Europska Centralna Banka i Amazon rade sučelje za digitalni Euro

Digitalni euro
20 komentara

Europska središnja banka, ili ECB, objavila je da će surađivati ​​s pet tvrtki za razvoj potencijalnih digitalnih euro korisničkih sučelja.

U priopćenju od petka, ECB je rekao da je odabrao “veliku četvorku” tehnološke tvrtke Amazon, fintech tvrtku Nexi, španjolsku digitalnu banku CaixaBank, francusku platformu za plaćanje Worldline i European Payments Initiative, ili EPI, da se svaki fokusira na razvoj prototipa temeljenog na specifične slučajeve uporabe digitalnog eura. Prema središnjoj banci, tvrtke će izraditi front-end prototipove koji se neće koristiti u kasnijim fazama projekta digitalne valute.

ECB je izabrao pet tvrtki na temelju njihovih ispunjavanja “specifičnih sposobnosti” u usporedbi s 50 drugih front-end programera koji su odgovorili na poziv središnje banke u travnju. Dužnosnici su planirali da projekt bude dovršen u prvom kvartalu 2023. u sklopu dvogodišnje faze istrage o digitalnom euru, za koju se očekuje da će završiti u listopadu 2023.

Budući da se čini da interes za digitalne valute središnje banke globalno raste, dužnosnici ECB-a istražuju potencijalni utjecaj digitalnog eura na Europu, dok su nejasni oko toga može li i kada banka objaviti CBDC. Središnja banka naručila je niz fokusnih grupa o digitalnim metodama plaćanja u rujnu 2021., koje su sugerirale da bi korištenje digitalne valute u internetskim i fizičkim trgovinama moglo biti ključna značajka digitalnog eura. Ranije javno savjetovanje također je sugeriralo da se privatnost smatra “najvažnijom značajkom digitalnog eura od strane građana i stručnjaka”.

Izvor cointelegraph.com

AmazonCentralna bankaDigitalni Euro
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

To je početak digitalne diktature.

ex-Bankar
1 godina prije

Svaki manevar ka digitalizaciji ce ojacavati paralelizam trgovine zlatom, srebrom, plemenitim materijalima i razmjenom robe. Ma koliko se trudili preci na elektronsko, kontrole protoka novca, i sve sto budu vise insistirali na tome, crno drziste ce biti vece i jace do te mjere da ce urusiti digitalu

Mel Gipson
1 godina prije

Kriminalci i lopovi!

Sara
1 godina prije

Isprika za off…..kakav vam je plin zadnja 3 – 4 tjedna? Ja (Zg) ne mogu ni luk zdinstati…ne znam kog Vraga Plinara zmišlja i što nam puštaju kroz te cijevi? Zar nisu rekli da plina ima ko u priči te da su skladišta puna?

SIRIUS
1 godina prije

Samo idioti ne vide opasnost u ukidanju keša… tak da stvarno ne vidim na koji način bi se uvođenje digi.valuta moglo spriječiti. Dok god država kao bazu ekonomije koristi magićnu fiat valutu koja nema pokriće nit u govnima, može u potpunosti kontrolirati standard svoje populacije. A kad sav “novac” bude bio povezan sa IP adresom i imenom i JMBG-om, onda če moči kontrolirati kolko dišete, prdite i pišate. Tak da samo naprijed… u pakao totalitarizma i tiranije

bilmez
1 godina prije

da se privatnost smatra “najvažnijom značajkom digitalnog eura od strane građana i stručnjaka
U prijevodu klikom miša će se znati gdje i šta je tko kupio.Isto tako se može zbog banalnosti blokirati račun, pa ti kupuj s nečim virtualnim ako možeš. Kad se to poveže sa socijalnim rejtingom kao u Kini to je dobitna kombinacija.

Suze Roni
1 godina prije

Nikakva digitalizacija.To je u svakom slucaju korak ka potpunoj kontroli sto banda zeli.A gangsterska ekipa vlasnika FED-a, zeli sa prelaskom na digitalni novac, prebrisati sve dubioze koje su napravili sa usd. Upravo zato se treba drzati papirnatog novca.

KISIK
1 godina prije

Sve digi talno nestanr brže od misli.. dokle tako?

Aera
1 godina prije

Evo uvode digitalnu valutu ali ne znam zašto niko ne objavljuje da je vec formirana jedna svetska religija i da se zove krislam i da je sve ozvaničeno pre neki dan od strane rimskog pape i seika bin zajeda.To niko ne javlja.Dok ljudi prate rat u Ukrajini i dok im se preti nestasicama svega i svačega ovako krupna stvar prolazi ispod radara javnosti.Sve to je prorečeno u Bibliji i ne postoji ništa što mi možemo da učinimo da to sprečimo.Mi ne možemo sprečiti da se Bozja proročanstva ispune i ne treba to ni da radimo.Zivimo u poslednjim vremenima istorije zemlje.Pošto se bezakonje umnožilo na zemlji, Bog dozvoljava silama zla da deluju vise nego ranije jer se Bozji duh polako ali sigurno povlači sa zemlje.Sve se promenilo za tri godine , setite se u kakvom smo svetu ziveli do tada a ko je mogao da poveruje da ce sve ovo biti… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI