fbpx

Rijetki vodeni organizmi, skrivani desetljećima, pronađeni u vodama kraj ruskih otoka

Anemoni

Ruski istraživači objavili su rezultate studije provedene prošlog ljeta. Prema prvim rezultatima, pronađena vrsta jedinstvena je za Rusiju.

Istraživači Geografskog instituta Tihog oceana Ruske akademije znanosti otkrili su tridesetak novih vrsta vodenih organizama, što se može vidjeti na Internet stranicama.

“U srpnju i kolovozu 2017, istraživači su proveli sveobuhvatno istraživanje različitih zemaljskih i vodenih vrsta flore i faune na otoku Matu, dijelu Kurilskog arhipelaga. Prema prvim rezultatima, otkriveno je tridesetak novih vrsta vodenih organizama, koje su prethodno bile nepoznate”, navodi se u priopćenju.

Prema preliminarnim podacima, po prvi put su pronađene najmanje dvije obitelji organizama vodenih beskralježnjaka u ruskim obalnim vodama: morskih anemona i hidrozoa.

Morske anemone su prvi put opisane 2016. godine na temelju četiri vrste koje se nalaze u priobalnim vodama Aleutskih otoka u Sjedinjenim Državama. Ti su organizmi također nazočni u blizini otoka Matu, u velikom broju i po prvi put u Rusiji.

Hidrozoai su također otkriveni 2015. u vodama Britanske Kolumbije i Kanade. Otkriće ove vrste u blizini otoka Matu prvo je za Rusiju.

“U vodama Kamčatke nema sličnih vrsta. Vjerojatno je da ove vrste vole živjeti u najčišćoj vodi, daleko od kanalizacije “, misle istraživači.

Druga vrsta pronađena je u blizini otoka Matu, koju je identificirao japanski znanstvenik identificirao davne 1946. godine kraj Aleutskih otoka. Od tog datuma, više nije bilo informacija o ovim beskralješnjacima.

Sve u svemu, istraživači su prikupili dvanaest novih vrsta morskih anemona i najmanje osam vrsta spužvi, novih vrsta hidrozoa i mekušaca, što kvalificira ovo otkriće kao jedinstveno.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
fri13
Gost
fri13
3 godine prije

More je jedan živi pulsirajući prebogati organizam. Bog zna koja čuda još skriva.

17 novembar
Gost
17 novembar
3 godine prije

nedavno su pronasli i morske sirene

fri13
Gost
fri13
3 godine prije
Reply to  17 novembar

Ne zahebaji se s onim što ne poznaješ!

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
3 godine prije

Ti buš se Miro vtopil v vode…

fri13
Gost
fri13
3 godine prije

hahahahaha

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik