Transformacija odjeće – Novi fenomen koji cijeni kvalitetu, a ne modne tendencije

Krznena bunda - popravka

Svjedočimo novome fenomenu transformacije odjeće gdje se stare stvari, umjesto bacanja i uništavanja, prilagođavaju i moderniziraju. Njih je moguće, uz malo mašte i kvalitetnog stručnjaka za prenamjenu odjeće, učiniti ponovno modernima i lijepima. Transformirajući svoju odjeću u potpunosti ćemo iskoristiti njezin potencijal, pa će uz sentimentalnu imati i uporabnu vrijednost.

Puna kuća stvari, a uvijek nešto fali

Svi smo doživjeli ovakav scenarij – naš dom punimo raznim stvarima, neko ih vrijeme pazimo, koristimo, uživamo u njima, a potom one izgube sjaj, pohabaju se ili izađu nam iz nekoga razloga iz vidokruga. S druge strane, uvijek nam nešto nedostaje. Onda posegnemo za kupnjom, pa dođe i dan kada i to novo jednoga dana postane staro i priča se vrti u krug. Većina nas je i sentimentalno vezana uz tu stvar koju posjedujemo, a ne koristimo, tako da bacanje apsolutno ne dolazi u obzir. U jednome trenutku se nađete u dilemi da morate birati između sentimenta i pragmatičnosti. Koje bi rješenje bilo najbezbolnije?

U posljednje vrijeme sve su učestaliji savjeti na internetu iz kategorije DIY – do it yourself, ili uradi sam. Tako je uz malo mašte ili kreativnosti moguće od nečega zaboravljenog, starog, neupotrebljivog napraviti nešto upamtljivo, novo i sasvim upotrebljivo. Skoro svaku je stvar moguće reciklirati ili prenamijeniti. Prenamjena je primjenjiva svugdje:  uvjerena sam kako smo svi naišli na fotografije i video zapise kako se od običnih drvenih gajbi može lako izraditi simpatičan stolić za terasu ili od plastičnih boca dekorativne vaze. Od onih promotivnih prevelikih unisex majica s kojima ne znate što biste, uporabom samo škara možete stvoriti originalan sportski topić za odlazak na rekreaciju, ali i jastučnicu, jastuk, pa i možete njih nekoliko zajedno zašiti i izraditi simpatičan prekrivač.

Stara i demodirana odjeća iz vašeg ormara

Vidjeli smo da je moguće gotovo sve što nas okružuje transformirati u nešto što bismo uistinu i koristili. Tu se sada javljaju razlike u finesama. Lako je biti sam svoj majstor kada kratimo, duljimo ili sjeckamo nešto što bismo inače u najboljem slučaju koristili za spavanje. S onim stvarima srednje kategorije također se lako i bez većih posljedica možemo igrati prišivanjem čipke, cvjetića, šljokica ili jednostavnim bojanjem tkanine.

A što je s vašom prelijepom ali nepraktičnom haljinom koju ste kupili za specijalni događaj, platili je pozamašan iznos čiju vas je cifru sram samoj sebi izgovoriti i obukli je jednom? Što je s onom staromodnom vestom koju ste kupili prije mnogo godina na onome nezaboravnom putovanju i boli vas duša gledati je u ormaru? Ili možda super kvalitetnim hlačama koje su vam prevelike, premalene, prekratke? Košulji koju nikako ne možete ukomponirati ni u koju kombinaciju, a dar je od osobe koje više nema? Sve su te stvari previše vrijedne da biste ih se odrekli, a činjenično već godina jedinu funkciju koju imaju je zauzimanje prostora u ormaru. Kako biste svojim najdražim „krpicama“ podarili novi život, potrebna vam je pomoć profesionalaca za transformaciju, odnosno prenamjenu odjeće.

Transformacija odjeće

Postoje stručnjaci koji znaju napraviti čuda sa starim, izlizanim, iznošenim i zastarjelim komadima odjeće, a u posljednje je vrijeme za njima sve veća potražnja. Bitno je samo poznavati pravog profesionalca koji može napraviti sve što poželite. Ljudska mašta radi svašta pa je moguće uz malo dodataka i osvježenja prepraviti i uljepšati ovu odjeću koja nam je draga uspomena, pa moglo bi se reći da je na neki način i volimo. Tako ćete iskoristiti već postojeće kvalitetne ali malo demodirane stvari i napraviti nešto lijepo, a ujedno i originalno. Primjerice, napraviti lijepu suknju od prekratke minice, suziti hlače smiješnoga kroja, skratiti haljinu i pretvoriti je u predivnu bluzu, a onaj stari džemper uz par intervencija učiniti vašim glavnim odjevnim adutom. Vješta osoba može napraviti nevjerojatnu kreaciju za samo dio novca koji biste potrošili kupujući još jednu novu stvarčicu.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

1
Ostavite komentar

avatar
10000
 
1 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
1 Komentatori
URA Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
URA
Gost
URA

tvoje pisanje je za mene je nadrealno iskustvo
čisto zadovoljstvo

POVEZANE VIJESTI

Izbornik