Iran: Armenijski kršćani dočekali Novu godinu u Teheranu

Armenijski kršćani u Iranu

Armenijski kršćani dočekali su Novu godinu u Teheranu. Želimo im sve najbolje i da žive u miru sa svojim susjedima i sugrađanima.

Kliknite ovdje i pročitajte sve što smo pisali o Iranu u 2018. godini.

12
Ostavite komentar

avatar
10000
5 Grupirani komentari
7 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
12 Komentatori
Dub MiroslavZdenkoVasilisaPremudraČudo jednoVasilisaPremudra Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Croatia
Gost
Croatia

Dobar primjer suzivota za pohvalu nadam se da nije iznimka vidimo lijepe slike iz Iraka iz Sirije neznam kako bi izgledalo kod američkih „saveznika“ ( Saudijska Arabija)

Zvrk
Gost
Zvrk

armenci, kao i Iranci generalno imaju vlastite nove godine. iranska je otprilike na prvi dan proljeća, a armenska je na ljeto. pa su tu još i asirska nova godina, islamska i židovska. i jasno ova, svjetovna.

Siniša
Gost
Siniša

Pravoslavna, Kineska…..ko zna koliko ih ima

jupiter
Gost
jupiter

pa da, niko se nikada ne zapita zasto je (zvanicna) nova godina vazeca jer ima mnogo argumenata da ne bude iskljucivo tako….srpski fizicar-astronom milutin milankovic(radio u londonu) je napravio model da se dva hriscanska kalendara ujedine…mozda je to samo prvi korak ka ujedinjenju svih i mislim da ne bi bilo lose….ako se sa tim sloze “vladari”…

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Veliki broj razloga za zajedničko slavlje u bratstvu i ljubavi!

Običan tip
Gost
Običan tip

Zar u Iranu postoje kršćanske crkve?Ne trolam, ozbiljno pitam.Naime, mislio sam da jeu Iranu zabranjena svaka vjera osim Islama (kao u Saudijskoj Arabiji).

Stephen.
Gost
Stephen.

U Iranu postoje četiri osnovne religije i među njima nema nikakvog trvljenja, dakle multietnićka zemlja, slićno je i u Siriji.

Zdenko
Gost
Zdenko

Četiri religije od kojih jedna čini 99.0-99.4% (različiti izvori-različiti podaci), a preostale tri su u granicama statističke greške i konstantno se približavaju nuli. Sirija je nešto drugo, daleko je više multietnička gdje relativna većina ne dominira.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra

@Obican tip Iran je slojevit i zagonetan, zanimljiv i zbog kontradikcije, ali niposto nije onakav kakvim se prikazuje po zapadnjackim medijima. Jedna od najupecatljivijih katedrala koju sam ikad posjetila je katedrala Vank u Isfahanu. Nalazi se u kvartu Jolfa, zanimljive je arhitekture a unutrasnjost je bajkovita: krscanske freske i perzijske minijature djeluju hipnotizirajuce. Potjece iz 1600 i neke godine. Proguglaj fotografije, fascinirajuce su. Zanimljivo je da je u istom dvorisnom kompleksu i Muzej Armenskog genocida; Iran je naime zvanicno priznao termin/dogadjaj kao takav. Postoje u Iranu i hramovi drugih konfesija. U Yazdu je hram Zaratustrijanaca/ zartosh religije u kojemu od… Pročitaj više »

Čudo jedno
Gost
Čudo jedno

Da, ima ih. I Btw jedan zanimljivi podatak..
Danas u Islamskoj Republici Iran živi više Židova nego u bilo kojoj drugoj islamskoj državi na svijetu, također ima i Židovska škola (Ettfagh), zatim postoji jedanaest sinagoga u Teheranu koje nude i tečajeve hebrejskog.
Postoji daleka povijest perzijskih židova. I danas populacija židova u iranu se broje oko 20 000-30 000.

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra

Svim Irancima: Sal-i naw mubarak!

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra

@admin
Ufff… pa sta sam sad zabrljala?!? Obican tip postavio ozbiljno pitanje, htjedoh tipu uputiti najozbiljnijii odgovor po znanju, svijesti i savjesti; te mi je nejasno sta je sporno…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik