Vještačka inteligencija pomaže sportistima da postanu još bolji

PIQ - Sportisti
0
0

PIQ, vodeća francuska start-up kompanija na polju sportskih uređaja, predstavila je inovativan uređaj na bazi vještačke inteligencije posvećen sportskim aktivnostima.

Nakon 2 godine razvoja i 13 miliona eura ulaganja, inženjeri ove kompanije razvili su revolucionarnu tehnologiju koja omogućava identifikaciju tzv. pobjedničkih faktora sportiste naglašavajući na koju ključnu prednost moraju da se oslone sportisti kako bi uspjeli.

Objedinjujući dva ranija izuma, inženjeri su kreirali ovaj koji će biti u mogućnosti da prepozna pobjedičke faktore.

GAIA je prvi sistem vještačke inteligencije koji nezavisno analizira sportske pokrete. On je u mogućnosti da razloži i analizira pokrete kroz posebne algoritme koji prate kretanje. Dvije godine je razvijana inteligencija sistema prikupljanjem i analizom miliona pokreta koje su pravile hiljade uspješnih sportista.

PIQ ROBOT je ultra-osjetljivi senzor koji analizira više od 195 hiljada podataka u minuti i to u realnom vremenu. Zahvaljujući statističkoj inteligenciji sistema GAIA i mjernom kapacitetu PIQ ROBOT sistema, milioni akcija u svakom satu igre sada mogu biti detaljno analizirani. Svaki sportista može uporediti svoje performanse od prethodnih dana, ali ih upoređivati i sa performansama ostalih sportista.

PIQ namjerava da ovu inovaciju učini dostupnom za što više ljudi. Cedrig Manaug, direktor i suosnivač kompanije, kazao je da ova tehnologija omogućava sportistima ne samo da mjere svoje performanse, već i da iskoriste njima prilagođene savjete kako bi se približili pobjedi. „Naš cilj je da integrišemo ovu tehnologiju u sportske uređaje i ponudimo sportistimo potpuno iskustvo“, kazao je on.

piqpiq robottm
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.