Pri prinudnom slijetanju ruskog zrakoplova Suhoj Superjet 100, nastradala 41 osoba

Pad zrakoplova u Rusiji
39 komentara

Samo 37 putnika je preživjelo pri prinudnom slijetanju civilnog putničkog zrakoplova tvrtke Aeroflot u Zračnoj luci Šermatijevo. 28 minuta nakon polijetanja, zrakoplov se morao vratiti, tvrdi istražni tim.

Neposredno nakon tragedije, službeni izvori javljaju da je odluka o slijetanju donesena nakon što se zrakoplov zapalio, međutim ova informacija nije potvrđena. U zrakoplovu se nalazilo 78 osoba. Prije nesreće, posada je zatražila prinudno slijetanje pri čemu je informirala o problemima s komunikacijom.

Ovo je već druga zrakoplovna nesreća u nekoliko dana, koja iznova otvara jednu interesantnu temu vezanu za teoriju imitacije. Statistike zrakoplovnih nesreća jasno govore da se one događaju u slijedu, a ne u jednakim vremenskim intervalima. Često iza jedne zrakoplovne nesreće, slijede i druge. Očiti utjecaj prethodne zrakoplovne nesreće, utječe na pilote koji nesvjesno griješe, jer im je koncentracija usmjerena na aktualna događanja. Kada dođe do nekog kvara ili problema, piloti nesvjesno traže identičnu grešku sličnu prethodnim nesrećama, a stvarni problem ne vide.

Naravno, ne želimo reći da se do dogodilo u ovom slučaju, ali statistike potvrđuju da su nevezane stvari ipak na neki način povezane. Bar statistički. To je jedini razlog zašto naš portal ne voli crnu kroniku. Osobna imitacija društvenih događanja je usmrtila mnoge, a da oni toga nisu ni svjesni. Neka sve žrtve zrakoplovnih nesreća, bile one ruske, američke ili neke treće, počivaju u miru.

Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Seke
5 godine prije

g. autor, teorija imitacije je socijalna teorija, nepovezana sa statistikama zračnih nesreća. Vezano na ovaj udes, bila bi vam prikladnija teorija zavere. Znate, boeing mora da preživi, nije u redu da se samo 737 modeli razbijaju okolo.

Toni
5 godine prije

U medijima se kao vjerojatni uzrok nesreće, navodi udar munje u zraku, nakon kojeg je otkazala elektronika, pa je avion morao prinudno sletjeti.

tuf
5 godine prije

Ne čini mi se kao da je podsvijest igrala značajnu ulogu u ovom slučaju. Ako je udario grom, a izgleda da je, prema svjedočanstvu putnika došlo je do požara (iako se to ne bi smjelo dogoditi) i pilot je izgubio elektroničke sustave. Po snimci je očigledno da nije imao uvid u svoju brzinu spuštanja što je uzrokovalo poskakivanje i na kraju gubitak kontrole nad zrakoplovom.
Osim ako zaista nije mogao utjecati ni na brzinu zrakoplova onda krivicu podjednako snosi pilot (koji je morao na temelju iskustva vizualno procjeniti brzinu prilaska pisti) kao i proizvođač koji nije dobro izolirao ključne elektroničke sustave.

jozo bloket
5 godine prije

Ovakve vijesti skoro nikad ne komentiram, ali ne bih htio ovako nešto doživjeti.

Iz svake katastrofe treba izvući poučke, i ne ponavljati pogreške. A meni su dvije ˝upale u oko˝:

– kad zrakoplov najavi zračnoj luci prinudno slijetanje, vatrogasci bi trebali biti u vatrogasnim vozilima i na pisti spremni, bez obzira što je razlog prinudnog slijetanja, požar, kvar klime ili audio sustava, čini mi se iz nekoliko kratkih i nekompletnih snimki kako kasno stižu.

– i nešto jako ružno za vidjeti, neki putnici izlaze sa ručnom prtljagom koja po dimenzijama jedva može proći kao ručna. Uzimati prtljagu i zakrčiti uski prolaz između sjedala dok netko u stražnjem dijelu zrakoplova gori, je … bolje da ne napišem.

Izgleda kako bi stjuardese i stjuardi trebali prije svakog leta objašnjavati putnicima da u slučaju nužde i hitne evakuacije ne nose prtljagu, već što prije napuste zrakoplov.

posmatrac
5 godine prije

Zao mi je poginulih!

Ante
5 godine prije

Taj avion je napravljen sa američkim dijelovima. Možda je to krivnja? Ne znam koji su to dijelovi ali pretpostavljam dijelovi elektronike.

Zvrk
5 godine prije

Još se jednom dokazala kvaliteta ruskih letećih kanti.

Autocenzura
5 godine prije

Pilot je javio tornju da ima probleme i da se vraca na pistu,od tog terenutka proslo je mozda i 30-tak minuta, gledam slike prinudnog sletanja na twiteru i ne vjerujem, kao prvo prinudno sletanje izgleda kao da ga je izvrsio netko od putnika , kao drugo, vatrogasno vozilo se mimoilazi sa putnicima iz prednjeg djela aviona koji su se uspjeli spasiti,2/3 aviona je fakticki vec izgorilo a vatrogasci u mjedjuvremenu
valjda traze smrkove za gasenje, i da, ne radi se o nekoj vukojebini u sibiru vec glavnom aerodromu u glavnom gradu rusije Moskvi,eto a sad mi malo pricajte bajke o ruskoj speriornosti spram zapada u svemu pa tako i u organizacijskoj implementaciji vatrogasaca na aerodromima.

evgeij bulikov
5 godine prije

a ameri se danas hvalili sa testom novog p.z.o. sistema ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.