni“ (čitaj: normalno programirani) ljudi se ubiše od pokušavanja razumijevanja psihopata kao što je Bolton i njihovog ponašanja, čisto iz razloga što o tom poremećaju bivaju “informisani” preko medija i obrazovnih institucija koje takođe kontrolišu psihopate tj. patokratija. Začarani krug?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.