Stanovništvo u karanteni treba jesti, naručivati ​​na Internetu i gledati serije – Amazon, Netflix i Walmart obaraju rekorde na američkim burzama

Jabuke burza
12 komentara

Ovog četvrtka Amazon i Netflix su dosegli nove rekorde na njujorškoj burzi. Lanac supermarketa Walmart jučer je blizu svog rekorda.  Stanovništvo u karanteni treba jesti, naručivati ​​na Internetu i gledati serije.

“Sada je pravo vrijeme za kupovinu dionica”, preporučuje Bank of America Merrill Lynch ovog tjedna. Tvrtke objavljuju svoje tromjesečne rezultate krajem ožujka u Sjedinjenim Državama. Jasno rečeno, ono što stratezi američke banke savjetuju je sortirati, a ne kupiti sve na temelju trenutnog pada. Svi koji žive u SAD-u trebaju kupovati dionice kompanija koje profitiraju od krize. Koristiti zdrav razum, najbolji je način za ne pogriješiti.

“Tromjesečne publikacije potvrđuju da su hrana, farma i tehnologija definitivno pobjednici u ovoj priči”. Početkom ožujka lanac supermarketa CostCo rekao je da je u veljači primijetio “snažno povećanje” prodaje, “što je imalo pozitivan utjecaj od približno 3 postotna boda na prodaju analizirajući globalne podatke.

Francuska, “tehnološka kolonija” SAD-a

Walmart je jučer također dosegao nove povijesne vrhunce na Wall Streetu. Američki maloprodajni gigant, na vrhu kapitalizacije od 370 milijardi dolara, teži nešto više od LVMH-a i L’Oréal-a – dva giganta francuske burze CAC 40 – i puno više od svih europskih brendova. Francuski Carrefour se na burzi vrednuje 11 milijardi eura. Grupa ostvaruje najveći dio prometa iz Sjedinjenih Država (65%), ali prisutna je u gotovo trideset zemalja širom svijeta. Svoje tromjesečne račune objavit će u roku mjesec dana, 19. svibnja. No Walmart je jedna od rijetkih tvrtki za koju su analitičari podigli prognoze profita za ovu godinu nakon što su ih snizili sredinom veljače.

Netflix je također u mislima i u ladici financijske zajednice i to od početka krize, dok se sve do kraja 2019. bojao dolaska novih konkurenata poput Disney + ili HBO Maxa, kao i uspona Amazon Primea. Netflix i Amazon od ovog tjedna bilježe rekorde, a ovaj četvrtak još više. Kućna dostava i streaming diže vrijednost Amazona na gotovo 1.200 milijardi dolara. Titan e-trgovine, koji je zabilježio skok cijena za tri puta, a na kojem profesionalci prodaju svoje visokotehnološke proizvode, blizu je Applea (1.250 milijardi dolara) i Microsofta (1.320 milijardi) na rang-listi najvećih svjetskih kapitalizacija. Francuska je definitivno tehnološka kolonija Sjedinjenih Država, nedavno je sažeo jedan ekonomist.

Što to znači za zemlje Balkana?

Zapadna poduzeća u svakoj krizi traže pozitivan učinak za svoje poslovanje. Primjer je Netflix koji je počeo gubiti svoje klijenta, a danas zahvaljujući koronakrizi iznova postaje lider na tržištu. U svim europskim zemljama, pa tako i u našim, selo je prošlo najbolje jer se već odavno pripremilo. Koronakriza je na selu jedino pogodila mušku populaciju koja sada, umjesto u birtiji, mora kod kuće sa suprugama piti jutarnju kavu. Bar nešto pozitivno za poštenog i vrijednog seljaka koji i u Americi snabdjeva gore navedene supermarkete koji vrijede kao 70 godišnjih proračuna Republike Hrvatske.

AmazonBurzaKoronakrizanetflixWalmart
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Patriot
4 godine prije

Pa naravno, treba vise pranja mozga putem Netflixa. Obavezno pogledati dokumentarac Out Of The Shadows na 2012transformacijasvijesti….insajderi objasnjavaju kako se CIA korist Hollywood i industriju zabave za masovno pranje mozga. Bukvalno nastavak programa MK Ultra.

Zvrk
4 godine prije

Baš sam primijetio da se za neke serije učestalo spominju recenzije i preporuke. Čak se na YT nalaze preporučeni videoisječci. Eh sad zašto baš da se njih gleda i koju skrivenu agendu prenose…to je malko složenije pitanje.

CAN
4 godine prije

1.riči,zadužit se kod vampira: “Naravno da nema ništa loše u tome, ako tinejdžeri odluče dragovoljno ili uz pristanak roditelja dati svoju krv, to je plemenit potez koji spašava živote, no upitajmo se: u kakvom svijetu živimo i koliko stvari se čini protiv slobodne ljudske volje, od prodavanja djece i žena u ljudsko roblje, do prisiljavanja djece na prostituciju te sve veći trend ubijanja djece i mladih kako bi se njihovi organi prodali na crnom tržištu? Ponerizirano ljudsko društvo te psihopatska elita ne preza od ljudskog žrtvovanja, najviše u formi ratovanja, a sve kako bi dobila više moći i novca, takvo što se naravno događalo i u prošlosti, a u nekim slučajevim povijesne činjenice nalikuju na horor priče. Poznato je da su mnogi britanski monarsi koristili takozvane “mrtvačke lijekove” kako bi se izliječili i obnovili vitalnost. Karlo II (Charles drugi) je čak sam spravljao kanibalske napitke, dok su liječnici mrtvačke lijekove… Čitaj više »

igi
4 godine prije

…čovjek vozi kamion od od američke istočne do zapadne obale i kaže nešto zanimljivo….sve se na reklamnim panoima pored puta vrti oko tri ili pet firmi…kao da je čitava američka ekonomija stala u te na prste jedne ruke firme…evo počelo u hrvatskoj…uništite male obrte, proizvođače i dajte veliki zamah trgovačkim brendovima i firmama…bakice ne mogu više prodavati robu na pijacama…nek se baka idedo jave u lidl i sve će im se otkupiti i zapakirati…zašto biti na zimi i vrućini samo nazovi kaufland i oni će preuzeti robu…nekome korona rat a nekome brat…sve se ubrzava…neće više biti obiteljskih trgovina,malih obrat i sve će usluge ići pod neki svjetski brend.

CAN
4 godine prije

Vizija uskrsnuća i transhumanizam by Fernando | objavljeno u: religija, transhumanizam | Ne treba biti nikakav prorok za predvidjeti svijet koji nadolazi. Budućnost ne postoji, samo tok intenziteta sadašnjosti. Dovoljno je samo trezveno i sveobuhvatno sagledati sve karakteristike aktualno stanja i bliska proročanstva se počinju manifestirati pred nama poput holograma kvantnih mogućnosti. Besmisleno se boriti protiv vjetrenjača. Uzaludno je pokušati zaustaviti tok duha vremena. Ipak, lagano preusmjeravati njegov tok u već pripremljene kalupe ili kanale, je nadasve moguće i u domenu izvedivog. Taj majstorski podvig preusmjeravanja toka energije i karaktera duha vremena u željenom smjeru je umijeće onih čarobnjaka romantike, koji lijenu masu društvene ne-svijesti ili egregor svih društvenih bića (osoba, ega), vješto oblikuju u njima prikladnu formu i smještaju u adekvatni kokošinjac. Na kraju se obično ispostavi, da je konačni rezultat tog “laganog preusmjeravanja”, u potpunosti različit od prvobitnog cilja. Dugoročni projekti tog tipa, su nešto što nadaleko prevazilazi… Čitaj više »

bobo
4 godine prije

Izgleda da ponovo stupa na snagu ona stara partizanska parola: “Smrt fašizmu – sloboda narodu!”

Mare
4 godine prije

Lako je biti general poslje bitke !
Sto ne iste rekli ljudima da Ce te dionice rasti prije nego su pocele ? Ljudi koji znaju nesto o dionicama su ulozili i zaradili a vi sad tu kao nesto pametni vidi Amazon skocio , pa normalno da je lol .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI