fbpx

Ovo je univerzalna formula kako osvojiti političku vlast i srce naroda

Milan Bandić

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nedavno je uveo izravnu autobusnu liniju između Krapine i Zagreba, koja će vikendom u vrijeme adventa voziti besplatno Zagorce u Zagreb. Mnogim javnim osobama se digla kosa na glavi, jer kako gradonačelnik može trošiti novce, koje oni uplaćuju u proračun. Je li to baš tako?

Milana Bandića su birali Zagrepčani. Ukazali su mu povjerenje za raspolagati njihovim novcima kako bi im bilo bolje. Dakle, Milan Bandić je političar i legitimni predstavnik Zagrepčana, čime stječe pravo da raspolaže gradskom blagajnom. Naravno, gradonačelnik Zagreba sitnim proračunskim poklonima, u obliku besplatne vožnje, vraća “novac” onima koji su za njega glasali i kupuje buduće glasove na sljedećim izborima. To je svakomu jasno.

Ako ste pomislili da ću stati na stranu Milana Bandića, jer me s gradonačelnikom vežu rodijački “kockoglavi” geni, prevarili ste se. Ne, ovo nije tekst o Milanu Bandiću i njegovom političkom “Kozari bok marketingu”, nego o drugoj strani koja se uzima za pametniju i konstruktivniju grupu Zagrepčana, čiji novac Bandić “nemilice” troši.

Kako je moguće da ta druga, svjetski umrežena, poduzetnija, pametnija i vrjednija strana s perfektnim engleskim nema kreativnosti ponuditi nešto bolje i korisnije radničkoj i srednjoj klasi koji svoj glas uporno daju Milanu Bandiću za besplatnu kartu do Zagreba?

Nije valjda Hercegovac iz Gruda kreativniji od zagrebačke elite i bolje poznaje Zagrepčane? Neki će reći, to nisu Zagrepčani, nego “dotepenci” ili su u rodijačkoj vezi s gradonačelnikom. Može biti, ali kako bi se kritičari sutra borili s migrantima koji su kulturološki još udaljeniji od visoke zagrebačke elite koja ih želi masovno udomiti?

Mislite li da je odgovor na ovo pitanje težak? Vjerujte mi, nije.

Ako zagrebačka “elita” želi raspolagati svojim novcima, izbori su jedini put do pune kontrole zagrebačke blagajne. Politički i ekonomski program budućih otaca grada Zagreba mora zadovoljiti većinu. Ne onu na Pantovčaku, nego u Kozari boku, Sesvetama i Dubravama.

Stvar je vrlo jednostavna i ne treba komplicirati. Elita je pametna i kreativna. Zna engleski jezik, a visoke škole je završila u Londonu, Parizu u Washingtonu. Umrežena je od Tokija do Los Angelesa. Potrebno je samo upotrijebiti, “Bogom dane” joj vještine.

“Čarobna” formula za osvojiti vlast

Metodologija za osvojiti vlast identična je i vrijedi za sve zemlje ovoga svijeta, a rezultat je 100% zagarantiran. Običan čovjek, u našem slučaju birač, nema vremena za razmišljanje o teškim pitanjima. Emocije i kratkoročni interesi su ono što ga privlači i obmanjuje. Želite li zadobiti njegovu dušu morate mu ponuditi nešto više od obećanja. Nije dovoljno pljuvati po drugima, treba nešto i ponuditi. Ako nemate ništa za ponuditi, čak ni autobusnu kartu, niti jedno vaše obećanje neće uroditi plodom, a birači vam svoj glas neće dati.

Zašto obećanje “bogatog kriminalca” vrijedi više, nego obećanje “siromašnog poštenjaka”?

Ako birač ne vidi svoju kratkoročnu korist, on vam neće ukazati povjerenje. Osim riječi, morate ponuditi i djela. Sada vam je jasno zašto birači glasaju za one koji će ih gotovo sigurno prevariti poslije izbora. Oni su toga svjesni, ali se ipak nadaju da će dobiti mrvice, jer od praznih i lijepih obećanja nema ništa. Vidite kako vrijedi ona stara poslovica: “Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani”.

Pravilo za dobiti izbore samo naučili. Ako želite dobiti glas od birača morate biti jači i sposobniji. Ovo pravilo vrijedi u prirodi među majmunima, zašto onda ne bi vrijedilo i medu ljudima. Birači su pragmatični i znaju da se od zraka ne živi, te razmišljaju na sljedeći način: “Ako sebi nije napravio dobro, kako će napraviti meni?“.

Vratimo se na Zagrebačku elitu koja želi kontrolirati blagajnu grada Zagreba, a ne “dotepenac” Milan Bandić.

Iskreno preporučujem eliti Zagreba da u pogon stavi sve svoje “talente” i umjesto kritika, krenu s realizacijom korisnih ideja. Ako je hrvatski radnik dobar njemačkom poduzetniku, zasigurno će biti dobar i hrvatskom jer je njegov rad jeftiniji i konkurentniji unutar hrvatskih granica. Neka elita otvori 1000 poduzeća koja će izvoziti njihove kreativne proizvode i usluge. Za takvo što će im trebati radnici kojih je pun Zagreb i Hrvatska. Kada otvore 50.000 radnih mjesta i osiguraju 50.000 plaća za hrvatske obitelji, vjerujete mi, svi će glasati za “njihovog” kandidata, a autobusne karte Milana Bandića više neće biti interesantne.

Dakle, draga moja progresivna i kozmopolitska elito, budi primjer, radi na sebi, radi na ljudima i za ljude, ostvari konkretne i svima korisne rezultate, nakon čega ćeš zasigurno pridobiti dušu birača. Moći ćeš birati svog predsjednika, premijera i naravno zagrebačkog gradonačelnika. Proračun grada Zagreba će konačno biti pod kontrolom razumnih. Vi će te postati uspješni i bogati, što oduvijek sanjate. Novac iz državnog proračuna neće puniti džepove stranih poduzetnika i kockoglavih rodijaka, nego ćete njime i vi kupovati glasove čineći dobro svima, a ne samo njima.

Ako pak mislite da to nije moguće, onda vi niste elita, nego bezidejna kvazi-elita koja treba stati uz bok vrijednom radniku i seljaku, kako bismo svi zajedno pripremili društvo za turbulentna vremena koja nas očekuju. Usput možete iskoristiti besplatne autobusne karte Milana Bandića i umanjiti učinjenu vam štetu.

Za kraj ću vam otkriti jednu malu tajnu. “Najviše sam novca zaradio radeći ono za što mi je većina govorila: ‘To je nemoguće’“, što je odgovor onima koji sumnjaju u svoje i tuđe mogućnosti.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
83 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Bandić se u zadnje vrijeme dosta povezao s Rusima. Čak mu je Putin osobno uručio ordenje. Mišljenja sam da će ga baš to dotući političke karijere. Kao onomad Karamarka.

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Poštovani Zvrk,

Bandić nam je ovdje samo povod za priču o kritičarima koji nikada ništa ne nude.

Ugodno čitanje.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Poštovani L.R.,
Budući da autor ne definira elite ni ‘elite’ , nego isključivo ‘poznavanjem engleskog’, za zaključiti je da zapravo misli na obrazovane ljude.
Sa ili bez diploma.
Pogledajte mržnju u komentaru od ‘tihobla’- dokaz1.
Toj mržnji su ih učili oni koji su se, lažno, nazivali – komunistima. Pa jasno da su se takvih bojali.
Ali evo danas, kojekakvi ‘sposobni’ bandići nas vode, pa smo u 30 god. dospjeli 60 god unatrag.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Poštovani L.R.,

potpuno ste u pravu. Međutim, htio sam spomenuti malo drugačiji kontekst nevezan uz tekst, ali jest vezan uz sadržaj kakvim se bavi ovaj portal. A kako se rijetko izbjegavaju domaći političari, onda sam iskoristio tu priliku.

LP

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

Kako vi to znate da kritičari ništa ne nude?
Mazohistička najava Ivana Vrdoljaka (podmićen ili ucjenjen, jedina je dilema) neposredno pred 2. krug izbora za gradonačelnika prošle godine da ide spašavati obrazovnu reformu od Markićkinih katolibana (HNS-u je stalo do toga, mo’š si misliti), kada je minirao sigurnu pobjedu svoje kandidatkinje Anke Mrak Taritaš i zadržala je Bandića tu gdje je, inače bi bio u Remetincu.
Kupovanje zastupnika u Saboru i gradskoj skupštini, ujutro na suđenjima, kasnije se mirno vraća u gradonačelnikov ured…
Bitno da ste prikeljili Matanovu sliku sa Putinovim ordenom – ako je i od vas, previše je!

maliboro
Gost
maliboro
1 godina prije

Poštovani L.R. što to Bandič nudi osim jeftinog populizma , fontana i ružnih spomenika? Još ispravak , za njega ne glasaju Zagrepčani nego stanovnici Zagreba u čije rodne krajeve Bandič troši novac koji je zarađen u Zagrebu.

korisnik_postoji
Gost
korisnik_postoji
1 godina prije

Maliboro,
Većina onoga što se troši u Zagrebu nije zarađeno u Zagrebu.
Zagreb je samo glava hobotnice koja usisava zaradu iz svojih podružnica.

BiHac
Gost
BiHac
1 godina prije

L.R. Ovo je mudar način da se nekoga posavjetuje i pouči koji je inače nepoucljiv. Imam osjećaj da G. Jasak pokušava spasiti Pernarove izglede na sljedećim izborima. Pernar je zaboravio da za njega neće glasovati u BiH, Srbiji, C. Gori, Makedoniji, Rusiji, Kataru…

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

Kad ne bude poslušan kao i crni marko onda će otići, potjerat će ga strani mediji sa žestokim linčom.

Busola
Gost
Busola
1 godina prije

Moš misliti što Bandić i Karamarko su važni Putinu . Putin samo iskazuje poštovanje što se u Zagrebu održava brdo ruskih kulturnih manifestacija za razliku od Zapadne Europe (ajmo reći da otvoreno šikaniraju zapadnjaci rusku kulturu…) . Bandić u tom pogledu nije glup , dapače jedino u čemu se mi snalazimo je turizam i gluma da si dobar sa svima… 🙂

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Bandić namjerava izbjeći zatvor tražeći politički azil kod Putina.Priprema teren.Zezam se,ali….kad bolje razmislim…od njega bi se to moglo očekivati…

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Jesi svjestan koliko je taj skupio? Samo Todorićeva () je blizu….?:))

nekoime
Gost
nekoime
1 godina prije

Misliš Putina?

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Niste culi za tri skojevca.Bandic,Mikulic i Kosor.Nema dobra,dok stari kadrovi drmaju.

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije

I Milan Bandić je najviše novca zaradio radeći ono za što je većina mislila: To je nemoguće.
Možemo mu prigovoriti što-šta ali činjenica je da zna što će najbolje proći kod većine. Ne nužno ukupne većine, nego one koja glasa. To i konstantna prisutnost u medijima (pa i u lošem kontekstu) ključ je Bandićeve političke dugovječnosti. Kada se tome doda i prijateljstvo, i zajednički interesi, sa dijelom “zagrebačke elite” izgleda da je gradonačelnika moguće smijeniti samo biološkom nužnošću.
Sličan problem imamo i mi koji smo iz drugih gradova u RH. Mnoga mjesta, uključujići i moje, imaju svoje kopije Bandića. Manje moćne ali ne manje bahate. I do sada im nikakvi intelektualci ili politički neistomišljenici nisu “dohakali”. Ako im netko opasno zaprijeti oni ga kupe. Isto kao Bandić.
Jedna sitnica mi ipak nije jasna. Što je to u tim ljudima i kakva je stvarna korist od 12 ili 15 satnog radnog dana (i to kroz desetljeća)? Zašto bi itko sebi dobrovoljno odredio tlaku da mora biti prisutan na svim domjencima, manifestacijama, skupovima, misama…? I uporno gurao po svom čak i kad mu goli život ovisi o mirovanju.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Piretis,
Sad vidim da nam je dio komentara – isti.
Teško je međutim, Zagrepčanima, obrazovanima i manje obrazovanima, govoriti o dotičnom, a da im ne ‘padne mrak na oči’….
Grad je prljav.
Holdong ne funkcionira niti u osnovnim pravnim okvirima.
Prvo i osnovno što je to g* trebalo rješiti je pitanje otpada….koje ni do sada nije ni počelo biti rješavano usprkos prijetnji kaznama (možda se i tu dogovorio: zg plati kaznu, njemu dio…).
‘Normalno’ je čvaknuti 10%? E , ovaj uzima 2,5 x više. Još od onog bazena u Utrinama poznato- koštao cca 70 mil., a to je bila 2000. godina?

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Na egotripu mogu toliko godina živjeti samo bolesnici u glavu i teške seljačine ili oboje…
Tipa Mamića..Bandića..
Ni oni “finiji” tipa viteza Reinera,Njonje…Plenkija..nisu zdravi…ljudi koji imaju sve uvjete da mogu voditi kvalitetan život…žive imitaciju života..
Ako su na bijelome…ko neki…onda tu nema logike…treba za bijelo “zarađivati”,jer bez njega se ne može…..Nikad dosta…
a rainer se valjda pali na rotirke…

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

‘bijelo’ je posljedica, ne uzrok, a ta priča je prenapuhana.
Nije taj psih.zdrav.
300 KRIVIČNIH I PREKRŠAJNIH
TRI STOTINE KRIVIČNIH I PREKRŠAJNIH

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Zagrebačka “elita” svjetski umrežena, poduzetnija, pametnija i vrjednija s perfektnim engleskim precjenjuje sebe cim ih Bandic stalno pobjedjuje na izborima. Dzaba im diplome, certifikati i znanje nekoliko stranih jezika nad nisu nista drugo nego skolovani idioti. Svi poznajete bar jednog koji se nakupio diploma, a koji nema pojma o zivotu i ne zna nista drugo raditi osim hvaliti se diplomama – skolovani idiot. Bandic i Palma dozivotno ce ostati gradonacelnici pored skolovanih idiota.

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

Zagreb nema elitu, Zagreb ima strane vlasnike.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Imaš….ti….diplomu?
Jbt, idioti je imaju…

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

@;Tihobl rastura svojim biserima i na forum.hr-u. Srećom, na ignore listi mi je odavno…

nime
Gost
nime
1 godina prije

lapermo, tiho je na forumu pola godine prije donošenja zakona u ukrijani predvidio da će ga izglasat. izglasali su da oficir smije pucat vojniku u leđa.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Zagrebačka ‘elita’, odnosno njen dio, kojeg zanima posao/ bilo kakav posao, surađuje naravno, s Bandićem. Inače Bandić ne bi bio tu.
Što ne znači da ga zovu na proslave Božića i Nove godine.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Ideja je odlična i realna Petre – ne samo realna već neophodna… ali kao i uvek ima “ali”. Ovaj put je to što gledaš na stvari iz ugla logike a ne iz ugla “elite”. U pitanju je psihologija. I “elita” kao i onaj majmun što zgrabi bananu u duplji drveta pa ne može da je izvuče a neće da je pusti iako će zbog toga biti uhvaćen, kao i svi mi ostali, gledamo kratkoročni interes.

Iz razloga koje si pomenuo moguće je na Balkanu napraviti perspektivno preduzeće. Ali “elita” ne radi NIŠTA dok nema kratkoročne koristi (čitaj “provizije”). Konkurencija je danas jaka i zbog nje preduzeće ne može da izdrži razno-razne “provizije” i tako sve ostaje na dobroj zamisli. Možda ako bi “elita” umesto političkih i ekonomskih nauka počela da uči biologiju i tamo naučila kako završava majmun ali i o drugim životinjama koje daju pozitivan primer…

bbbb
Gost
bbbb
1 godina prije

Domicilna “elita” je tu da omogući onoj svjetskoj da opljačka vlastiti biotop i za to dobije mrvice u kanti za smeće……….

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Samo dodatak. Bandic se nedavno izborio za besplatne udzbenike u cijeloj hrvatskoj. A to su stvari koje obicne gradjane zanimaju. Njegovim kriticarima to nikad nebi palo na pamet.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Tu je riječ o ‘pinki’ koja se dobija za udžbenike od izdavača.
Sad, gad više nema novaca u proračunu grada…

palermo
Gost
palermo
1 godina prije

Kako su besplatni? Pa to plaćaju svi porezni obveznici Jadne naše, a ne Matan iz svoga džepa… Dapače, on će ovim natrpati svoje džepove i džepove kumova i rodijaka od zahvalnih izdavača. I još si je kupio tko zna koliko tisuća birača…

PPP
Gost
PPP
1 godina prije

Malo ću priču zaokrenuti. Novac kojeg uzme vlasnik tiskare za besplatne udžbenike će biti potrošen u Hrvatskoj jer ni on ni Bandić ne govore engleski, a djeca će bar dobiti nešto “besplatno”. S druge strane bi onaj “businessman” prodao strani toalet papir, a za novac kupio novi model Tesle tj. nahranio bi Američku djecu. 🙂

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

A talijanski? Pa bio je, ispravite me, 61 put u Rimu…s lovom nađeš prevodioca i drugo potrebno.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
1 godina prije

Legenda govori da je Mile Bandic oprastajuci se od majke na kucnom pragu Bandicevih u zaseoku Bandic brig kazao “majko vracam se kuci , tek kada osvojim citav svijet , (citaj) Hrvatsku”.

Svoj put prema vrhu moci i “osvajanje “glavnog grada a time i citave drzave poceo je u tvornici leda(hladnjaci) a nakon toga kao strucno politicki radnik ONO i DSZ zaposljava se u opcinskom komitetu SKH Pescenica .
Mile je delao kao konj i bio je okruzen svojim najblizim ljudima (ratnicima-generalima i pretorijancima) , njegova neodoljiva strast prema moci bila je fascinantna i tako 1993 godine postaje tajnik gradske organizacije SDP-a ,1995 g zastupnik u gradskoj skupstini grada Zagreba ,1997 postaje predsjednik zagrebackog SDP-a,2000 g postaje gradonacelnik zagreba , isto tako 2005 i 2009 g itd itd …….

Medjutim legenda dalje kaze da je Mile “veliki”(makedonski) nakon sto mu se zelja ispunila i osvojio citav svijet ( citaj hrvatsku) odlucio vratiti se u rodni Bandic brig .Nakon desetljeca borbi i osvajanja Mile veliki na povratku kuci biva sve iscrpljeniji i bolesniji , dolazeci na samo dva dana jahanja udaljenosti od bandic briga vojni lijecnik ga upozorava da moraju stati i odmoriti, jer u suprotnom riskira svoj zivot .
Sugerira mu da je u svojim bitkama potrosio svu zivotnu energiju i da mu se blizi kraj ,no mile ko mile odbija savjet doktora i obraca se feldmarsalu “goni konje ” .

Nakon samo 24 sata stanje mu se opasno pogorsava i na samo jedan dan udaljenosti od bandic briga ispusta svoju dusu, trenutak prije no sto ce ispustiti dusu mile veliki pozove svog voljenog vojskovodju i kaze mu : ” sutra kad udjete u bandic brig ja necu biti medju vama , imam samo jos jednu zelju ,sahranite me u otvorenom lijesu a ruke mi stavite na lijevi i desni rub kovcega , feldmarsal se prenu i zapita ali mile veliki ,ratujemo vec decenijama zajedno,izgubili smo na desetine hiljada vojnika i nikada nikoga nismo sahranili na taj nacin” .

Mile veliki mu na to odgovori : “Feldmarshale , osvojili smo sve sto se moglo osvojiti i postali gospodari svijeta , moja posljednja zelja je da ljudi vide na koji nacin odlaze i najveci osvajaci u povijesti covjecanstva i sto od osvojenog mogu ponijeti sa sobom” Chica micha , gotova je prica !

nime
Gost
nime
1 godina prije

nije istina.
reko je kad hrvatska postane prva zona.
parkinga.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Ovde se ponavlja recenica “radeci ono za sta je vecina mislila da je nemoguce”. Pade mi na pamet primjer za koji sam cuo prije desetak godina. Poslije izbora gradonacelnik Novog Pazara rijesi da okreci neki objekat u centru koji je dugo bio ruglo grada. Svi su mu govorili da je to nemoguce zbog komplikovanih imovinskih poslova. Na kraju gradonacelnik je uzeo kantu i valjak u ruke i sam okrecio dok su mu se prolaznici cudili.

Busola
Gost
Busola
1 godina prije

Uf koliko sam puta ja to u Vinkovcima napravio naspram “vlasti”…

Samo ispadaš narodu čudak i za sve te mole da zauzmeš se 🙂 , nakon toga slijedi slavodobitne izjave tipa : i ja bi isto tako uradio Branimire , Busola…

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Ma znam ja takve izjave: I ja sam mislio to da uradim, a ti si me pretekao. A problem stajao decenijama.

Meni je ovaj gradoncalnik ispao simpatican. Rijesio da odrzi predizborno obecanje i odrzao ga tako sto je obukao molersko odijelo. Dokazao je da je za izvrsnu vlast i da nije za salonskog politicara.

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije

@tihobl- Ljudi će svašta uraditi da se domognu vlasti. Čak i gluposti. Na jednim od prošlih izbora, navodno je, jedan neovisni kandidat za mjesto gradonačelnika negdje u dalmatinskoj zagori imao slogan: Dajte mi svoj glas, meni će sigurano biti bolje a za vas ne znam. I skoro je pobijedio kandidata iz vladajuće stranke.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Ima budala svuda. Ja sam slusao kandidata za gradonacelnika koji kaze: ja ne znam sta vam treba od infrastrukture, ali kad postanem gradoncelnik znacu.
Problem je sto smo prihvatili ovaj koncept kvazidemokratije i zaboravili neka stara pravila; covjeka koji zudi da vlascu treba sprijeciti i postaviti onoga ko izbjegava da bude vlast.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

“Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo.”

Stevo
Gost
Stevo
1 godina prije

Grdno griješite g-dine Jasak.Ne radi se o bezidejnosti i nesposobnosti kozmopolitske i progresivne zagrebačke elite već o političkoj trgovini u parlamentu kao što smo se upravo uvjerili prije par dana.I nije to slučaj samo u gradu Zagrebu već i u BiH,Makedoniji,a bilo je nekad i u Srbiji dok naprednjaci nisu na izborima pomeli ostale sa 40-50% biračkog tijela koje izlazi na izbore.Makedonski primjer je najeklatantniji,gdje se zanemaruje rezultat referenduma,a onda jasnom kupovinom i ucjenom u sobranju donosi odluka prethodno odbačena bojkotom referenduma.To što vi predlaže te podrazumijeva da demokratija i zakoni funkcionišu.Što u pobrojanim slučajevima i nije baš fakat.Još jedan primjer je i izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH Željka Komšića.To sigurno nije problem ni hrvatskih ni bošnjačkih elita već prije svega bezobrazluka kompletnog bošnjačkog biračkog tijela.

MajorJS1
Gost
MajorJS1
1 godina prije

Nisam iz Zagreba ali imam prijatelje i rodbinu tamo i hvale ga da je dosta učinio za Zagreb otkad je gradonačelinik. Normalno, podrazumijeva se da je i dosta napravio i za sebe ali od svih lopova on je najpošteniji lopov za Zagrebčane.. hahah. Di smo došli da je već općeprihvačeno da je svaki političar korumpiran “prljav” ali se bira najmanje zlo i to je dovoljno da ga ljudi hvale 😀

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

Majstore, stvar je u tome da taj tulipan nije ništa uradio , samo šmira ljude i obećava i sve nešto na brzinu smulja.Lik je prototip kako radi rodjački kaptializam (negdje bi se to moglo nazvati organizirani kriminal) , korupcija je tu jedini i osnovni alat.Evo samo zadnji primjer Zagrebačkog rotora , tko živi u Zagrebu zna što znači ta prometnica i da je to arterija koja prijeti infarktom, a lik ju još bolje začepi i to minimum 1 godinu, dok je opcija jarunskog mosta koja bi definitivno rasteretila pritisak momentalno zaboravljena! U tom talu je valjda pola gradskih viječnika i tzv elita koja se spominje u članku. Jbga , korijeni su mu sa tla gdje se teško živjelo i nema tu puno pardona, uvjek juriš preko reda ( to je za papke) i imaš svog “čovika” . Nekad su ljudi za to rekli “došli divlji pa rastjerali pitome”.

Vrhunski lopov
Gost
Vrhunski lopov
1 godina prije

Toliko pričate o biračima a ne kažete da je jedva 12% glasovalo za njega. Toliko o demokraciji.

Busola
Gost
Busola
1 godina prije

zna kupiti ljude kasnije 😉 Cijena ljudi sa Balkanaje mala 😉 – čast izuzecima!

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Da li je i toliko? Parlamentarni izbori, 2015.,radio, pola sata iza ponoći, Bandić izjavljuje: ” Pazite što vam kažem, dobit ću 2(dva) glasa…”
I dobije 2 glasa. Zar ne bi bilo normalnije izjaviti: dobit ću 1-3 glasa? Čak sam uvjerena da su to bili glasovi ‘Živog zida’. Imali su više ‘like-ova’ u fb, nego glasova. A koliko ljudi ne ide ni na fb, ni na internet….oni se nisu bunili…

Busola
Gost
Busola
1 godina prije

Dok god ljudi budu tražili elite i Bandiće dotle će propadati. Jedina svjetla točka je 50-70 prošlog stoljeća (pogledajte ekonomski razvoj i BDP tadašnje države…) iz razloga što su ti ljudi ipak bili daleko od “elite” i Bandićevog stila rada.

Preporuke za zamjeniti lošeg , lošim vodi samo u daljnju apatiju i propast.

Novi ljudi koji su potrebno ne mogu ništa materijalno obećati osim obećanja reda , rada i sloge (što mnogima ne odgovora…) , a baš ljudi ovdje su naučeni da se prodaju. Tu se nalazi problem zašto se čovjek premišlja oko nekog nezavisnog , oko nekog mladog čovjeka i ofucanog starog ishlapjelog probljedjelog korumpiranog političara.

Engleski kao engleski… bit je da se nekome nešto nabije na nos. Čudi me kako je Jugoslavija za Tita preživjela bez znanja većine stanovništva engleskog jezika, a danas kada i dijete u vrtiću zna bolje engleski od domicilnog jezika svi ovi krajevi propadaju.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Ali zato neznaju eng.oni koji bi trebali pisati eu projekte.
Bivša država je imala na bitnim mjestima – stručne ljude. I onda se zapošljavao jedan preko veze, a drugi da bi – radio.
Danas se oba zapošljavaju preko veze. Rad nije bitan. Ako je potrebno, zapošljava se netko izvana…

shah
Gost
shah
1 godina prije

Mislim da je bitno uzeti u obzir sljedece: Tko su Bandicevi konkurenti?! Kvegav, postenjacina koji se bori protiv korupcije, o onda se dozna da je uzeo povlasteni kredit od Posmrtne pripomoci, Ostojic, borac protiv korupcije koji je do mjesta predstojnika klinike na KBC-u dosao neregularnim glasanjem, Mrak-Sataras, borac protiv korupcije, vlasnica nekoliko stanova, kojoj se osim Gunje pripisuje i galama za porez na nekretnine, uz stav da kod nas previse ljudi ima vlastite stanove i da bi ih trebali vise iznajmljivati.
Za Sataras je bilo toliko malo ljudi na zadnjim izborima u ZG da Ipsos nije htio ni ankete lazirati.
Pazite, ti kandidati nisu siromasi postenjaci i gradjani Zagreba to znaju, oni su samo manje sposobni.
Ako oporba ne moze iznjedrit postenog kandidata, nek onda u miru puste Bandica da dela.
Njegovo ime je njegov program. 🙂

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

Dobio bi plus za gore navedene likove ali završetak sa ključnom riječi “delanje” bi ti dao debeli minus! Nisi ti shvatio Bandića!

barba tonći
Gost
barba tonći
1 godina prije

A jes purgeriju rastura Mile, voda ih ka ovce oko bare, žedne. Živija Mile !

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

EEE ako si iz Splita onda se stvarno imaš kome rugati, jer vaš gradonačelnik (istina bivši , luđeg niste mogli uloviti) sa pršutom na čelu je ogledni primjer kako glasači mogu biti gadne beštije!

nikud nikam
Gost
nikud nikam
1 godina prije

Milan Bandić je teški kokainski ovisnik, klaun i maskota. Zagreb je takav grad da će mu to oprostiti ili eventualno zamjeriti samo to što ima više i bolje belinđe od njih. Toliko o njegovoj ozbiljnosti. I manje više to svaki bolji konobar u metropoli zna tako da me ne pitate od kud mi to. Na kraju krajeva meni su narkomani draži od fašista.

Stevo
Gost
Stevo
1 godina prije

Jebeš konobare.Bitno je šta internet zna.

korisnik_postoji
Gost
korisnik_postoji
1 godina prije

Zagreb ima sličan nivo tragova kokaina u kanalizaciji kao i svi veći europski gradovi. Preko tjedna se troši nemilice a vikendom i neradnim danima pauza. Sav menadžment troši bijelo, nije MB ništa posebno.

Jedino Novi Sad ima manju potrošnju od prosjeka, ali je tamo trava stalno najjača.

nikud nikam
Gost
nikud nikam
1 godina prije

Misliš? Imao sam priliku čekati jednu Novu godinu u Spens centru. Sami Crnogorci…

barba tonći
Gost
barba tonći
1 godina prije

Sva “urbana elita” Zagreba je ušmrcana. Vole bilo a ni crno im mrsko nije ! Fašisti ko su to ? To su oni koji lijepe dehumanizirajuće etikete svima koji im se ne sviđaju ! Ja sam antifašist a ti si fašist jer sam ja prvi za se reka da sam anti… mada sam isti. pljuc !

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

Znači izbor nam je narkosi ili fašisti(kvazi)?

Bob Rock
Gost
Bob Rock
1 godina prije

Uh ne mogu a ne dati svoj komentar ispod članka.
Vladavina Milana Bandića pokazuje i dokazuje da je demokracija daleko od idealnog društvenog uređenja!
Kad se uzmu u obzir rezultati zadnjih izbora u gradu Zagrebu, iz 2017 godine, onda se vidi da Mićo i nije dobio baš lagano drugi krug. Bilo je tijesno sa Mrak Taritaš!
Presudni glasovi na tim izborima su došli iz gradske četvrti Sesvete! Oko 70% mojih Sesvećana je dalo glas Bandiću!
Zašto? Zato!
Uz Sesvete tu su Dubrava i Brezovica! Bandića bira periferija a ne Centar!

Đuro
Gost
Đuro
1 godina prije

Za razliku od Makrona,koga bira centar,kako tvrdi suvlasnik portala logično.com,Petar Jasak.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

I zamisli, onda se Bandić nađe na portalu….eto.
Sigurno opet treba ‘prati novac’ kao onda kad se kandidirao za predsjednika…

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
1 godina prije

Bandić je jedan običan šuft koji je premrežen šuftovima i u tome je tajna njegovog uspjeha. Divi mu se kad ne znaš bolje.

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Misliš Schuft?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
1 godina prije

Ukazanje na Sljemenu

Nedjelja je divan dan za setnju. Sjeo ja polupjan i mamuran u auto i odvezao se do Sljemena. Tamo muk, mir i tisina. “Nidje nikog” A i sam cujem neke cudne glasove u glavi sto mi sapcu na uho: “…ja lobiram, ja sam lobist, ja lobiram, ja sam lobist…”.
Strah je vrag.

Odlucih se provozati do Sljemena da i ja vidim te velebne arene i skijalista sto ih je g. Gradonacelnik izlobirao jos pred pet-sest ljeta i da se uvjerim u rezultate najveceg lobistickog uspjeha u Hrvata, u ovom stoljecu. Kad tamo niceg. Ma ni rupe iskopane. Ni onih kolcica koji svjedoce da ce tu niknuti nekakva gradjevina. Nista. Nula bodova. Vidno razocaran sto sam svojim ocima svjedocio turistickom krahu naseg Sljemena krenuh do svog prijatelja Djure , da mu se izjadam uz pola litre rakijice. Al’ domace. Prave sljive.
I tako sjedosmo ja i Djuro ispred kuce, rakija pred nama, i zagledani u onu sumu pocnemo razmjenjivati misli o tome sto i kako napraviti za spas ovog naseg Sljemena i Hrvatske . I taman kad je on poceo iznositi statisticke podatke, ja se zagledam u jedno drvo i vidjeh nesto neuobicajno…nesto meni malo nejasno…gledam ja i ne vjerujem, ni vise ni manje nego ogromno musko spolovilo se ukazalo na drvetu. I sta sad, kud sad? Nije bas da se svaki dan srecu tako grandiozne stvari, jos na drvetu. Maznem ja jos koju ljutu i kazem Djuri: – Ja ga vidim! Al’ ne vjerujem!.

Sta vidis? – upita on
– Veliko i debelo, majke mi Djuka. Vece od bilo kojeg klipa tvog hibridnog kukuruza.
On na to skoci, uzme sjekiru pa rece da ce me ubiti, napsuje mi se majke pederske, poslje toliko godina gostoprimstva ja da kazem tako nesto!!! Stadoh ja da molim i preklinjem, pa zbog cuda Bozijeg da me ubije!? Kazem ja njemu:
– Gledaj Djuka, gledaj!!!
Kad Djuro pogleda, a ono ni vise ni manje nego musko spolovilo, bar metar dugacko i debelo k’o surla na peci.
– Auuuu – rece on – ovo je cudo!
– Cudo – rekoh ja – pravo, paravcato Cudo!
– Ciji li je? – upita Djuro
– Ne znam. Da nije Boziji? – odgovorih
– Ne vjerujem da bi nam Bog bas poslao svog, rece on
Ja, ne budi ljen brze-bolje uzeh mobitel u ruke i nazvah g.Gradonacelnika da mu prenesem ovu cudnovatu vijest.
– G.Gradonacelnice – prozborih uzbudjenim glasom – cudo se desilo, poslao nam Bog svoju kitu !!!
– Gdje ? – još uzbudjenije odgovori g.Gradonacelnik
– Pa ovdje na mjestu vaseg upornog lobiranja, na Sljemenu. Obavjestite onu gospodju iz Turistickog i hitno dolazite. Mozda bi bilo dobro da povedete i Velecasnog da posveti ovo sveto mjesto kako bi stekli sva autorska prava na ovaj Bozji dar. – rekoh
Cim je svita stigla, gospodja iz Turistickog rece:
– Auuu, koliki je. Ima li ista ljepse od njega, ista milije i Bogu blize? – zapita se ona
– Nema gospodjo, nema – oglasi se g.Gradonacelnik.

g.Gradonacelnik tada nastavi – nego Velecasni bil vi mogli posvetiti ovo cudo,i na taj nacin i formalno potvrditi da sam u pravu kad kazem glasacima da je i Bog na nasoj strani?
– Opaa, polako g.Gradonacelnice, ja sam prvovidjelac i ja imam pravo na komadic kolaca – usprotivih se energicno
– Dobro Georgij , nema problema, samo da znas da nije bilo mojeg lobiranja, nebi se ovo nama ukazalo, kaj ne Velecasni? – odgovori g.Gradonacelnik
– Pa neznam g.Gradonacelnice, valjalo bi prvo pisati Papi da vidimo kaj on misli. – rece svecenik
– Pa pisite kaj cekate – iznerviran ce g.Gradonacelnik – Izvedbene projekte vec imamo. Procvat turizma je tu..
– I hocu, samo mi se cini da nije ovo Bozja rabota, Bog ima veci. – ustvrdi Velecasni
Mi smo ostali zapanjeni: – Pa ciji je, ciji?
– Ovo moze biti samo od Sv.Mihovila. – rece pop
– Misin piso!?? – nicice padosmo na koljena pred ovim Bozijim cudom.

Gospodja iz Turistickog se raznjezila i krenula da ga dotakne vlastitom rukom, ali mi je zaustavismo.
– Polako gospodjo, doci cete i vi na red, al’ pustite Velecasnog da obavi svoj posao – rece moj prijatelj Djuka
Velecasni obavi sve potrebne radnje, propisno poprska spolovilo svetom vodicom i njezno ga obrise svojom maramicom. Prica o ovom cudu brzo je prostrujala Zagrebom i okolnim selima i ljudi se ubrzo sakupise i prinesose svakojakih darova. Ovo Bozje cudo, ciji ja bijah prvi svjedok, narod nazva Veliki Miso.
Ja i Djuro smo konacno shvatili kako od Sljemena, Zagreba i Hrvatske napraviti turisticku meku.

– Eto Djuka moj, ja i ti razbijamo glavu sto uciniti sa Sljemenom, a rijesenje nam ispred nosa – rekoh mu ja – Jos samo da nam malo ovi iz Turisticke zajednice pomognu i prepisat cemo Medjugorje, i namlatiti se para.

– Kurac ce nam pomoci – odgovori on mrzovoljno
– U pravu si Djuro. U pravu si. – rekoh i naiskap popih jos jednu ljutu.

IMAMO RVACKU!

Valter
Gost
Valter
1 godina prije

Politikom se bave najveće ljige i šljam ljudski. Sjećam ih se nekoliko iz srednje škole: nesportski, iskompleksirani tipovi, koje niko nije volio, dok su oni maštali kako će svima nama jednom pokazati. I onda se takvi dokopaju moći, vlasti i sav onaj geto duše ispliva na površinu. I nikakav BMW, ni odjelo, ni kokain, mene ne mogu zavarati, jer vidim njihovu jadnu, prištavu, iskompleksiranu dušu, koja očajnički pokušava kompenzirati osjećaj manje vrijednosti i odbačenosti. Srdačan pozdrav svim političarima !

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Kako tko. Ne važi to za svakoga. Za većinu europskih političara to stoji. Ali, Putin recimo, je vrhunski sportaš.

Abe Nepotvrdjeni
Gost
Abe Nepotvrdjeni
1 godina prije

Haha znam ih i ja!

mladen3x
Gost
mladen3x
1 godina prije

Da kritičari nešto urade opet nebi mogli na vlast jer bi morali sva upravljačka prava predati trećoj osobi da nebudu u sukobu interesa.Možda im je bolje s jedne strane kritizirati a s druge strane poslovati s ljudima poput Bandića.Ili ovako-radim posao na rotoru,dam ti 50k eura a ti meni omogući 500k eura a da baš fokus javnosti slučajno ne dopre do nas ja te javno kritiziram zbog,recimo,žičare….a s tom istom žičarom nemam ama baš nikakve veze.Ruka ruku mije a javnost,ma javnost se dotad bavi žičarom.

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Mile Bandic je trgovac koji se zna prodavati. Jeste, on je obična nepismena seljacina, bivši član partije, ali zna se prodavati. I zna sa ljudima.
Zagrebačka tzv. elita je obična kvazi – elita. Kvazi – intelektualna, kvazi – obrazovana, kvazi – sposobna. U biti likovi ispunjeni mržnjom i zavišću, iskompleksirani, glume neke snobove, ništa više. Zagreb bi želio Beč ili Prag, prekrasni grad srednje Europe, ali to nije. Zagreb je danas balkanska socijalistička ruševina. Vremena kada je Zagreb bio mali Beč su davno prošla.
Elita i njen snobizam koji se manifestira navodnim znanjem engleskog jezika? Slab je engleski zagrebačke “elite”. Isti kao kod Mare zvane Ingrid iz SDP – a.
PIPL MAST TRAST AS!
S obzirom da su purgeri (od njemačkog Bürger, građanin) bili bi im prirodnije da znadu njemački.
Gradonačelnik Zagreba dotepenac je cijena globalizacije. Gradonačelnik Londona je islamist iz Pakistana, gradonačelnik Heusenstamma u Njemačkoj je Turčin itd. Zagrebcani su sa Bandicem još i dobro prošli.
Bandic barem diže spomenike ruskim velikanima po Zagrebu, jer zna da se od Rusa sutra puno može dobiti, a on se na vrijeme bori za svoje pozicije. Tzv. elita podigla bi spomenike nekim pjevačkim zvijezdama sa zapada i smatrala bi to dokazom svoga kozmopolitizma. Bandic je ipak puno praktičniji.
Svatko može biti elita kad se rodi u bogatijoj obitelji koja je dobro umrežena, odnosno ima vezu. Pa makar bio i zadnji kreten.
Za tu tzv. elitu i jedan Nikola Tesla iz sela Smiljana u Lici bio bi seljacina i dotepenac.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 godina prije

Bruno, Ingrid ti je u medjuvremenu postala sutkinja u Ustavnom sudu RH. Zna se kako se biraju ustavni suci – politickom trgovinom u Saboru koji ih u konacnici i izglasava.
Lijepo nase neovisno pravosudje.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Jesi li siguran da nisi pobrkao elitu i skorojeviće? Već sam više puta napisala da je novac samo nužan, ali nedovoljan uvjet za višu klasu…

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Nisam pobrkao apsolutno ništa. Pošto nikakva elita u ovoj zemlji nikada nije ni postojala. Veliki dio tzv. elite i nema novac, već samo glume kvazi – zvijezde, kvazi – glumce, kvazi – umjetnike i zapravo njihov elitizam je socijalna pomoć koja im se isplaćuje za njihovu “umjetnost” i sposobnosti. Oni Bandicu samo zavide na tome šta on sjedi na velikom javnom, dok oni od istog dobivaju samo mrvice. A apetiti su im daleko veći.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

To što ti nešto nisi vidio, ne znači da ne postoji….:))
A nisu ti ni tvoji pričali….
Proje 2.svj.rata bilo je mjesta u gradu, ne restorana, nego trgova, gdje ‘stoka’ nije mogla prismrdit. Čuvano snagama reda…
Btw, Njem.nekad i Njem .danas su dvije različite stvari. Danas ga nsjbolje govore – djeca ‘gastarbajtera’.

nime
Gost
nime
1 godina prije

par vicova:

zakaj ima štaku? da mu ne stave lisice

zakaj je zatvorio rotor? da se teže dođe do remetinca

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije

?☺️??????

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije

PA COVIJEK DVIJE DECENIJE UPRAVLJA ZAGREBOM.NA VLAST NIJE DOSAO VOJNIM PUCEM.TO STO JE HERCEGOVAC GOVORI O SPOSOBNOSTI.DALI SMO VAM DALIC,MAMICA,IVANISEVICA……..IMSMO MI TOGA NA PRETEK….ZIVI I ZDRAVI BILI PURGERI .????????????

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

Eto da ovu trojicu vratiš od kuda jesu (kako ti kažeš) nebi mi ništa falilo, ali od ovoga prvog mulca vjerojatno bi mi produžio život za par godina , pa daj si ih onda vrati tako ti bog pomogo!

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Do 41. takvi nisu mogli u Zg niti na studije. Što će ti takav? U najboljem slučajumože postat stručnjak, ali s kim će i kako komunicirati? Jedan takav začas znači – 5 takvih…koje on dovlači, umjesto (pokušaja) asimilacije….

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz
1 godina prije

Hrvatski političari unazad 20 i više godina ne vode politiku koja je dobra za državu.nažalost glavni gazda koji upravlja sa njima je preko okeana,a ima još nekih iz evrope bez kojih se nijedan važniji zakon ne donosi tako da…ništa dobro se ne očekuje.

Aurora
Gost
Aurora
1 godina prije

Bandić je po struci politolog i zna kako se to dela.

kiki
Gost
kiki
1 godina prije

Politolog? Ako ima, to je neko samoupr.ili obrana i zašt.?
Bitnije je koju zapravo ima srednju?
Navodi se gimnazija u CVju, a tip garantirano – nema gimnaziju….

Zigi
Gost
Zigi
1 godina prije

Bandić je po struci i zanimanju kako se ono kaže za nekog ko uzima bez pitanja ,, e e e baš taj!

Prolaznik
Gost
Prolaznik
1 godina prije

Odličan tekst, na žalost.

ivan b.
Gost
ivan b.
1 godina prije

tajna uspjeha je, između ostalog, da čovjek nikada ne govori ružno niti loše o drugima

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
83
0
()
x