Znanstvenici otkrivaju razlog zašto je nuklearno oružje SAD-a beskorisno u slučaju sukoba

Nuklearna eksplozija
29 komentara

U slučaju nuklearne zime, koja će biti rezultat uporabe atomskog oružja, Amerikanci će patiti od izgladnjivanja, čak i ako nijedna zemlja ne odgovori na moguće napade Sjedinjenih Država, zaključili su američki istraživači.

Američka uporaba nuklearnog oružja ubit će milijune Amerikanaca, čak i ako zemlja ne bude pogođena protivničkim nuklearnim bombama, objavili su znanstvenici Sveučilišta Michigan. Znanstvenici su modelirali različite situacije kako bi zaključili da je teorija koja govori o pobjedi, čak i ako neprijatelj odgovori, potpuno lažna. Još gore, prema najoptimističnijim predviđanjima, rezultirajuća globalna nuklearna zima uzrokovat će ogromnu štetu cijelom čovječanstvu, uključujući stanovnike Sjedinjenih Država.

Radioaktivni ostaci će pokriti cijeli svijet. Zbog oblaka nastalih nuklearnim eksplozijama sunčeve zrake neće doprijeti do zemljine površine, što će neminovno dovesti do gladi u većini zemalja.

Ako Sjedinjene Države aktiviraju 7.000 nuklearnih bojevih glava, do 5 milijuna Amerikanaca će ostati bez hrane, tvrde istraživači. Prema njima, samo eksplozija do 100 nuklearnih bombi na tuđem teritoriju ne bi Amerikance dovelo do izgladnjivanja, niti bi bitno utjecalo na prehrambeni lanac.

Znanstvenici napominju da su njihovi brojevi prilično konzervativni, što potencijalno predstavlja ozbiljno podcjenjivanje broja Amerikanaca koji bi mogli gladovati u slučaju nuklearnog rata.

Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
maliboro
5 godine prije

Gluposti – nuklearni sukob nitko preživio ne bi.

Euro
5 godine prije

Danas 50 milijuna amerikanaca prima bonove za hranu, kako vidiš i bez atomske bombe imaju poremećaje u prehrambenom lancu i pojave izgladnjivanja i sunčeve zrake neće doprijeti do njih i znanstvenici napominju da su njihovi brojevi od 50 milijuna prilično konzervativni.

Damir
5 godine prije

Bitno je da su svjesni što će ih snaći.

Galus 92
5 godine prije

Upotreba nuklearnog oružja je sama po sebi bezsmislena i jedino služi zastrašivanju porotivnika i odvraćanju istog od napada na zemlju koja posjeduje “nukse”! Tako možemo vidjeti, kolike napore ulažu dvije sile Amerika i Rusija na područjima sukoba kao na pr. u Siriji, da izbjegnu svaki međusobni incident i tako izbjegnu možebitnu eskalaciju sukoba, koja bi mogla dovesti do upotrebe nuklearnog oružja! Nuklearno oružje je po toj logici ujedo prokletstvo i blagoslov za ovaj svijet, jer zahvaljujući njemu, su vrlo vjerovatno spriječeni oružani sukobi svjetskih razmjera, koji bi se zasigurno dogodili, jer je bilo mnogo situacija tj. kriza, koje su se mogle izroditi u najširi svjetski sukob, koji se ipak nisu dogodili zahvaljujući upravo strahu od posljedica upotebe nuklearnog oružja! Sa druge strane gledano, nuklearni potencijali nekoliko najjačih svjetskih sila, kao Damaklov mač vise nad glavama stanovnika svjeta i sama pomisao na sve posljedice njegove upotrebe ledi krv u žilama i… Čitaj više »

Ivo
5 godine prije

Hebeš oružje koje ne misliš koristiti. Ameri to planiraju, i zato proizvode mini-nukleare za taktičko djelovanje. Da ih već ne koriste, zasluga je isključivo Rusije, koja bi ih onda takođe počela koristiti na američkoj pješadiji (ISIL, Al-Qaeda i ostali paravani). A onda bi u dim odlazili i djelatnici Pentagona i CIA-e na službenom putu) Što se tiče strateškog termonuklearnog oružja, ameri bi ga ispucali ne sutra nego danas popodne, da slučajno saznaju da su sve Ruske nuklearne snage onesposobljene uslijed katastrofalnog kvara, i neće biti sposobne uzvratiti slijedećih 48 sati. Pri tome bi ukalkulirali gubitak do 50% vlastitog stanovništva kao sasvim prihvatljiv, kao i smrt (i onu momentalnu i onu kroz mjesec-dva, od posljedica radijacije) za otprilike 80% europskog stanovništva i 101% Ruskog stanovništva kao apsolutno zadovoljavajući ‘Collateral damage’. Po mojoj osobnoj procjeni, najvjerovatniji realni slučaj za ponovno korištenje nuklearnog oružja (nakon masovnog ubojstva civila u Japanu 1945) bi bila… Čitaj više »

Istina
5 godine prije

Prije svega je izlišna i pomisao da bi do nuklearnog sukoba odnosno 3. svj. rata moglo doći. No da bi se rodili novo staro mora propasti, pa ljudima ne bi više nikada palo na pamet da međusobne nesuglasice rješavaju: oružanim putem, upotrebom sile, agresijom i sadizmom. Posljednja dva stoljeća se neprekidno vode lokalni ratovi koji nanose ne samo materijalni nego i psihološki bol, ne samo lokalno no i globalno. U slučaju 3. svj. rata koji bi se vodio prevashodno (termo)nuklearnim i atomskim oružjem — u Evropi niko ne bi preživio, dok bi oni najmnogoljudniji opstali, neminovno mutirajući i evoluirajući, zajedno sa okolnim biljnim i životinjskom svijetom. Preživjeli bi: Indijci, Kinezi, Južnoamerikanci te pokoji stanovnik u zabačenim i klimatski hladnijim te prehrambeno optimalnim dijelovima svijeta, poput Sjev. Amerike i Rusije. Mnogi insekti su apsolutno otporni na nuklearne uvjete, a isto vrijedi i za neke pripadnike životinjskog svijeta, sposobne da brzo i… Čitaj više »

Nono
5 godine prije

Vrijeme je da Intergalaktičko vijeće donese svoju rezoluciju vijeća sigurnosti i zaustavi daljnju destrukciju planeta . Oni nas valjda gledaju šta radimo 🙂

Bred daj Pit
5 godine prije

Dali netko smatra da bi američki gubici mogli pogoditi američke miljardere? Jesu li se američki miljarderi jako uzbudili kad su napravili “Great Depression” ’20-’30 tih? Dali su umirali od tuge zbog poginulih američkih vojnika u WW1 i WW2? Jeli ih srce zabolilo 2008 g. kad su milijuni ostali bez posla? Radosno su brojili zaradu i kupovali novije i jače privatne zrakoplove, jahte, imanja, pozlaćene zahodske školjke itd.

Tako će biti i sada, pitanje žrtava nekih niggera i rednecka je za njih smiješno, crkve se nikad nisu više radovale nego kad su imale gomile novih mučenika kojima su mogli ucjenjivati i osuđivati preživjele. Neka pogine pola amerikanaca, druga polovica će poslušno rintati, glavno da oni suzbiju konkurenciju u apsolutnoj vlasti.

Alen
5 godine prije

“Prema njima, samo eksplozija do 100 nuklearnih bombi na tuđem teritoriju ne bi Amerikance dovelo do izgladnjivanja, niti bi bitno utjecalo na prehrambeni lanac.”

Jel to oni porucuju pentagonu da se uklopi u 100 nuklearki…Pa sta pogode s tim ,pogode…

dežurni copypaster
5 godine prije

ahahahahaaaa, Interesantno je kako vas svrbi amerika……..

“Ako Sjedinjene Države aktiviraju 7.000 nuklearnih bojevih glava, do 5 milijuna Amerikanaca će ostati bez hrane, tvrde istraživači.
Znanstvenici napominju da su njihovi brojevi prilično konzervativni, što potencijalno predstavlja ozbiljno podcjenjivanje broja Amerikanaca koji bi mogli gladovati u slučaju nuklearnog rata.

ali dežurni copypaster je izgleda ovo iz clanka zaboravio …………

“If just 100 weapons were fired at a densely populated city, such as one of China’s more highly inhabited areas, the blast would kill over 30 million people”

nikud nikam
5 godine prije

Koja glupost. Kad bi eksplodiralo 7000 atomskih Zemlja bi ispala iz svoje orbite ako se ne bi čak i prepolovila. Naravno prije toga bi ih stiglo još toliko ruskih na njihovom terenu.

bbbb
5 godine prije

Cilj davanja zemljanima tehnologije nukleusa nije da ono kao sprječava (spin) izbijanje rata jer će se svi pobiti. Cilj je da se u sljedečem ratu izbriše 80 posto sjeverne hemisfere da bi se porodila đahve rosmarina beba.

Akull
5 godine prije

U slucaju nuklearnog rata Amerika ne postoji vise……vecina ih zivi u priobalju,to se rijesi sa par Sotona ili sad vec Sarmata…(mislim da ih 80% je uz obalu,nisam siguran)

zoran
5 godine prije

pa ameri misle da ce oni da salju rakete a rusi da sede i gledaju kako padaju.bas su vickasti ameri.pa naravno da ce da zasuju ameriku i ceo svet,zabole ih za ostatak sveta.skoro je bio intervju sa putinom koji je jasno rekao,da ako nema rusije nema i ostatka sveta.pametnom je to dovoljno,tupavim i glupim ocito nije!

H'ghar
5 godine prije

5 milijuna od 325 milijuna je 1,6%!
Šta je to prema 40 milijuna siromašnih u USA već sada gladuju? Mogao bi neki Trump i za takvimriješenjem posegnuti da smanji svjetsku populaciju na ‘snošljivu’ brojku!

Kile
5 godine prije

Teška glupost, da se aktivira svih 7000 bombi planet bi se pretvorio u prah, to su hidrogenske bombe, a ne fat boy ili little man samo jedan od njih je jača i do 1000 puta, da znanstvenici hahaha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.