fbpx

Kineski znanstvenici otkrili su skup od 19 masivnih pećina pod podzemnom rijekom

Špilje

Istraživači tvrde da je skupina ogromnih pećina jedan od najvećih pećinskih grozdova pronađenih u zemlji, u usporedbi s najvećim svjetskim grozdom koji se nalazi u Kini.

Kinesko ministarstvo prirodnih resursa priopćilo je u petak da je skupina znanstvenika otkrila ogroman skup prirodnih vrtača koji se sastojao od 19 ogromnih pećina u šumi između gradova Chengxiang i Longhe u okrugu Napo, u južnom dijelu zemlja koja graniči s Vijetnamom.

Navodno se 19 pećina širi “poput niza kuglica” oko korita podzemne rijeke Dingye, duge 60 km, s padom od 292 metra.

Volumen svake pećine je preko milijun kubnih metara, a sve se nalaze na nadmorskoj visini od preko 1.000 metara, navodi se u priopćenju koje je objavilo ministarstvo, a koje je također postavilo slike i video iz unutrašnjosti pećina. Istraživači su također otkrili primitivnu vegetaciju i drveće visoko preko 50 metara.

Prema ministarstvu, nadaju se da će otkriće ovog grozda uzrokovati značajan skok u geološkom turizmu u Napou, koje je poznato po krškim geološkim formacijama.

Peking tvrdi da posjeduje najdublju podvodnu špilju na svijetu, kao i preko dvije trećine poznatih prirodnih vrtača na svijetu.

2
Ostavite komentar

avatar
10000
 
2 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
2 Komentatori
samo takoMercury Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Mercury
Gost
Mercury

Treba ima poslati našu diplomaciju da im objasni kako se to smećem zatrpava…

samo tako
Gost
samo tako

Speolozi

POVEZANE VIJESTI

Izbornik