Zelenski predlaže susret sa Putinom da rasprave čiji je Krim

Vladimir Zelenski Ukrajina
19 komentara

Ukrajinski predsednik je predložio ovaj susret uz sugestiju da se kao medijatori nalaze Trump, Theresa May, Merkel i Macron.

“Želim da se obratim ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, da li trebamo da razgovaramo? Da, hoćemo! Razgovarajmo o tome kome pripada Krim i ko nije prisutan u Donbasu” rekao je Zelenski u video poruci objavljenoj na Facebooku.

Ukrajinski lider je takođe predložio da pregovore posreduju američki predsednik Donald Trump, britanski premijer Theresa May, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emmanuel Macron.

Govoreći o mestu održavanja sastanka, Zelenski je rekao kako misli da će Lukašenku biti drago da organizuje sastanak u Minsku. “Mi ne menjamo ništa, niti odbacujemo diplomatske formate. Predlažemo razgovore” izjavio je Zelenski.

Predlog ukrajinskog predsednika dolazi na inicijativu o održavanju “TV mosta” između Rusije i Ukrajine pod nazivom “Potreba za razgovor” 12. jula.
Ova inicijativa je izazvala kritike u nekim političkim strankama koje pozivaju na zabranu ovog događaja. Bivši ukrajinski premijer i lider Sveukrajinskog političkog saveza “Otadžbina” Yulia Timoshenko označila je taj potez kao dio “informacionog rata” lažnim vestima.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
spartak
Gost
spartak

Bilo bi mu pametnije da sjedne za sto s Trumpom i njegovim kompićima pa da rasprave čije je zapravo Ukrajina. Ukrajinska ili američka.

jezevakucica
Gost
jezevakucica

spartak,
USA se sastoji od pedeset saveznih država i još pedesetak vazalskih državica a jedna od tih vazalskih je i Ukrajina.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Što se Ukrajine tiče i čije je ona vlasništvo poznato je sve ..isto važi i za Krim ,tako da ovaj laje na zvijezde.

Venom
Gost
Venom

” Ukrajinski predsednik je predložio ovaj susret uz sugestiju da se kao medijatori nalaze Trump, Theresa May, Merkel i Macron.”

Ha-ha-ha,…. uz prave i poštene medijatore, sve je moguče.

Бранко
Gost
Бранко

Као комичар има право да добро насмеје Путина. Мислим да је сам предлог сусрета и тема сусрета већ слатко насмејало Путина.
Узгред, Путин је већ изјавио да јако цени Зеленског као комичара!

Konobar
Gost
Konobar

Putin je jos dodao da Zelenski sada igra u tragediji.

Štijef iz Pušće Donje
Gost
Štijef iz Pušće Donje

Zeleni ne shvaca da Krim pripada narodu Krima, a narod se referendumom izjasnio da trazi Rusku upravu. I sav problem sa Krimom nebi izbio da ukrajinski fashisti nisu smislili da na Krim umijesto Ruske flote dovesti gangstersku flotu USA.
Te ukrajinske fashiste i quislinge treba pobacati u Crno more i omguciti im da plivaju do Amerike, pa koji stigne taj neka bude amerikenjac.

Ivan
Gost
Ivan

Nezna se tko je luđi tamo u Ukrajini.

Siniša
Gost
Siniša

Da….Putin nema pametnijeg posla nego trošiti vrijeme sa ovim luzerom.

samo tako
Gost
samo tako

Traba mu priznati smisao za humor

igi
Gost
igi

…neka povede i tačija i vučića da se evropski problemi riješe u kompletu a ne selektivno.

Mikojan
Gost
Mikojan

Narod Krima se referendumom izjasnio što žele i kako dalje, baš kao što se 1990. na to isto odlučio Hratski narod, na žalost mnogih onih koji su željeli raspad Jugoslavije sada im se deđava isto, Ukrajina se raspada, iskreno se nadam da će Italija završiti isto a ni Njemačka nije kandidat za odbaciti, Velika Britanija je korak do toga a u skorojj budučnosti ne odbacujem mogučnost da se ove novokomponovane Republike nastale raspadom Jugoslavije raspadnu na još manje regije. Svaka rasprava čije je nešto je u tim slučajevima smješna i vrlo glupa pa tako i taj eventualni razgovor čiji je Krim.

davor
Gost
davor

Čak ni najduhovitiji američki komičar ne bi u ozbiljnoj raspravi o primjerice da li je Halifax američki ili kanadski kao medijatore pozvao tamo neke države stotinama i tisućama kilometara daleko kojih se to ni najmanje ne tiče a kamoli Rusiju, Kinu, Njemačku ili tako nešto.

Neko ime
Gost
Neko ime

Za pocetak, ukrajina se treba poceti pridrzavati medjunarodnih dogovora i konvencija. Npr. Minsk 1,2…ici 3.put u minsk s istom ekipom po istom pitanju, a ocekivati drukčiji rezultat mogu samo budale. A g. predsjednik rf to svakako nije…

Rus
Gost
Rus

Mislim da se taj sastanak nece odrzati

Boberman
Gost
Boberman

I ja isto mislim da se je Zeleny previše ufurao u tuđe dvorište a u njegovom dvorištu je najgore.

tihobl
Gost
tihobl

Sporedna vijest. Trebali ste obraditi zemljotres koji je nastao oko TV mosta. Sva se Ukrajina trese.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

Prvo neka smisli odgovor zasto su prekrsili potpisano obecanje da nakon izlaska iz SSSR-a nece stupati u NATO savez i sto je s potpisanim obecanjem da nece u EU…Sto se tice Krima, Kosova, Katalonije i sl. narod je svoje rekao, nema se sto pitati politicare!

Aco
Gost
Aco

Momak je prezelen.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik