Jedan član misije Apollo 11 protivi se američkoj svemirskoj hegemoniji

Apollo 11 - astronaut
12 komentara

Umjesto da pokušavaju dominirati svemirskim prostranstvima, Sjedinjene Države trebaju napraviti korak unatrag kako bi svijet mogao postići željeni cilj, kaže legendarni astronaut Michael Collins.

“Sjedinjene Države ne smiju postati dominantna sila u svemiru. Ona mora surađivati s drugim zemljama, kako bi zajedno osvajali svemirska prostranstva”, rekao je američki astronaut Michael Collins, član svemirske misije Apollo 11, tijekom koje je po prvi put čovjek sletio na Mjesec prije 50 godina.

1969. Collins ostao je sam u orbiti, dok su se Neil Armstrong i Edwin Aldrin počeli spuštati na Mjesečevo tlo u modulu Eagle.

“Mislim da Sjedinjene Države moraju biti [značajna] sila u svijetu, ali vrlo prijateljska sila, a ne sila koja pokušava dominirati”, kazao je 18. srpnja, govoreći na Sveučilištu George. – Washington u Washingtonu. Publika je pljeskala nakon njegovih izjava.

Još jedna vizija

Prema legendarnom astronautu, njegovo putovanje kroz desetke zemalja nakon njegovog povijesnog leta u svemir promijenilo je njegovu viziju uloge tehnologije u svijetu.

“Mislim da moramo napraviti korak natrag, da imamo zajednički pristup svijetu i onoga što radimo u svemiru. Ponekad ćemo biti zakočeni, ali ne mislim da je žurba temeljni cilj. Puno je važnije da svi dosegnu cilj.”

Komemorativni događaji koji se održavaju tijekom cijelog tjedna diljem Sjedinjenih Država povodom 50. obljetnice prvog čovjeka na Mjesecu.

Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jole
3 godine prije

Došli pameti jer vide da dominacija više nije moguća.

Lucija
3 godine prije

“…Mislim da moramo napraviti korak natrag…”
😊 ma napravili ste vi i 5,6 koraka unatrag…u svakom pogledu: tehnologija: niš’ od svemirskih letova, upitna kvaliteta novih generacija aviona, lova nestaje, obrazovanje za *neš’ prosto, društvu se nameću gluposti…gnjavite ostatak planete

vanzemljac
3 godine prije

Nikad ni niste bili na mjesecu. Sve znam……
Mala prevara za čoveka, velika prevara za čovječanstvo.

vanzemljac
3 godine prije

Amerikanci su največi bleferi i lažljivci.

Area 51
3 godine prije

Snimke koje vam podmecu snimljene su u Holywoodu, tocnije pustinji Arizona. Svi znamo da je mjesec napravljen od sira. Sir se pravi od mlijeka a za mlijeko su potrebne krave. Prof. Dr. Cobankowski je dokazao da nema krava ako ovce popasu travu.
Rakete bi sigurno istopile sir pa je i to dokaz. Znaju svi strucnjac za fiziku kakvih ima na izvoz.

Perun
3 godine prije

Postovana redakcijo portala Logicno hr sami ste definirali regionalni i globalni koncept portala ali tematika je u zadnje vrijeme kod Logicno hr vise globalna nego regionalna …gdje je Hrvatska ,Srbija ,Makedonija ,Crna Gora ,Vojvodina ,Slovenija ,BiH ,Kosovo i dogadjanja vezanih za region …za Evropu i sto je najvaznije teme ,teme su bitne ….nesto sto dize tlak i paznju kod citalaca u regionu , Evropi i ostatku svijeta ….nije tramp i USA sveta tema novinarstva da se mora razglabati o njima u nedogled ….

Max
3 godine prije

Oprostite što idem izvan teme ali imam pitanje za redakciju. sve su vijesti jučerašnje nema li danas ništa novo.?

Zvrk
3 godine prije

skoro ništa vijesti danas.
nisu valjda neki hakerski napadi na portal?

bobo
3 godine prije

Sve u sklopu velike iluzije kao što se to lijepo može vidjeti ovdje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=USaoG3T2JBk

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.