fbpx

U Parizu trenutno vladaju red i mir?

Paris noću - Moulin Rouge

Tako bi se moglo zaključiti iz sredstava informiranja u Nizozemskoj, a pretpostavljam da ovo nije jedina zemlja u kojoj se stvara takva slika.

Na portalu Logicno.com čitam kako u Parizu vladaju veliki nemiri, kako se policija sukobljava s demonstrantima, da se pale se automobili, da ima ne samo povrijeđenih, nego i mrtvih u sukobima s policijom, a da su na nekim krovovima položaje zaposjeli snajperisti. Dalje, navodi se kako se nemiri šire i u druga mjesta, izvan Pariza.

Pošto urednik ovog portala živi u Parizu, on je u prilici sve to i vlastitim očima vidjeti, tako da u ovom slučaju nemam dileme kome vjerovati. Tu su i brojne fotografije i video snimci, izjave nekih ljudi s lica mjesta i tako dalje. Ali čini se da to nije vijest koja je poželjna onima koji imaju u rukama najmoćnije medije u Nizozemskoj. Danas sam tražio bar nešto na ovdašnjim portalima o događajima u Parizu. Na jednom – ništa! Na drugom – isto tako. Na trećem – aha, tu sam već našao nešto. Piše, kratko, kako neredi u Francuskoj negativno utječu na ulagače i turizam. Ništa konkretno o neredima, nego samo, eto, kako prosvjednici praktično ugrožavaju napredak zemlje.

Nema ni pomena o mrtvima i povrijeđenima. Ne pominje se prekomjerna sila niti ljudska prava. Nema osude izvođenja snajperista. Snajperisti su i onako na ivici zakona, uglavnom se njihovo djelovanje zabranjuje, a u ovakvim prilikama, protiv demonstranata, to bi moralo biti ozbiljan problem. Nema ni pomena da se i u još nekim zemljama pojavljuju Žuti prsluci. Tek je tamo, nekada prije rečeno da postoje prosvjedi, i to je dosta. Sankcije nikome i ne padaju na pamet.

E, sad se prisjećam kako se izvještavalo iz nekih drugih „nedemokratskih“ zemalja gdje su bili znatno manji nemiri. To je odmah išlo velikim naslovima na naslovnicama. Naravno, uvijek su protestirali obespravljeni i ugroženi građani koji su se sukobljavali s neviđenim terorom režimske policije. Ljudska prava su bila ugrožena do granice izdržljivosti. Mirni prosvjednici su tražili na najdostojanstveniji način samo osnovna ljudska prava, samo demokraciju i slobodu, ali brutalna policija ih je stalno maltretirala i provocirala. Svi koji su uhićeni, pretučeni i zatvoreni bili su nevini, ali eto, takvima se u ovakvim zemljama loše piše.

Ništa me ovo ne iznenađuje. Već sam mnogo puta vidio slične primjere. Pišem samo zato da skrenem pažnju i onima koji još nisu uočili ovakve anomalije u sredstvima informiranja, da budu oprezniji.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
19 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
giordano bruno
Gost
giordano bruno
1 godina prije

Pored demonstracija u Parizu imamo krizu u Ukrajini i krizu na Kosovu koja moze, pre nego u Ukrajini jer je Srbija slabija od NATO, da eskalira nametnutim ratom od strane USA, ne od Albanaca.
Tu se Albanci, kao ni Srbi nista ne pitaju.
U Parizu, postavlja se pitanje da li su demonstracije u organizaciji CIA ili su demonstranti spontano nekoliko stotina hiljada izasli na ulice.
U Parizu se nece umesati Rusi, ali na Kosovu velika je verovatnoca da hoce.
Osim ako ne pronadju da su demonstracije u Parizu organizovali dezurni krivci za sve i svasta sto se dogadja na Zapadu, pa naravno Rusi.

Frère Jacques, Frère Jacques,
Dormez-vous? Dormez-vous?
Sonnez les matines! Sonnez les matines!
Ding, dang, dong. Ding, dang, dong.

avatar
Gost
avatar
1 godina prije

Komentator je u pravu ali bojim se da nisu mediji problem nego samo alat kojim centri moći prepariraju
javno mnijenje.Pokušajmo samo promisliti dali je neophodno da se po svijetu dešavaju tolike patnje
i stradanja izazvane ljutskim djelovanjem.Hvalimo se nevjerojatnim razvojem tehnologije a još uvijek ratujemo zbog teritorija i resursa kao i prije 2000 godina.

Demokracija
Gost
Demokracija
1 godina prije

Centar moći uvijek je bio i biti će dalje.Misliš da njih zanima što običan narod misli.Narod je samo poslušna ovca koja služi za manipulacije a mediji su najveći manipulatori sa informacijama.

Avatar
Gost
Avatar
1 godina prije

@Demokracija
Nadam se da nemisliš da to mora biti tako
I da se nemože ućiniti ništa.Bilo bi produktivnije diskutirati kako popraviti trenutno stanje a ne samo konstatirati da je oduvijek tako.

Demokracija
Gost
Demokracija
1 godina prije

U Parizu se nece umesati Rusi, ali na Kosovu velika je verovatnoca da hoce.-Kao da nemaju Rusi pametnijeg posla nego da se mješaju u Kosovo.Taj problem će morati riješiti onaj tko ga i započeo,zna se tko je to započeo i pod čijom kapom.USA.

giordano bruno
Gost
giordano bruno
1 godina prije

Mislis da ce Rusi dozvoliti da se ocisti teritorija Kosova od Srba. Srbija to nece dozvoliti, pa usla i u rat sa NATO.

