NASA je objavila fotografiju spiralne galaksije koja izgleda poput divovskog frizbija

NGC 3717
7 komentara

NASA / ESA svemirski teleskop Hubble, koji orbitira oko Zemlje, snima slike udaljenih galaksija svih oblika i veličina u svemiru.

Spiralna galaksija udaljena je od Zemlje oko 60 milijuna svjetlosnih godina, i nalazi se u zviježđu Hidra, a Hubble teleskop zabilježio ju je na fotografiji.

Takozvani NGC 3717 bočno je prikazan na slici i izgleda poput tanke palačinke ili frizbija. Unatoč svom izgledu, unutar takvih spiralnih galaksija postoje svijetle sferične izbočine ispunjene zvijezdama. Prema NASA-i, bliži dio galaksije je “nagnut tako malo dolje, a krajnja strana  je malo podignuta”, omogućavajući pogled na središnju izbočinu koja se nalazi s druge strane diska.

 

Hubble teleskopNGC 3717
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hmmm da
4 godine prije

60 milijuna svjetlosnih godina!!! Prevedeno, uzmem kirursku pilu, otvorim ti lubanju, izvadim ga i nabijam dok se ne stvori juha. Zatvorim. A ti kažeš – fascinantno!

Pero
4 godine prije

Da,da. Vide spiralnu galaksiju daleku 60 necega. Nemogu pronaci brod udaljen 1000 km.
Svaka cast!

Ante
4 godine prije

Ovo što mi trenutno vidimo sa zemlje staro je 60 milijuna godina, ono što se događa trenutno u toj galaksiji vidjeti ćemo tek za sljedećih 60 milijuna godina. To jest ako onda bude uopće postojala planeta zemlja. Osim toga meni je fascinantno da su neke zvijezde toliko velike da se vidi njihova veličina čak iz ove udaljenosti.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Nasa, Disney, Hollywood, Bolywood…

Pero
4 godine prije

😂😂😂😂😂😂😂

U prolazu
4 godine prije

Bog je stvorio tolike udaljenosti da ne radimo puno sranja po univerzumu. Par godina možda možemo putovati tamo-amo, ali više ne. Možda promijenim mišljenje za 100 god., ako budem živ.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI