fbpx

Na eksperimentalnom letu u svemir, crv postao dvoglavi mutant

Crv mutant

Istraživači s američkog Sveučilišta Tufts su na Međunarodnu svemirski postaju (ISS) na pet tjedana poslali vrstu crva Dugesia japonica i rezultat je bio da su natrag dobila jednog crva dvoglavog mutanta, piše časopis Regenerator.

Biologe je zanimalo kako će pod utjecajem geomagnetskog polja, te u situaciji nedostatka gravitacije, rasti poslani crv i kakve će promjene pretrpjeti po povratku na Zemlju.

Crvi su u eksperimentalnim uvjetima u svemiru živjeli u tamnim cijevima. Po povratku na Zemlju je jedan od “svemirskih” crva imao dvije glave.

Radeći s ovom vrstom crva se ovaj efekt ranije nikada nije dogodio, istaknuli su stručnjaci sa Sveučilišta Tufts.

Sada istraživači planiraju ponoviti eksperiment, kako bi detaljnije razumjeli prirodu neobičnih promjena u vrste Dugesia japonica. Biolozi sada namjeravaju slijediti moguću degeneraciju u svemiru od početka do kraja.

Svemirska postaja

Svemirska postaja

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan1
Gost
Ivan1
3 godine prije

Osmi putnik, stroj za preživljavanje.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Jebt, pa kakvu će djecu pravit oni koji su gore na ISS mjesecima, veš-mašine?

Netko
Gost
Netko
3 godine prije

Neće se radit, već je dokazano da zametak postane degeneričan u prvim tjednima.

Ivan1
Gost
Ivan1
3 godine prije

Samo bolju i zdraviju, oni sa svemirskih stanica.

Antonio
Gost
Antonio
3 godine prije

I kod nas u MK u nedostatku gravitacije jedan je albanskih terorista iz 2001 godine odlebdeo direktno u fotelju pretsednika parlamenta. Nema dve glave, ali je postavio zastavu sa dvoglavim orlom u kabinet.
I sta? Cudo za tri dana. Mi Makedonci negodujemu u sebi, tiho, da ne cuje Vasington, pa da ukljuci opet gravitaciju.

suljaga
Gost
suljaga
3 godine prije

dobro je sto nisam crv i sto necu morati ici gore u svemir.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

A što da pošalju KGK , s injekcijama za poticanje mutacije. Zjbvm se. Ovo dokazuje da ljudski rod seobom u svemir ne bi ostao isti

Brainstorm
Gost
Brainstorm
3 godine prije

dvoglavi mutant!!! brrrr.
naravno da se mutacije dogadjaju. onom se otelilio dvoglavo tele bez da je bilo u svemiru.

gostgost
Gost
gostgost
3 godine prije

krasna fotomontaza fotograf leti po svemiru i slika medjunarodnu stanicu ha

Ante
Gost
Ante
3 godine prije

I onda ga neki ljubitelj životinja pusti u prirodu.

Brane
Gost
Brane
3 godine prije

Ovo je najvjerovatnije fake news, koja se uklapa u nekoliko teorija o kojima se piše na netu, koje govore o manipulacijama putem izmišljenih UFO-a.
Nije logično da bi se ekipa iz NASE pohvalila ovim, jer vijest automatski otvara pitanje sigurnosti astronauta, koji su time očito izloženi radijaciji i genetskim promjenama za vrijeme boravka u svemiru, što podrazumijeva kaznenu odgovornost rukovodstva NASE. Tako da bi se takva informacija u stvarnosti najstrože skrivala, pod prijetnjom smrću.

Ova vijest pomalo priprema stanovništvo na teoretsku mogućnost da se živa bića koja odlaze sa zemlje u svemir mogu promijeniti, i poprimiti eventualno zastrašujuće osobine. Danas je to crv s dvije glave, sutra može biti i majmun koji je postao superinteligentni zlikovac, ili astronauti koji su razvili tri glave i postali superinteligentni psihopate, te odlučili staviti pod kontrolu geostacionarne satelite sa nuklearnim naoružanjem (za koje će se tom prilikom, eto, morati priznati da postoje). A što će onda opravdati razne protumjere koje će uključivati daljnja ukidanja građanskih sloboda, uvođenje izmišljenog izvanrednog stanja, i sl.

Ili će se dvoglavi crvi, kad slete, početi razmnožavati i uništavati ljude (tamo negdje u nekom selu), što će opet opravdati uvođenje globalnog izvanrednog stanja. Kao da nas već pripremaju na te scenarije sa serijalom Alien, koji Bogu hvala traje već tridesetak godina, zaključno sa Prometheusom, tako da nećemo ništa sumnjati.

Sve u svemu,nije isključeno da griješim, ali ova ‘vijest’ strahovito smrdi na fake.

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije
Reply to  Brane

Poštovani Brane,

Redakcija bira vijesti samostalno, bez da bilo tko ima na to utjecaja. Jedini koji imaju utjecaj su naši čitatelji.

Mutacije živih organizama na zemlji su svakodnevne. Čak i promjena kontinenta stvara nove biljne i životinjske vrste. Hrast u Slavoniji nije identičan hrastu u Kini.

Mutacija u nedostatku gravitacije je sasvim moguća i logična.

Redakcija i autor

Brane
Gost
Brane
3 godine prije
Reply to  L. R.

L.R, nitko ne dovodi u pitanje vaš integritet. Niste vi izmislili vijest, samo ste je prenijeli. ObjaviIli su je ‘istraživači’ iz usa, u čije motive sumnjam. Određene mutacije se zaista događaju u svemirskim stanicama, ne zbog odsustva gravitacije već zbog kosmičkog zračenja, iz kog razloga i postoje ograničenja duljine boravka astronauta van zemljine atmosfere. Međutim, ova vijest mi jednostavno zvuči smišljeno plasirana s nečije strane. Dakle bez nervoze..)

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije
Reply to  Brane

Poštovani Brane,

Ništa se ne brinite. Nama su drage konstruktivne kritike. One nam omogućavaju ići bolje i dalje.

Otkrit ću vam “tajnu” ova dva članka. Prvi članak je pobudio interesovanje upravo zbog mutacije. A onda smo drugi članak napisali da pokažemo da na mutacije ne utječe samo radijacija, nego i neki drugi vanjski faktori.

Nećete vjerovati što sve može utjecati na razvoj živog bića. Čak se i jednojajčani blizanci od svog začeća razvijaju različito. Priroda je jedno savršenstvo koje nitko nije u stanju odgonetnuti. Znanstvenici otkrivaju detalje, ali do suštine još nisu ni blizu.

Upravo ide jedan članak i o ovome što spominjete. Sinoć je napisan, dakle i prije nego ste ga spomenuli. 🙂

S poštovanjem,

Redakcija

jura
Gost
jura
3 godine prije

bilo bi lijepo da je ovaj “novinar” napisao koliko je crvi bilo u ovom eksperimentu. ako ih je bilo 100, onda promjene na jednom od njih mogu biti slučajnost od 1%, a ako ih je bilo 3, onda je to druga priča – 33%

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik