Izraelsko zrakoplovstvo raketiralo vojnu zrakoplovnu bazu u Siriji

Izrael napao Siriju
60 komentara

Prema više izvora ratno zrakoplovstvo izraelskog režima napalo je vojnu zrakoplovnu bazu Al-Dab’ah u jugozapadnom području pokrajine Homs, blizu grada Al-Qusayra.

Prema lokalnim izvorima i snimkama objavljenim na internetu, zrakoplovne snage izraelskog režima su ispalile dva projektila sa sirijsko-libanonske granice. Jedan je srušen, dok je drugi uspio pogoditi skladište oružja u blizini zračne luke, što je izazvalo veliku eksploziju.

Preliminarne informacije sugeriraju da je više ranjenika prevezeno u bolnicu u Homs.

Al-Qusay
FOTO – Sirijska zrakoplovna baza sjeverno od  Al-Qusayra u blizini granice sa sjevernom Libanonom koja je bila meta napada

Sirijska državna televizija je javila kako je nekoliko projektila ispaljeno prema vojnom aerodromu, ali ih je presrela  protuzračna obrana. Sirijski mediji također navode da su projektile ispalili izraelski zrakoplovi koji su, kao i ranije, nakratko upali u zračni prostor Libanona.

Takozvani Sirijski opservatorij za ljudska prava navodi kako je na zrakoplovnu bazu ukupno ispaljeno šest projektila i da je meta bilo skladište oružja Hezbollaha. Vijest je za AFP potvrdio direktor i jedini djelatnik ove poluslužbene agencije sirijskih islamističkih skupina, Rami Abdel Rahman, koji takozvani SOHR vodi iz doma u blizini Londona.

Zrakoplovna baza sirijske vojske sjeverno od grada Al-Qusayra se trenutno ne koristi i služila je jedinicama Hezbollaha koje se pripremale za odlazak u pokrajinu Deir Ez-Zor. Lokalni izvori govore o dva ispaljena projektila i objavljene su snimke aktiviranja sirijskih protuzračnih sustava i fotografija skladišta oružja u plamenu nakon eksplozije.

Medijima i na internetu kolaju razne informacije, snimke i fotografije i sve ih treba uzeti s rezervom

Izraelske snage na svojoj službenoj stranici nisu izdale nikakvo priopćenje o napadu.

Al-QusayrHezbollahSOHR
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Goran Bare
5 godine prije

Tvorci zla na planetu

Goran Bare
5 godine prije

Oko 5 miliona Židova živi u Izraelu, i kao takvi u šaci drže 280 miliona Arapa oko njih, a ovi vjeruju da je to zbog nekakvih religijskih pizdarija, Solomonovih spisa i sličnih budaleština, a ne zbog očite intelektualne, infrastrukturne i tehnološke nadmoći u odnosu na nepismena plemena. ( Uz Američku pomoć)

Goran Bare
5 godine prije

Jel postoji neka zemlja da nije napala Siriju svi svoj vojni otpad istresaju na nju

hogar strašni
5 godine prije

Zanima me kako bi ameri i svijet reagirali da recimo Kim napravi nešto slično ili recimo Iran.

Ivo
5 godine prije

Stoka priznaje samo silu, nadam se da će ju i osjetiti na vlastitoj koži. Taj konc-logor treba zatvoriti i srušiti, sramota traje već 70 godina.

Mister x
5 godine prije

Razocaran sam,Rusi ni A ni Be!

Tak
5 godine prije

Ima tu jedno pitanje, je li itko postavio pitanje zašto Egipat ne pomogne Gazi?

blatanko
5 godine prije

gađaju sve blize khmeimu

Borac2
5 godine prije

Nitko ne kaze da izraelski avioni ne idu preko libanona nego cesto preko jordana i istocne pokrajine te se pomijesaju sa avionima “americke” koalicije.

Zvrk
5 godine prije

imam neki čudan osjećaj ako ono malo jače uzvrate, dakle ne samo da napadnu avion ili pzo, da leti čitav kompleks baze u ariju.

bbbb
5 godine prije

Vidi se koji entitet vlada svima.

Edo
5 godine prije

Jednoga dana kad (ako ikad) bude i Izrael fasovao rakete po njihovim bazama, sve će ove bjelosvjetske k*rve što sad šute ko p*čke, pozivati na odgovornost zbog napada na suverenu državu i grubog kršenja međunarodnog prava te bojiti trgove i znamenite objekte u boje izraelske zastave. Jedva čekam.

dalmata
5 godine prije

Dva puta ste brisali,ne samo moju reakciju o kugi zvanoj Izrael.Brisali ste i mnostvo reakcija drugih citalaca.Cak ste mi turili pod nos,cionisticki zakon(zaboli me moj Dalmatinski vrsnjak i za Izrael i njihov zakon)kad sam napisaa istinu o Izraelskom nacizmu.Je li Vam kolina drcu i cinu Jakove,Jakove?!Je li se bojite Mossadovih psihopatskih koljaca?Ili,sta je?Jeste li i vi postali ”nevladine organizacije”?Ima li ikakog smisla napisat osudu,najkrvolocnije tvorevine(uz USrA,Eu i NATO)u istoriji svita?Izbrisali ste i navode u ime SAA i moje postovanje i priznanje Siriji(kao i reakcije ostalih kriticara.Zasto?Ili postoji,i kod Vas ”sloboda misli”?Ajde,opet ovo izbrisite.Iz slobodarske Dalmacije,divljenje,podrska i svako dobro Sirijskom narodu,SAA,Hezbollahu,Irancima,Rusima.S postovanjem-DALMATA

Ante
5 godine prije

Taj Hezbolah bi trebao provjeriti tko sve radi za njih da te špijune srede.

Lindita
5 godine prije

Ljudi ne shvaćaju, a nisam ni ja donedavno, da je na poziv Irana u Siriju došla Rusija (nakon pada Idliba) da obrani svoju Mediteransku luku (jedini Ruski prostor izvan Rusije) i da pomogne OSOVINI OTPORA da Asssada zadrži na vlasti … Rusi su tu odradili svoje interese (moguće još u Dara-Qunitra akciji oslobađanja juga) i tu prestaje Rusko zanimanje za rat u Siriji i oni će sve učiniti da sada bude status qvo na terenu Sirije …. dakle, sada se Iransko-Ruski interesi RAZMOMILAZE jer Rusi neće ratovati protiv svojih Američkih “partnera” .. zatim imaju dogovore s Turcima (mozda se još nešto pomjeri ka oslobađanju u Idlibu) a pogotovo neće se sukobljavati sa najvećim svjetskim zlom iz Tel Aviva (ZBOG KOJEG SE I VODE BLISKOISTOČNI RATOVI) a osovina otpora na čelu s Iranom od 1979. godine se i bori na prostoru Sirije i cijelog bliskog istoka kako bi u konačnici oslobodila… Čitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

”zrakoplovne snage izraelskog režima……..”
Čemu takva formulacija. Po čemu je izraz ”izraelski režim” nešto ispravno a neki drugi ”režim”, npr. ”sirijski”, ”iranski”, ”saudijski” to nije. Ili neki drugi primjer.
Protivljenje politici i postupcima legitimnih vlasti neke zemlje, ne daju nam za pravo neutemeljeno etiketiranje. Možda i daju, meni kao komentatoru. Ali autor članka bi, po mom mišljenju, to trebao izbjegavati.
Izraelsko zrakoplovstvo je sasvim precizan izraz.

burt
5 godine prije

Izrael već rutinski djeluje po Siriji ali zadnje vrijeme Iranci i SAA javljaju da su nekoliko puta napadnuti u pustinji oko Al Tanfa i Palmyre od američke avijacije, očigledno je da je američka komanda promijenila taktiku pa sad izvode napade ali javno ih ne priznaju nego govore da nemaju podatke, najvjerojatnije su djelovali F22 ili F35, pokušale su sirijske vlasti nagovorit na već viđen pokušaj “integracije” ali takvi pokušajiu Darii i Quinetri ne prolaze jer su ih narod i FSA odbili, tamo se nalazi izvorni FSA i svjesni su da više nema uzmaka i povlačenja nakon što su pobunjenici u pet enklava poraženi i u zelenim autobusima transportirani u Idlib jer su njihovi nalogodavci odlučili da se odsudna obrana dava u Darii i Idlibu

Nestrpljivi
5 godine prije

Previše je nelogičnosti na tom dijelu bliskog istoka…ti židovi non stop kukaju kako ih svi žele izbrisat sa Zemlje, a nitko ih ne dira…pogle malo cenzus stanovništva od 1948 do danas…ono što su albanci napravili srbima na kosovu-to isto rade židovi palestincima u Izraelu…a imaju marionetski SAD na svojoj strani…palestinci nemaju životnog prostora… I da se vratim na temu…npr srbi su si kupili migove 29…, apropo tome bi mi trebali uzletit sa polovnim f16šesnajsticama i odmah uništit te migove još na tlu da jednog dana nebi slučajno bili upotrebljeni protiv nas…koji kurac jbt…i nikko im niš nemre jbt…na zemljopisnoj karti zgledaju ko trn okružen arapima kojih ima ko pljeve i oooopet im niko niš nemre…bahate se kako im god puklo…i još sam prije bio rekao=treba skinut sve i jedan satelit iz orbite i naknadno im sve i jedan avion dalekometno s kišom S400 raketa, sirijce opremit s termovizijskim kamerama sve… Čitaj više »

Lala
5 godine prije

Ne treba obarati samo projektile. Mnogo skuplji su avioni i to s pilotima. Kad se obori avion, mnogo boli.

Lala
5 godine prije

Ja bih gađao avione, to mnogo više boli.

Sunseeker
5 godine prije

Da li netko ima informaciju šta Libanonske vlasti govore o tim izletima Izreala u njihovu zračnu zonu. Te sta bi napravili kad bi koja raketa zalutale u njihov zračni prostor i opalila izraelski avion po njušci.

Weteran
5 godine prije

Komšijsko-bratska svakidašnjica.
To nikog, naročito, ne tangira!

Dron
5 godine prije

Arapi su najvece p…ice svih vremena, najjadniji i najgluplji narod u povjesti…kad se trebaju ubijat medjusobno tu su prvi ali židova se boje ko vraga ko curice su

obavjestajac globalista
5 godine prije

Rusi su sramota ,pa za ime boga jadan si ako te rus brani .americki zionisti samo rokaju po siriji. Sad ce dezurni rusofili objasniti kako je to u biti taktika

obavjestajac globalista
5 godine prije

Rusi su u krevetu sa zio koljacima

obavjestajac globalista
5 godine prije

Rusi msu papci i sise poz od Franje

damir zimšek
5 godine prije

to nisu židovi u Izraelu.Pa čitajte malo pvijest

Zax
5 godine prije

Napadi niskog intenziteta. Ocito se radi o testiranju sirijske protuzračne obrane te nalazenje slabih točaka za budući eventualni pravi napad.

Good Old Rebel
5 godine prije

Tvorci Izraelske države združeno i današnji provoditelji i oslonci politike Izraelske države su povijesni remetilački faktor općeg mira u svijetu. U tom smjeru cijeli svijet treba politički i djelovati. Dok se o tome ne postigne opća suglasnost, postojat će velika opasnost od remećenja mira u svijetu.Ti tvorci također snose veliki dio krivnje za uzroke i povode glede izbijanja, vođenja i ishoda prvog i drugog svjetskog rata. U samoj jezgrei te skupine su masoni oko Britanskog ministra Arthura Balfour i Lorda Waltera Rothschilda, odnosno cijela familija Rothschild.

Nestrpljivi
5 godine prije

Napisao sam realan komentar ali tzv administrator mi ga ne želi objaviti..
Cudno za ovaj portal….

Boshko
5 godine prije

Pa što bi izraelci trebali činiti? Pustiti one koji im prijete uništenjem da to i učine.

Ivex
5 godine prije

Rusi i kozojebi i njihovi svršivači na ovoj stanici mogu samo lajati dok Izraleci rade što god hoće.

Churko
5 godine prije

Sto ste vi svi protiv zidovki, eto ja bih ih nekoliko primio da naizmjence sjedaju na milokliza i da ga izrabljuju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI