Američki i evropski kardiolozi na radionici o bolestima krvožilnog sustava u Havani

Američki i europski kardiolozi u Kubi
0
0

Preko 250 specijalista iz SAD-a, Velike Britanije, Italije i Kube će sudjelovati na Međunarodnoj radionici o plućnim krvožilnim bolestima sljedećeg ponedjeljka, javlja Ministarstvo javnog zdravstva Kube.

Sudionici će imati priliku upoznati važne teme dijagnostike, medicinskog i kirurškog tretmana, uključujući presađivanje srca i pluća, i funkcionalne procjene tretmana pacijenata i rehabilitacije.

Sudionici radionice će također pohađati predavanja “Trenutna saznanja o patogenezi plućnog krvožilnog remodeliranja” američkog specijalista Kurta Stenmarka, kao i “Praksa procjene dispnee i plućnih krvožilnih bolesti”, Davida Systroma.

Eduardo Rivas, predsjednik Kubanskog kardiološkog društva, govoriti će o fizikalnim tretmanima i rehabilitaciji visokog plućnog krvnog tlaka. Radionica će se održati u “Hermanos Ameijeiras” dvorani kliničko-kirurške bolnice u Havani.

Plućne i krvožilne bolesti, smatrane jednim od najčešćih uzroka smrti na Kubi i u svijetu, vode do invalidnosti i otežavanja izvršenja svakodnevnih zadaća čovjeka, pa vode i do smanjenja kvalitete života. Također, te bolesti doprinose smrtnosti, pa zahtijevaju najveću pažnju od strane svjetskih zdravstvenih institucija i autoriteta.

Izvor: Prensa Latina

Eduardo Rivaskardiolozi
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.