Demokracija
Gost
Demokracija
1 godina prije

Srbija o ničem neodlučuje kao niti Hrvatska,sve odluke se donose u Americi i EU,biti će onako kako oni kažu.Narod nitko ništa nepita,mogu ih uvući samo u još veći sukob gdje bi još više Srba izginulo.Da dođe do sukoba,većina Srba bi pobjegla,nikome više nije do rata i sličnih scenarija u kojem običan narod sve odnese .

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

zato koristim alternativne I objektivnije medije. čovjek mora biti informiran. kažu da je u albaniji jedini enver hodža imao tv pa su dnevnici počinjali sa dobro jutro predsjedniče. tako I ovi holandski mediji trebaju uvesti “dobro jutro naša elito”

Demokracija
Gost
Demokracija
1 godina prije

Dobro je sve to završilo na što je moglo sve to ispasti.Velike su to igre bile,malo veće od poskupljenja benzina.

mars
Gost
mars
1 godina prije

Gospodine Ivo, mogu oni poput nojeva zabijati glavu u pijeskak (legenda) koliko god hoće, ali to neće promijeniti činjenicu da im je kuću zahvatio veliki požar i da gori poput buktinje. Jedino što će postići time je da će od nje na kraju ostati izgorjela ruina, umjesto da su pozvali vatrogasce i priključili im se u gašenju požara vodom a ne benziniom kao što su pokušali.

Spock
Gost
Spock
1 godina prije
shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Može da bude, Spock ali to je igranje sa vatrom – krajnje opasno. Ko može da garantuje da protest neće biti preuzet od strane pametnih rodoljuba koji će ga iskoristiti protiv Sistema? Mnogo je lakše i sigurnije namestiti neki skandal. Materijala za to ima za sve njih a Makron se ionako jedva održava iznad površine.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Već smo naučili da po nijansama zaključujemo šta se događa. Naravno da će da ćute svi na Zapadu jer isto može i njih da zadesi.
I to nije tišina, to panika vrišti.

jezevakucica
Gost
jezevakucica
1 godina prije

Niskozemci napravili copy paste vica iz sedamdesetih godina i pretočili ga u zbilju, kada je Brežnjev govorio na prvom programu SSSR tv-a i ako si prebacio na drugi program da ga eskiviraš,na drugom te čekao policajac s pendrekom koji je govorio,no,no vraćaj na prvi.Diktatura kvazi demokracije!

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Ovoga sam se plašio:
“Pobuna u Francuskoj ide dalje – jedan od lidera pokreta “žuti prsluci” poručio: “Narod ne želi mrvice, mi nismo vrapci, želimo cijeli kruh!”

Ovakvo ponašanje protestanata je jedini izlaz za Makrona. Počeće divljanja koje obični Francuzi, naravno, ne podržavaju. Divljanje ne podržava ni policija ni vojska tako da neće imati moralnih dilema u sukobu sa huliganima (namerno bez navodnika), daće opravdanje Zapadu da podrži Makrona…

Tako je lako predvideti psihologiju mase i tako lako upotrebiti protiv nje same. Bili su na korak od suštinskih promena a “smeši” im se policijska diktatura. Postaje više monotono – narod ili ćuti ili ide glavom kroz zid (opet namerno bez navodnika). Da li nam je ostalo u glavi išta sem hormona?

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije

Ne šute europski mediji o protestima Francuza jer nemaju što o tome reći, nego šute iz straha. Protesti, revolucije, pobune su u prošlosti kretali iz Francuske pa se prelijevali na susjedne zemlje. Bilo je svega, od pravih revolucija, Francuske revolucije (prethodila joj je “revolucija brašna”), do 1848 i 1968.
Kako su Francuzi tanjih živaca od susjednih naroda počnu prvi pa njihov primjer slijede ostali. Ovakva trula Europa treba promjene i više pravde. To treba, nama, ljudima, političarima i vlasnicima kapitala odgovara da sve ostane kao i do sada.

otpisani
Gost
otpisani
1 godina prije

Piretis
Ja ne mislim da Francuzi imaju “tanje živce”, već se radi o tome da je Francuska još od davnina, pretežito težačka, seljačka nacija, kojom se lakše manipulira (kao i kod nas), dovoljno je da se pojavi karizmatički vođa i tik – tak oko sebe stvori masu pristalica., Tu je i masa došljaka iz Afrike koja je niže obrazovana i na rubovima društva, pa je i njih lako uvući “u mašinu” za stvaranje nereda, koji mogu koristiti za ostvarivanje ciljeva određene interesne skupine. Mislim da je Francuska u ovom trenutku vrlo podijeljena i obzirom da se radi o mnogoljudnom narodu, ishod može itekako biti povod za slična događanja kod ostalih većih naroda Europe, zato njihove vlasti i ne daju medijima da o tome pišu istinu. Što se tiče nas rascjepkanih “Jugoslavena”, ništa se neće dogoditi prije nekih ozbiljnijih promjena u EU.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Slazem se da je strah najveci motivator,i za novinare i za elitu.Makron je pomislio da ce Francuzima prodati Plenkovicevu foru o privremenom odustajanju od necega.Masa trazi trajno odustajanje od porezne presije i nema namjeru od toga odustati.Slazem se sa njima da ovo treba istjerati do kraja.

Euro
Gost
Euro
1 godina prije

Da li če biti samo demonstracije dovoljne?
Pokazalo se da su naši predstavnici(politicari) podkupljeni sa strane elite u zamjenu za poslusnost.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
19
0
()
x