Rusija “slučajno otkrila” koliko je vojnika ratovalo u Siriji

Broj ruskih vojnika u Siriji
6 komentara

Rusija se na poziv sirijske vlade u rat u toj zemlji izravno uključila u rujnu 2015. godine. Točan broj vojnika koji su sudjelovali ili još uvijek sudjeluju u vojnim operacijama nikada nije bio poznat.

Sada je rusko Ministarstvo obrane “greškom” potvrdilo broj ruskih časnika i vojnika koji su o do sada sudjelovali u ratnim operacijama u Siriji.

Ministarstvo obrane naručio 20 000 medalja za pripadnike ruskih operacija u Siriji

Kako prenose ruski mediji, Ministarstvo obrane u zemlji je odlučilo odlikovati ruske vojnike koji su ratovali u Siriji. Posebna agencija pri ministarstvu je raspisala natječaj za kupnju više od 20 000 medalja za sudionike vojnih operacija u Siriji, a natječaj je objavljen javno.

Rusko Ministarstvo obrane ukupno planira kupiti ordenje, značke, prigodne značke, plakete i posebne zahvalnice u vrijednosti 45 milijuna rubalja, uključujući i 20 000 ordena za “sudionike vojnih operacija u Siriji”, koje će platiti 4,4 milijuna rubalja. Posebnih 50 ordena će biti izrađeno “Za oslobođenje Palmire” i 50 “Za razminiranje Palmire”, a njihova je cijena 11 tisuća rubalja.

Osim toga, popis u narudžbi uključuje medalju “Za službu u zrakoplovnoj kampanji”, “Za iskazanu vojnu hrabrost 1. stupnja”, “Za službu u vojnom elektroničkom ratovanju”, te “Za zasluge na Arktiku”.

Naručene su i medalje za članove Šangajske organizacije za suradnju zaslužnih “za jačanje prijateljstva i suradnje”. Proizvođač će se znati na kraju javnog natječaja koji završava 13. ožujka.

Kao što se navodi u natječaju, za sudionike vojnih operacija u Siriji je naručeno 20 000 ordena, što je na kraju točna brojka pripadnika ruske vojske koji su do danas izravno sudjelovali u sirijskoj kampanji.

Postavlja se pitanje je li javni natječaj raspisan “slučajno”, obzirom da se rusko Ministarstvo obrane prema nekih od važećih zakona vjerojatno moglo obratiti proizvođaču i bez javnog natječaja, ili je “skrivena” poruka s ciljem da se potvrdi opseg prisustva ruske vojske u Sirijskoj Arapskoj Republici.

medaljeodlikovanja
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur
7 godine prije

Ako žele ponovo osloboditi i razminirati Palmiru ovo medalja što su naručili neće biti dovoljno.Bez njihovog jačeg angažmana neće ići.

mars
7 godine prije

Rusi ne bi trebali biti zlopamtila pa bi jednu medalju, onu “za jačanje prijateljstva i suradnje” trebali dodijeliti i Obami. Čisto da se čovjek može jednog dana pohvaliti i pokazati je unucima u paketu skupa sa Nobelom, što bi ga u njihovim očima potvrdilo kao mirotvorca “par exelance”.

Arkaj
7 godine prije

Pitanje je koliko im je trajao angažman, da li su nakon odmora kod kuće isti vojnici opet vraćani u Siriju itd. Lako je moguće da ruskog vojnog osoblja na terenu nikad nije bilo više od par tisuća…

čitatelj portala
7 godine prije

Hvala Rusiji što je pomogla Siriji. Time je ljudskost pobijedila barbarizam. Vojnici, koji će biti odlikovani radi Ruske federacije, su učinili uslugu cijelom svijetu.

Tedi
7 godine prije

Bogme i nije ih puno u tako velikom poslu,Mislim da je to namjerno objavljeno da se zapadu kaze ima nas jos i vise,samo krenite,cisto cikanje,da ih navuku i dotuku,a ne da oni to naprave Rusiji.

Kobajaši
7 godine prije

Ako ih je samo toliko onda svi treba da se zamisle koji misle da krenu na Rusiju. Ove zapadne mlakonje nisu ni pola jednog džihadiste, biće čišćeni kao zadnje smeće.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.