Zračni napad Izraela na ciljeve istočno od Aleppa (VIDEO)

Izraelski F-15I
92 komentara

Prema lokalnim izvorima, izraelsko ratno zrakoplovstvo je napalo navodne iranske objekte u sirijskoj provinciji Aleppo. Gađani su ciljevi u Al-Naribu, istočnim dijelu međunarodne zračne luke Aleppo, četvrti Sheikh Najar, tvornica cementa u тој pokrajini i drugi obližnji objekti. U noći 28. ožujka je Aleppo ostao bez električne bez energije.

Napad je proveden gotovo istovremeno dok je u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda trajala izvanredna sjednica posvećena američkom priznanju aneksije Golana.

Sirijska agencija SANA je izvijestila je o zračnom napadu na sjeveroistoku pokrajine Aleppo i nekoliko eksplozija u blizini gradske zračne luke u istočnom dijelu grada.

SANA javlja da je nekoliko “neprijateljskih zračnih udara” pogodilo područje Sheikh Najara u gradu Aleppu, uzrokujući brojne eksplozije u ovom industrijskom području .

Vojni izvori koje citira agencija tvrde da iza napada stoje izraelske zračne snage. Sirijska protuzračna obrana je odbila napad i uspjela presresti i oboriti nekoliko ciljeva.

Izvor u sirijskoj vojsci je za RT Arabic izjavio da u napadu nije bilo žrtava, ali je uzrokovana materijalna šteta. SOHR iz Londona navodi “kako je u napadima stradalo sedam iranskih i sirijskih vojnika“, ne navodeći izvore ove informacije.

Kurdski korisnik Twittera imena “Tom Cat” javlja kako je ispaljeno 9 projektila izvan zračnog prostora Sirije. Gađano je sjedište vojske u Sheikh Najaru i još jedno sjedište u blizini područja Naqreen. U trenutku dok je izvještavao iz Aleppa, tvrdio je kako nije bilo žrtava.

Na društvenim medijima su odmah nakon napada objavljeni snimljeni videozapisi udara. Na stranicama sirijskih islamističkih militanata se navodi kako su gađani objekti Iranske revolucionarne garde u kojima su se proizvodili projektili Fajr-5C.

Fajr-5
FOTO: Fajr-5

Napadi se podudaraju sa zasjedanjem Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, na kojem se raspravljalo o situaciji na Bliskom istoku nakon što je Sirija zatražila ocjenu priznanja  suvereniteta Izraela nad Golanskom visoravni od strane Sjedinjenih Država.

Američki predsjednik Donald Trump je dekret o priznanju potpisao 25. ožujka i službeno priznao izraelski suverenitet nad sirijskim teritorijem Golanske visoravni, kojeg je cionistički entitet okupirao 1967. godine.

Većina naroda i međunarodnih organizacija osudila je i proglasila nevažećim Trumpov dekret kojim sirijski okupirani teritorij poklanja Izraelcima. U osudi su bile složne mnoge zemlje i organizacije, uključujući Rusiju, Venezuelu, Kanadu, Tursku, Saudijsku Arabiju i Europsku uniju. Zamjenik glasnogovornika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, Farhan Haq, izjavio je kako status regije ostaje nepromijenjen.

“Assad potpisao uredbu o razvodu Melanie i Donalda Trumpa”

Što se tiče Trumpove odluke, na sirijskim društvenim mrežama je objavljena fotografija Bashara Al-Assada kako u predsjedničkom uredu potpisuje nekakav dokument, a ispod je navedeno: “Predsjednik Assad potpisao uredbu o razvodu Melanie i Donalda Trumpa i ova je uredba jednako pravno valjana kao i dokument kojeg je potpisao Trump, priznajući izraelski suverenitet nad Golanom.”

Zatvoren zračni prostor za civilne letove nad Golanom

Prema operativnim informacijama o promjenama pravila za provođenje i osiguravanje letova i zrakoplovnih informacija NOTAM, nakon napada izraelskih snaga na objekte u sirijskoj provinciji Aleppo je zračni prostor iznad Golanske visoravni zatvoren za sve letove civilnog zrakoplovstva.

Fajr-5GolanSOHRUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
92 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bubakar Sanogo
5 godine prije

Kako je sirijska pzo odbila napad ako im je pogodjena kljucna infrastruktura poput medjunarodnog aerodroma. Ugledali ste se na placenicke medije koji ne pisu da imamo (smo imali) pad gospodarstva nego negativni rast jer eto bolje zvuci.

....
5 godine prije

Nerazumijem ovo suzdržavanje, nije da nemogu srusit avione ili cak i napast ciljeve u Izraelu u znak odgovora. Ima Sirija legitimno pravo na to, jedino sto mi sad pada na pamet su izbori. Nista ne ujedini vise ljude od tragedije ….

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Odavno sam rekao: Svaka cast postenim, humanistima medju zidovima, ali drzavu Izrael treba razmontirati a stanovnike razseliti tako da ih niti u jednm naselju na planetu nema vise od 100 i bez prava na posijedovanje bilo kakvog hladnog ili vatrenog oruzja.

Šok
5 godine prije

Rusi dali odobrenje za izraelske napade,
da malo obuzdaju irance u siriji,
ovi mogu opet samo da zure u nebo bez ruskog kišobrana

Siniša
5 godine prije

Šta da kažem… Vladimire Putin, a kako si ti spavao sinoć!?

Pa dokle
5 godine prije

Pa nece ili bas nemogu s-200 pa nadalje izraelcima nista ali u sustini ovo je dogovor rusa i cionista …

akdfvnaqbfaewrfcuqewcfnqweuce
5 godine prije

Kako se podsmjehuju rusima sa ovim udarima, vidi se tko tu zapovjeda a tko glumi a tko je žrtva…………..

Tomaz
5 godine prije

I sta sad SAA i Iranci ?! Oce da gledajo to ko pigmejci i da kukakaju i cvile il ce da poduzmu nesto ???!!!! Malo ste vec jadni i tezki za gledat , kako vas ovi siluju.

burt
5 godine prije

ulaze u zračni prostor Sirije sa F16, nisu trebali ni koristiti nevidljive avione, dok oni napadaju maketa S-300 uredno stoji na svojoj poziciji

ZЪVЪNIMRЪ
5 godine prije

liči na f35 ? ali ih nisu prizemljij zbog pronevjere ?

prvi od 7
5 godine prije

Onaj austrijski soboslikar mi je sve manje mrzak

Slovenac
5 godine prije

Isto je to da bacis jednu petardu bez nekakvih bitnih posledica izbori su i malo se udu zajebancije ali izraelci nemajo muda da idu sa avionima preko sirije jer znaju sta jih ceka

Nema
5 godine prije

Ovo vec cirkus postaje. Ispostavlja se da asad samo laje a nista ne radi. Nema smisla vise

Pera
5 godine prije

Nestalo struje !

Nevio62
5 godine prije

Odgovora Sirije i Irana i dalje nema a priprjetili su “ozbiljno” barem 10 puta….
S 300 tih po običaju i služi za ukras…..

MilanPraha
5 godine prije

Citam komentare i stvarno mi neide jos uvijek u glavu da ste toliko naivni sto neki mediji o svemu tome izvjestavaju.Po pisanju nekih medija ,to su objavili a napad jos nije poceo.Znaci,unaprijed je sve bilo isplanirano.A sto se tice Rusa,dajte ostavite vise Ruse na miru,znaju oni dobro tko iza toga stoji,kome je cilj sve to isprovocirati nema sanse da Rusi odgovore.nisu naivni i glupi da nasjednu na provokaciju.

Laki Topalović
5 godine prije

Salva likovanja, kao i uvijek, kauč generala. Izraelske avione, ako su bili u Mediteranu, ne možeš gađati zbog namjere, a kad ispale projektile, onda je kasno i već su u bijegu, toliko o S 300 400 500 i 800. Od 9 projektila su dva pogodila industrijsko područje Šeik Najar. Ali zapravo nema ništa na netu o štetama . IAF je koristio Delilah projektile u bombe GBU-39 SDB. Iz istočnog Mediterana.Od devet su pala dva , a postoji samo snimka onog papka na Twitteru Qalat Al-Muqtid, što je više propagande montirao na drvenom laptopu nego SOHR sa sofisticiranom opremom. Na ova dva mjesta su pale dve bombe.comment image

Trubadur
5 godine prije

Uvijek jedno te isto…. Zašto nije S-300… Zašto nisu Rusi….. Ja doista neznam, kako mogu bit ljudi indolentni i neobrazovani, da pišu i zapitkuju jedne te iste gluposti…… Tako, da za sve naivne trolaste tikvane samo jedno jednostavno pitanje……. Koja to velika sila ima sa svima na Bl. Istoku dobre odnose….. Može, da lepo popriča i sa Iranom, kao i sa Izraelom… A bogami lijepo surađuje tako sa Tursko, Irakom, pa čak i Saudskom Arabijom…… Jel to USrA ili možda Rusija…???

IzzmetFekally
5 godine prije

prije da su to turci nešto brljali

NAPOLEON
5 godine prije

Nema tu ništa novo. Tko jači taj tlači.

