Kineski znanstvenici otkrili su skup od 19 masivnih pećina pod podzemnom rijekom

Špilje
2 komentara

Istraživači tvrde da je skupina ogromnih pećina jedan od najvećih pećinskih grozdova pronađenih u zemlji, u usporedbi s najvećim svjetskim grozdom koji se nalazi u Kini.

Kinesko ministarstvo prirodnih resursa priopćilo je u petak da je skupina znanstvenika otkrila ogroman skup prirodnih vrtača koji se sastojao od 19 ogromnih pećina u šumi između gradova Chengxiang i Longhe u okrugu Napo, u južnom dijelu zemlja koja graniči s Vijetnamom.

Navodno se 19 pećina širi “poput niza kuglica” oko korita podzemne rijeke Dingye, duge 60 km, s padom od 292 metra.

Volumen svake pećine je preko milijun kubnih metara, a sve se nalaze na nadmorskoj visini od preko 1.000 metara, navodi se u priopćenju koje je objavilo ministarstvo, a koje je također postavilo slike i video iz unutrašnjosti pećina. Istraživači su također otkrili primitivnu vegetaciju i drveće visoko preko 50 metara.

Prema ministarstvu, nadaju se da će otkriće ovog grozda uzrokovati značajan skok u geološkom turizmu u Napou, koje je poznato po krškim geološkim formacijama.

Peking tvrdi da posjeduje najdublju podvodnu špilju na svijetu, kao i preko dvije trećine poznatih prirodnih vrtača na svijetu.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Mercury
Gost
Mercury

Treba ima poslati našu diplomaciju da im objasni kako se to smećem zatrpava…

samo tako
Gost
samo tako

Speolozi

POVEZANE VIJESTI

Izbornik