Žene su ženstvene, muškarci su pravi muškarci, mada bi se moglo rimovati i s magarci

Žene i automobili
26 komentara

Nekako mogu razumjeti da žene i popravci automobila ne idu skupa (ne zato što to one ne bi znale, već zato što je to uglavnom posao u kojem se zaprljaš, mogu puknuti nokti što je ravno katastrofi širih razmjera), ali se uvijek zapanjim kad vidim muškarca koji o autu ne zna ništa. Niti gumu promijeniti. No, što ćeš, nismo svi isti.

Dok ja mogu voziti auto koji je zašao u punoljetnost, ona isto tako može, ali neće. Njen mora biti novi ili noviji. Dok moj kisne vani, njen mora biti u garaži. Dok je moj uredan i čist, iznutra i izvana, njen je uvijek u neredu iznutra. Pa moram čistiti i prati oba. Ja mogu imati auto na rezervi, ona mora imati barem pola rezervoara jer u suprotnom nastupa panika.

Jednom sam uzeo njen auto i vratio se kući kasno navečer, taman pred kućom se upalila rezerva. A ona sutradan na posao. Zvala odmah ujutro, plač, histerija, ostat će na sred ceste, zakasnit će na posao, kako sam mogao ostaviti auto bez goriva!? Ali imaš tu goriva za 100 km, a treba ti 20 km. Ma kakvi. Durila se danima, a kolača na stolu nisam vidio više od dva mjeseca.

Da ne kažem – kad se ponekad dogodi da ona vozi, a ja suvozač, ti rijetki trenuci mi skrate život za godine. Niti ima osjećaja za mjenjač, niti za motor. mijenja brzine kad ne treba, a kad treba, onda guši auto, vozi presporo i uvijek prije tehničkoga moram na auto put malo ga razgaziti jer u suprotnom ne bi prošao eko test, koliko je zagušen.

Kad ja vozim, uvijek nešto prigovara. Da kako to prelazim crtu u okuki, da gdje nam se žuri, da nije li to malo prebrzo. Ne smijem pušiti dok je ona sa mnom u autu. Ako idemo na put dalji od sto kilometara, moram praviti pauzu za zapaliti pa mi se put oduži radi nje.

Uglavnom, nemam pojma kako sam izdržao sve ove godine, niti kako je ona sa mnom.

Inače sam u idealnom braku. Nakon 25 godina shvatio da ona meni ne pegla odjeću radi mene, nego radi sebe, da ne kažu ljudi vidi kakav joj je muž izašao vani u neopeglanoj odjeći.

Ne smijem riječ reći protiv njenih. A moji redovito ne valjaju, zločesti su, pokvareni.

Što ono bijaše tema? Ah da, majstori. Da ja išta znam, onda ne bi morali zvati majstora i plaćati. Ne postoji stvar na svijetu koja ne bi mogla biti razlog za plač. Plače kad je ljuta, kad je vesela, kad je tužna, kad su oni dani, kad nisu oni dani, kad je vedro, kad je oblačno, kad je praznik, kad nije praznik…

Eh, žene, žene. Žene su ženstvene, muškarci su pravi muškarci (mada bi se moglo rimovati i s magarci).

Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Janoš
4 godine prije

Hahahahaaaaa…..a kolača na stolu nisam vidio više od dva mjeseca

Mikojan
4 godine prije

SOA, probaj je onako znalački i mudro navesti na pomisao kako osim rezervnog kotača u autu imaš i rezevnu ženu, čisto iz radoznalosti da vidiš što će se desiti. Naravno, samo ako nije ljubitelj hladnih i vatrenih oružija !
🙂

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Žene se godinama muče da promijene navike svojih muževa.
A onda se žale da to nije onaj čovjek za kojeg su se udale.

Savonarola
4 godine prije

Sta ceš,sa ženama je teško a opet bez njih je puno gore.

Mishko
4 godine prije

Sve stoji u tekstu osim da sam u sretnom braku…Mada sam upoznao i vozio se zenama koje super voze.

benty20
4 godine prije

Vezano za naslov i zaključak ovog teksta, n3 mogu se ne pitati, je li to bila “ljubav na prvi krevet?”

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Prazna je guma na autu….
Jel skroz…?
Samo donji dio.
Plavušan 🙂

Zadranin
4 godine prije

SoA

Sve si pogodio, od A do Ž. 😂

Ja jedino ne pušim, sve drugo potpisujem.

Kuga
4 godine prije

Zene se stalno bore za dominaciju, ali kada dodoju kriticni trenutci svaka gurne muza naprijed i govori hajde ti si musko.

Kada je Bog napravio prvog muskarca i zenu, pogleda muskarca i govori: ti si u redu mozes ici na zemlju. zatim pogleda zenu i govori o ne jako sam pogrijesio ti ces trebati jak mnogo kozmetike.
I jos jedna
Da je dobro imati zenu i Bog bi je imao.
i jos:
– Bio sam sretno ozenjen ali danas sam mnogo sretnije rastavljen.
– Da sam znao kako lijepo biti u braku NIKADA se ozenio nebih.
– Zasto su tudje zene bolje ljubavnice od vlastite?
– Bolje je imati tri ljubavnice nego jednu zenu.
– Ako se ikda ponovo odlucim zeniti, ozeniti cu gluhonjemu.

acrobat
4 godine prije

U Sarajevu, pred LGBT paradu, osvanuo i ovakav plakat: Brak je zajednica muškarca i žene, žene, žene, žene!

Helena
4 godine prije

Žene čiste kuće, muškarci automobile, nekad su timarili konje i volove i uprezali ih u zapregu. Pretpostavljam da kuću ne čistiš, a koristiš je. Kolača nisi video dva meseca, znači ne spremaš ih. Ne kuvaš, koliko vidim ne peglaš, veš ne pereš. A da ti sebi lepo unajmiš kućnu pomoćnicu, odvojiš 1000 evra mesečno i svima dobro. Lično mi je magarac omiljena životinja, a volim i konje, tako da ne znam šta se još rimuje sa muškarci, osim komarci. E, baš takvi ste. 😊

Zvrk
4 godine prije

Meni ovaj tekst malo baca na mačizam.
SOA, nadam se da gospođa SOA neće ovo sve pročitati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.