Realist
5 godine prije

Razvale ih izraelci kad god im se to prohtije svi ti pusti nekakvi s300..400..500…nesluze nicemu prenapuhana hrpa staroga zeljeze tisuce izraelski napada a ovi stoje za nista strasna to neka ruska tehnika za zastrasivanje???

Slovenac
5 godine prije

S 300 ceka da izraelci udzu u sirijski prostor samo cekajo ali njih nema sibaju neke rakete bez veze samo zbog izbora

Šule
5 godine prije

Tako treba Izrael samo udri po Siriji kad kod želiš jer tamo saveznik Rusija spava zimski san a makete S-300 su u dječijem vrtiću u Damasku.Zato ovi rusofili godinama likuju o zaštiti Rusa a ono UDRI IZRAEL po savezniku i dobro iscrpi plin iz Sirije a gologuzani u Idlibu neka vrište godinama ipak su oni vojska sa avijacijom,topništvom ,..hahaaa

Frka
5 godine prije

Rakete su lansirane van Sirijske granice. Izraelci SVAKI svoj napad provode skrivajući se iza civilnih aviona kao i prije nekoliko mjeseci kada je Sirijska PZO srušila Ruski vojni avion. Dakle Sirijska PZO radi i Ruske rakete pogađaju i jeftinije je popraviti/izgraditi tvornicu “cementa” nego ispaliti rakete koje koštaju milijune. Sve što se Izraelci usude je lansirati i napasti sa svog teritorija. Već duže vrijeme nisu ušli u zračni prostor Sirije. Ovaj napad je vjerojatno najavljen i dogovoren (nema žrtava). Asade aj pusti jedan napad…jbg idu izbori.
Nego mene više veseli što je rujo došao u Venezuelu a ameri kmeče… kme kme….

Perun
5 godine prije

Drzava Izrael je razlog postojanja odredjenih rezima u regionu.Samo slikanje i promoviranje izraelskih i amerikanskih politicara je znak nemoci Izraela da opstane kao samostalna drzava .Od Bostonske cajanke pa na ovamo do ovog vremena USA je bila i ostala ,,simbol slobobode ” .Izraelci su samo izgovor Anglosaxonskog establismenta za prisustvo na bliskom istoku kao neokolonijalne sile .Americki Kongres nije nista drugo nego skup trgovaca nekretninama i trgovaca robljem.To sto se desava preko bare je kao nekakav proces metamorfoze u obrnutom ciklusu ,od leptira ka gusjenici.Odbacivanje vlastitih vrijednosti proklamovanih poveljom o nezavisnosti i trazenje izlaza iz slijepe ulice. Oni su izgubljeni u bespucima egoizma jedne mutant-nacije . Pricaju o demokratiji kao selefije o vjeri ,kao to sto mi promoviramo je apsolutna istina i nema druge istine osim nase.Pokusavaju svoje ponasanje nametnuti kao standard zvuci suludo ali analizirajte Trumpa ,ja osobno mislim da je on obican sibicar i blefer.Trgovac nekretninama ali ne… Čitaj više »

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Opet invazija skakavaca ili krilatih trolova?.U šta se ovaj portal pretvori ?Šteta..

Neko ime
5 godine prije

Partija šaha se nastavlja. Svi igraci u svojim rovovima…rusi stoje dobro…lovac na f2 u venecueli…anulira skakaca u deveselu…nije za one slabih zivaca…oni su vec izginuli u bici za aleppo…

Wtf
5 godine prije

Super mi je kako mislite da je Putin kao spasitelj svijeta od Izraela i USA ?. Kao da bi prismrdio Siriji da nije one luke gdje smije pristajat. Samo interesi i nista vise.

Bruno
5 godine prije

Odavno ja pitam gdje je taj S-300? Nešto ga se Izrael ne boji.

Bruno
5 godine prije

Kad je Izrael u pitanju, Rusija ne poduzima apsolutno ništa. Čak su progutali i smrt 15 ruskih vojnika prošle jeseni. I šta je bilo od svega? Samo to da Izrael opet bombardira Siriju. Mala zemlja taj Izrael, a ponašaju se kao najmoćnija svjetska sila.

Bruno
5 godine prije

Sada će reći da je S-300 stigao u dijelovima u Siriju. Još nisu sve komponente tu. Potrajati će još mjesecima dok postane operativan. Nisu imali vremena do sada.

Bruno
5 godine prije

Rusija Siriju ne brani od Izraela i od zapadnih zemalja, nego samo od terorističkih štićenika istih. A kakvi su Sirijci, ako i upotrijebe S-300 srušiti će samo neki ruski avion. Kao i prošle jeseni…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI