Putin osudio židovsku okupaciju Palestine koja traje od 1967. i traži njen prestanak

Vladimir Putin - Palestina
68 komentara

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti s palestinskim narodom ruski je predsjednik Vladimir Putin čestitao palestinskom predsjedniku Mahmudu Abbasu i podržao pravo palestinskog naroda na samoodređenje. Međutim, ruski predsjednik, što je prilično razljutilo izraelske dužnosnike, čestitajući Abbasu spominje okupirane teritorije i traži prestanak izraelske okupacije koja je počela 1967.

“Kao stalna članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i sudionik kvarteta međunarodnih posrednika na Bliskom istoku, Rusija ostaje pri načelnom stavu u kojem podržava legitimno pravo palestinskog naroda na samoodređenje.

Mi smo za sveobuhvatno i pravedno rješenje na Bliskom istoku koje će se čvrsto temeljiti na međunarodnom pravu, koje će uključivati relevantne rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i Arapske mirovne inicijative.

Ovo rješenje bi trebalo dovesti do okončanja židovske okupacije arapskih teritorija koje je započelo 1967. i stvaranja neovisne palestinske države s glavnim gradom u Istočnom Jeruzalemu.

U kontekstu stalnih napetosti na Zapadnoj obali i Pojasu Gaze, te uzimajući u obzir sve veću terorističku prijetnju u regiji, vaše nepromjenjivo pridržavanje političkog i diplomatskog rješenja palestinskih pitanja i napora za prevladavanje podjela unutar palestinskog naroda su od presudne važnosti. S druge strane, nastavit ćemo provoditi napore u obnovi palestinskog nacionalnog jedinstva.

Rusija je spremna nastaviti razvijati gospodarske veze s Palestinom i sudjelovati u nastojanjima da se riješe aktualni društveni problemi s kojima se suočava palestinski narod. Smatramo da su aktivnosti ruske i palestinske Komisije za trgovinu i gospodarsku suradnji vrlo važni i za rješavanje društvenih problema”, dio je telegrama kojeg je Vladimir Putin uputio palestinskom čelniku Mahmudu Abbasu.

Izvor: Kremlin.ru

Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 godine prije

Tko tebe Krimom, ti njega Palestinom.

basso
6 godine prije

Mozda je Putin ovim sam sebi dao zadatak da izrael malo spusti na zemlju.

Don
6 godine prije

Putine ne idi na zidove doci ce te glave

Busola
6 godine prije

Legenda, ja još uvijek ne mogu vjerovati da živim u dobu u kojem ovaj čovjek svakim danom pokazuje manire čovjeka. Bilo bi mi izrazito krivo da me prevari , ako me ne prevari na njegovoj sahrani ću biti i na njegov grob ću donijeti simbolični cvijet – čovjek je zadužio svijet!

Adriana
6 godine prije

Kakva brukva!

antun comb
6 godine prije

ahahaaaa, evo usrali se jews. kazu vec se poceli povlacit iz palestine

čokolino
6 godine prije

Car kao uvjek tako i ovaj put……… ravno u sridu…………svih problema na bliskom istoku a bogami i šire.

davor
6 godine prije

136 država priznaje Palestinu. Mi koji nismo u tih 136 zapitajmo se što nije u redu sa nama.
Putin dakako sve pohvale, jedini preživjeli istinski državnik našeg doba

17 novembar
6 godine prije

mogao bi i putin popiti caj kao legendarni drug STALJIN . jer nije se zajebavati sa jevrejima

Laki Topalović
6 godine prije

Stvarno tako piše, u ruskoj verziji i Od duže Vam želim zdravlja i uspjeha, a palestinskom narodu mira i blagostanja na rodnoj zemlji (rodnoj grudi, bolje bi bilo , jer u ovom kontekstu ovo nije zemlja kao država) От души желаю Вам здоровья и успехов, а дружественному палестинскому народу – мира и благополучия на родной земле. С уважением, Владимир Путин Malo je Bibi nervozan, okupacija, rodna gruda, pravo na državau rezolucije koje potvrđuju granice 1967. Hm????

Hari1
6 godine prije

Zar ne traje okupacija službeno od 1948.?

Gordan
6 godine prije

ISPRAVKA: Kao sto se vidi na linku kojeg nisam primijetio, Sasa prenosi ono sto tamo pise. Moj napad na njega ne stoji i ispricavam se.

ORIGINAL: Zatvori ciferslus, Sasa, viri ti antisemitizam. Putin nije osudio “zidovsku” nego “izraelsku” okupaciju. Ne valja covjeku stavljati rijeci u usta.

čitalac
6 godine prije

Zanimljivo, država Izrael od svoga nastanka permanentno igra ulogu zapadnog pendreka, kako se je izrazio Israel Shamir. A s time su automatski bili protiv Rusa, prije SSSR-a sada Rusije. I pored toga što su se najgore stvari Židovima događale u u “kulturnoj i civiliziranoj” Europi. To je baš zanimljivo… Da, židovstvo je jedna stvar a cionizam nešto sasvim drugo. Jeli Putin odlučio stati im na rep?

Pastir
6 godine prije

Podrzavam

fenix
6 godine prije

Odlicno znaci da se Rusija trajno rjesava Zidovske okupacije koja je sa prekidima trajala od 1917.

udarna rupa
6 godine prije

I to govori čovjek koji je oteo Krim,a i dalje otima teritorij Ukrajine? Nije baš nešto uvjerlji!

Ivan
5 godine prije

Geopolitika.news
Čitajte realne analize Jadranke Polović

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.