Maxim Mitrofanov: Prestanite s dvostrukim standardima i izbacite Izraelce iz svih sportskih takmičenja

Fifa - Gaza - Sankcije
106 komentara

Generalni sekretar Nogometna unija Rusije (RFU) Maxim Mitrofanov je u razgovoru za medije u Rusiji istakao da bi UEFA trebala izbaciti Izrael iz evropskih takmičenja.

Referirao se Mitrofanov na sukob između Izraela i Palestine te dodao da je Rusija izbačena iz svih sportskih takmičenja zbog agresije na Ukrajinu.

Sada bi Izraelci trebali biti suspendirani iz svih internacionalnih takmičenja i to zbog njihovih dokazanih zločina u Gazi.

“Da li je UEFA-in stav u vezi sa Izraelom normalan? Stav bi trebao biti isti kao i za Rusiju. Osnovni princip je da je nogomet iznad politike, a to sada nije slučaj”, rekao je Mitrofanov.

Nogometna reprezentacija Rusije je od prošle godine suspendirana od strane UEFA-e i FIFA-e, a Rusi se sada zalažu da se isti princip primijeni i na Izrael.

“Pozivam međunarodne nogometne federacije da vrate timove iz Rusije i reprezentacije na međunarodne turnire. Drugi sukobi u svijetu nemaju isti tretman kao Rusija. Napeta je situacija na Bliskom istoku, ne samo u pojasu Gaze već i u Siriji, Egiptu i Libanu, a sve se dogodilo zbog izraelske vojske”, rekao je zamjenik ruskog ministra sporta Amir Khamitov te dodao:

“Agresija Izraela na Palestinu nije naškodila učešću Izraelaca na velikim takmičenjima pa Maccabi Haifa i Maccabi Tel Aviv nastavljaju normalno da se takmiče. Ruski sportisti bi trebali imati istu priliku. Pozivam UEFA-u da preispita svoju odluku, a ne da imaju dvostruke standarde”.

Naravno, domaći političari sada šute i više ne traže sankcije, jer se boje reći što je istina. Sada je jasno tko ima političkog utjecaja na našim prostorima. To nisu Rusi, nego oni čija su usta puna demorakcije i ljudskih prava, a iza kojih ostalje spaljena zemlja.

IZRAELrusijaSankcijeSport
Pretplatiti se
Obavijesti o
106 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Dobro rečeno.

Darko
4 mjeseci prije

Izraelu za zvjerstva koja čini dvolični nemoralni zapad treba uvesti sve moguće sankcije dvostruko jače od onih koje je uveo Rusiji jer te su zvijeri nadmašile sve moguće standarde i kriterije. Također ICT treba odmah suditi Izraelu za ratne zločine, u protivno svu moguću pomoć u novcu i oružju treba dati Hamasu da on riješi tu židovsku žabokrečinu koja se otela kontroli.

Trirex3
4 mjeseci prije

Ništa novo..oduvijek je tako..kada su zločinci rastavljali Jugu na proste faktore kažnjavani su oni koji su se branili!

Ico
4 mjeseci prije

Hm, hm, hm visokopozicionirani Rus opleo po Izraelu – znači pukla ljubav ( interesi ) Putina I Izraela

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Zanimljivo je da amerikenjci nikada nisu bili izbačeni sa sportskih natjecanja, iako su vodili više od 100 ratova po cijelome svijetu.
Budući da je i Hamas napravio teške masakre u Izraelu i to u dogovoru s njima, da Izrael dobije opravdanje za ubijanje i osvajanje teritorija Palestine, onda bi trebalo kazniti i Palestinu i Izrael zajedno, ali u svakom slučaju bi barem Izrael trebao biti blokiran i kažnjen.
Međutim, bankarska oligarhija koja financira obje strane u sukobu to neće napraviti, jer su oni vlasnici svih sportova, sportskih stipendija i nagrada, pa je jasno da neće kažnjavati svoje igrače – kazne idu samo onima koji se opiru bankarskoj okupaciji.

Hik!
4 mjeseci prije

Kako ćeš kazniti izrajel kad je svuda gdje se odlučuje sjede židi. Njihova je pokvarenost u tome što ne osuđuju cioniste. No zar nam to nije poznato. Koji se “važan” hrvat i srbin odrekao ustaških odnosno četničkih zločina.

Dokurčilomi
4 mjeseci prije

Pa to se ne može jer Izrael nastupa u Europskim prvenstvima čak nastupa i na Eurosongu. Poznato je još od kada su Židovi 40 godina lutali po pustinji da su bili zemljopisno u Europi.

goran
4 mjeseci prije

tako je svijet treba ustati na noge i svi zajedno krenuti na SAD-e

Dawor
4 mjeseci prije

Teško sine … teško i nikako …. i vi to dobro znate ….nema pravde nema “boga” …..ZLO (🇺🇲🇬🇧🇮🇱) pobjeđuje !!!

Robert
4 mjeseci prije

Nikakve sankcije ne mogu spriječiti rat koji se vodi da bi izazvao neki drugi rat.Ratovi prestaju kada to odluče oni koji su imali interes da izazovu rat.

tihobl
4 mjeseci prije

Citali ste da su rusi medjunarodni LGBT proglasili teroristima.

Sad su dobili uzvratni udarac: Rusiji je trajno zabranjeno nastupanje na Eurosongu.

Koja
4 mjeseci prije

Braća Hrvati ispadaju u grupi…žabari i španci ih stavljaju na mesto

4 mjeseci prije

Mislite li da je to slučajno?
Da li je slučajno što na izborima pobeđuju nesposobni političari?
Da li je slučajno što smo imali totalno promašene mere za vreme pandemije?
Da li je slučajno što na Eurosongu pobeđuju isključivo LGBTovci…

Ne, to je namerno izazivanje besa koga će usmeriti u željenom pravcu dok ćemo mi kao ovce blejati da konačno prave promene dolaze…

IuIu (pravi)
4 mjeseci prije

Oni su übermenschen i imaju ekstra prava. Svi mi ostali smo untermenschen bez tih ekstra prava.

Heil Netanyahu!

Rog! Rog! 🤘🤘👹

Гавран
4 mjeseci prije

Kakvi dupli standardi?
Rusi još ne kapiraju s kim imaju posla. Za dobro razumevanje treba da budeš bombardovan pa ti bude sve jasno ako preživiš.
Nema standarda, to košta i pravi komplikacije pri egzekuciji.
Samo trenutna ćud divljeg vepra.
Kapitalni primerak divlje vepruše, Jevrejka Medlin Olbrajt je govorila otprilike ovako:
Moji saradnici po brošu koji nosim toga dana treba da znaju kakvo je moje raspoloženje.

Dux
4 mjeseci prije

Gamad židovska, rade šta ih volja, a prolaze nekažnjeno, Rusi su za njih male bebe, nadmašili su i Hitlera…..sramota za cijeli svijet….

gargamel
4 mjeseci prije

Vidim da mnogi imaju komplex , bolje rečeno frustracije zbog Srbije, naše jedine izvorne domovine. Dalje neću, jer argumenti postoje u Bečkoj arhivi, za mene najmerodavniji izvor.

Klosterman
4 mjeseci prije

Sankcije su najbolji znak kako tko kotira na međunarodnoj sceni, tj. koliko je jak ili slab.

goran
4 mjeseci prije

IZRAEL JE JEDNO VELIKO SRANJE,NACI DRZAVA

gigi pinna
4 mjeseci prije

Pa, niti domaća bagra, prvenstveno Srbija, nije bila 90-ih izbačena ni sa kakvih sportskih natjecanja.
Rusiaj, Iran i Kina su ciljevi. Izrael će biti, uz Ukrajinu i Tajvan, jedna od proxyja. Ovom Rusu to još nije jasno.

Herc
4 mjeseci prije

Ne treba izbaciti Izrael ali treba vratiti Rusiju,a ove degenerike sa pederskim kapetanskim trakama i klečanje treba svakako izbacit i najebat im se majčice.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI