Za Rusiju su američki uvjeti za sastanak Trumpa i Putina “neprihvatljivi”

Donald Trump - Vladimir Putin
20 komentara

Rusija smatra da su preduvjeti koje su Sjedinjene Države nametnule kako bi se organizirao sastanak Trumpa i Putina “neprihvatljivi”.

“Žao nam je što su Amerikanci donijeli odluku o otkazivanju sastanka, odgađajući ga na neodređeno vrijeme. Osim toga, da bi sastanak uopće bio organiziran, oni nam nameću neprihvatljive uvjete”, izjavio je jučer zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

U intervjuu za agenciju Sputnik, Rjabkov je komentirao odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o otkazivanju planiranog sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom na marginama samita G20 u Argentini, što je izazvalo kritike Moskve.

Također je naglasio da bi Sjedinjene Države trebale “preispitati svoje kontraproduktivne i umjetne zahtjeve”. kako bi se omogućio novi sastanak.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova je također je novi sastanak Putina  i Trumpa u sljedećoj godini opisao ne samo kao “nužan” i “bitan”, nešto što, po njegovom mišljenju, obje strane jednako trebaju, ali za njegovo održavanje “nema političke volje u Washingtonu”.

Odustajanje od suradnje s Moskvom na ravnopravnoj osnovi dodatno pogoršava bilateralne odnose i razlike u međunarodnoj sigurnosti, dodao je Sergej Rjabkov.

Važnost ovog summita još nije izgubljena. Trump je 29. studenog, nakon otkazivanja sastanka, na Twitteru objavio: “Očekujem ponovno značajan sastanak na vrhu čim se ta situacija oko sukoba u Kerčenskom tjesnacu riješi, čime će se na sastanku raspravljati o drugih međunarodnim pitanjima”.

Američki predsjednik se osvrnuo i na uhićenje posada tri ukrajinska vojna broda od strane Rusije, kada su pokušali proboj kroz Kerčki tjesnac i ući u strateško područje Azovskog mora.

“Želimo da Rusi razumiju poruku da moraju osloboditi posade, inače će biti bolnih posljedica, koje će se s vremenom samo povećavati”, izjavio je visoki dužnosnik američkog State Departmenta u priopćenju objavljenom u ime predsjednika.

Prema navodima ruske vlade, ovom je akcijom Ukrajina prekršila članke 19. i 21. Konvencije Ujedinjenih naroda o pomorskom pravu, kojom obalne države zadržavaju pravo da jamče sigurnu plovidbu, ali NATO tu “slobodnu plovidbu” tumače drugačije i sustavno podržavaju Ukrajinu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giordano bruno
5 godine prije

USA nisu u mogucnosti da Rusiji postavljaju uslove. Sve sto vise zatezu to Rusija vise jaca.

Laki Topalović
5 godine prije

Da, Rusi će njih slušat hoće li pustiti Ukrajince ili neće… Nego, u Americi ima dve Ruskinje u zatvoru, zašto Rusi ne uvate dva američka turista u Moskvi i strpaju ih u zatvor po jednako glupim optužbama, kao Kinezi s Kanađanima? Onda se naprave ludi i kažu, To je stvar pravosuđa, mi kao političari ne znamo ništa.

shumadinac
5 godine prije

Čemu pregovori? Poslednjih par godina nije ništa konstruktivno dogovoreno, da ne govorimo o nekakvom sprovođenju dogovorenog. Svako dalje pregovaranje je samo “pranje ruku” jer je svima jasno da smo ušli u krizu u kojoj niko neće da popusti. SAD “popusti”, odluči da povuče vojsku iz Sirije a već svuda po internetu se može pročitati da se Blackwater sprema da ode tamo.
Pozornica je spremna, zavesa se polako diže a narod u blaženoj gluposti čeka novu epizodu neke sapunice, rialitija, utakmice…

Moreno
5 godine prije

Sami sastanak Trumpa i Putina je u svakome slučaju poželjan, međutim stvarnost je takva da ti sastanak nebi nikakvi napredak donija jer Trump nije klasični političar koji jedno misli, drugo govori, treće radi nego je igra još pono slojevitija i nepredvidivija di se nema smisla dogovarat za još dvi godine Trumpova mandata jer se nezna šta će se već sutra dogodit na globalnome nivou šta bi vratilo bilo koji dogovor na nultu poziciju. Rusija, a i ostale globalne sile već imaju svoje planove bez obzira na dnevne trendove i teško da će od tih planova odustat. SAD sa svojim vazalima koji čine zapadno carstvo nisu u stanju definirat ni unutarnju ni vanjsku politiku koja bi izdržala do sutra ujutro, a kamoli nešto duže. A šta se samih američkih uvjeta Rusiji tiće, to je isto ka da Rusi od Amera ka uvjet traže na primjer raspuštanje Guantanama . . .

nonwo
5 godine prije

“Lisica je odlučila našaliti se sa svojom prijateljicom rodom.Pozvala ju je na ručak i iznijela pred nju rijetku juhu u plitkom tanjuru. Takav ručak se mogao samo polizati, a roda nije mogla ni kapi uhvatiti svojim dugim kljunom. Lisica se pretvarala kako joj je jako žao što se rodi nije dopao ručak, pa se gladna vratila kući.Slijedećeg je dana lisica bila
rodin gost. Zadovoljna i nestrpljiva požurila je rodinoj kući, jer je bila gladna. Ali je tamo sa užasom primijetila da je
ručak poslužen u dubokim ćupovima, s vrlo tijesnim grlom, iz kojih je roda vrlo lako jela. Lisica nije dohvatila ni
mrvicu ukusnog jela i otišla je kući gladna.A onda je rekla sama sebi: “Zapravo nemam se pravo žaliti. Roda mi je samo vratila milo za drago “.
Ezop-ove basne iz antičke Grčke, koje us(r)anci nisu čitali…I zato nema pregovora…

Iza_horizonta
5 godine prije

Nema veze sa temom teksta ali evo jedan vic:

Štab globalista.
Oficir zadužen za radar trči
i viče:
“Rusi su lansirali Anvang

Perun
5 godine prije

Dijalog u politici mora postojati jer da nema dijaloga i uvazavanja partnera u dijalogu cemu onda politika i diplomatija.Imam osjecaj da je americka politika kreirana samo da ocuva neokolonijalni imperijalni poredak zaostao iz 19 stoljeca nastao raspadom britanske kolonijalne imperije.Oni su po meni jos uvijek produzena ruka britanskih kolonijalnih aspiracija iz 19 stoljeca.Mrzim nato pakt i sve sto je vezano uz njih ,djeluju izgubljeno i u vremenu i prostoru a i na bojnom polju.Uz svu tu silnu tehniku i financije dobili su po njusci u afganistanu ,sudanu ,siriji ,somaliji itd.Postulati modernog politickog djelovanja nisu isti kao u doba hladnog rata.Sta znaci politicki pritisak danas u politickom zargonu .Apsolutno nista ,tresla se brda i rodio se mis velik ko slon.U politickom i diplomatskom svijetu postoje pravila i trebalo bi ih postovati.Kod amerikanaca je nastala kriza identiteta nacije ne znaju kamo bi sa glomaznim politickim sistemom ,vojskom i parama .Nesto je trulo… Čitaj više »

Croatia
5 godine prije

„Psi laju karavana prolazi“ još će oni molit Putina za razgovor. Danas je završiilo testiranje novih raketa,poslije nove godine i „lajanje“ će biti puno tiše. !!!

Perun
5 godine prije

Koja je vaša ciljana publika?

Sve osobe koje žele logično razmišljati i donijeti ispravnu odluku u raznim životnim situacijama su potencijalni čitatelji portala Logično.

Članci su namjenjeni kako širokim masama tako i onima koji žele utjecati na društvena kretanja unutar svoje zajednice.

Gumiflex
5 godine prije

To što objavljuje State Department je pravi dokaz, da Trump ne igra nikakvu ili minornu ulogu oko američke vanjske politike. Najprije, on niti ne zna gdje se nalazi spomenuti tjesnac, niti ga je briga za Ukrajinu. Pored navedenog, riječ je o čovjeku koji je naviknut odbacivati svoje zaposlenike i suradnike kao poderane čarape, a sada, gle čuda, probuđena humanost mu ne dozvoljava, da zaboravi tamo neku šačicu stranih mornara preko sedam mora.
Trumpu serviraju na stol direktive koje ga usmjeravaju u vođenju vanjske politike. Tko je ikada imao priliku vidjeti Trumpa u ležernom razgovoru, taj je svijestan da čovac za podnevnog sunca ne zna otići na WC bez da zapiša gaće i pločice, a kamoli da vodi vanjsku politiku.

johnny-rebel
5 godine prije

Offtopic, ispricavam se,
Zanima me vase misljenje kad je zadnji put U.S. pobijedila u ratu?
1989 Panama, 1991 Irak, 1999 Yugoslavia, 2003 Irak ?

Jurišić maja
5 godine prije

ti susreti više nisu od velike važnosti a trumpu na domaćem terenu samo štete politika koju je on proklamirao u izbornoj trci a sada malo pomalo provodi rusima odlično odgovara za Rusiju su puno opasniji liberalni demokrati kojima 100% upravlja “deep state”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.