Idejom automatizacije u domenu cyber-sigurnosti Tines dobio investiciju od 4,1 milijun američkih dolara

Tines Dublin
0
0

Ne, ovo nije moja tvrtka Tines u Parizu (iako bih to rado volio), nego startup tvrtka mog prijatelja sa sjedištem u Dublinu, a koja nudi automatizaciju u domenu kibernetičke sigurnosti. Tines je upravo dobio investiciju od 4,1 milijun dolara u prvom krugu (Series A round) od Blossom Capitala, tvrtke rizičnog kapitala čiji su suosnivači Ex-Index Ventures i LocalGlobe VC Ophelia Brown.

Tines je osnovana u veljači 2018. godine od strane bivšeg djelatnika eBaya, PayPal i DocuSign sigurnosnog inženjera Eoina Hinchya, kojem se nakon toga pridružio bivši kolega iz eBaya i DocuSign, Thomas Kinsella. Ovaj startup automatizira mnoge ručne zadatke koji se ponavljaju, te s kojima se suočavaju sigurnosni analitičari kako bi se mogli usredotočiti na druge važnije poslove.

Eoina sam upoznao upravo zbog identičnog imena naših tvrtki, te je to jedini razlog zašto pišem o njemu i njegovom uspjehu. Čujemo se ponekad i sigurno će mu biti drago što o njegovom poduzeću pišemo na našem portalu i jeziku kojeg ne razumije.

“Još dok sam bio na DocuSign osjetio sam da postoji potreba za platformom poput Tinesa”, objašnjava Hinchy. „Imali smo tim stvarno talentiranih inženjera zaduženih za incidente i forenziku, ali oni nisu bili programeri. Otkrio sam da rade iste zadatke iznova i iznova, pa sam počeo tražiti platformu za automatizaciju ponavljajućih zadataka, međutim nisam ništa pronašao. Sve što sam našao nije bilo ono što smo trebali, pa sam došao na ideju da popunim ovaj jaz na tržištu“.

Tines omogućava tvrtkama automatizaciju dijelova svojih ručnih sigurnosnih procesa uz pomoć šest softverskih „agenata“, a svaki od njih djeluje kao višenamjenski blok. Stoga, bez obzira na to što je proces automatiziran, potrebna je samo kombinacija ovih šest vrsta agenata konfiguriranih na različite načine kako bi se replicirao određeni tijek rada.

“Htio sam da postoji što je manje moguće vrsta agenta kako bi se pojednostavio sustav, a još nisam otkrio proces u kojem se zadaci obavljaju izvan tih agenata”, kaže Hinchy. „Jednom kada se kupac prijavi, može početi automatizaciju vlastitih procesa, a većina naših kupaca od prvoga dana uviđa vrijednost. Ako im treba pomoć, moj tim radi s njima kako bi utvrdio kako trenutno ručno izvršavaju zadatke, poput identifikacije i rješavanja phishing napada. Svaki korak suočavanja s napadom – od unakrsne provjere adrese e-pošte s pouzdanim kontaktima ili s blacklist-om kontakata, do skeniranja privitaka za viruse ili ispitivanja URL-ova – izvest će jedan od šest tipova agenata. To znači da ove zadatke možemo dodijeliti agentu kako bi stvorio tijek rada, ili kako mi to nazivamo “priču”.

Tako, na primjer, jednom kada lažna e-pošta aktivira prvog agenta, sljedeći koraci u “priči” automatski se provode. Na ovaj bi se način Tines mogao opisati kao srodan IFTTT-u, “ali iznimno moćnoj, poslovnoj verziji koncepta IFTTT, dizajniranom za upravljanje mnogo složenijim procesima”.

Njihovi konkurenti su Phantom, kojeg je prošle godine kupio Splunk, i Demisto, kojeg je kupio Palo Alto Networks. Međutim, Hinchy tvrdi kako je ključna razlika to što se Tines ne oslanja na unaprijed ugrađene integracije za interakciju s vanjskim sustavima. Umjesto toga, on kaže kako se softver može priključiti na bilo koji sustav preko API.

U međuvremenu, Tines kaže kako će novo financiranje iskoristiti za angažiranje inženjera u Dublinu koji mogu pomoći poboljšanju platforme kroz istraživanje i razvoj, kao i širenje korisničke baze s kompanijama u SAD-u i Europi. Značajno je da se startup planira proširiti i izvan automatizacije cyber-sigurnosti.

“Sigurnost nam je glavni posao, pa smo s Tinesom u početku usredotočeni na pomaganje sigurnosnim timovima da automatiziraju njihove ručne procese koji se ponavljaju”, kaže Hinchy. “Ono što nas razlikuje je to što nigdje ne piše da ne možemo proširiti dalje od toga kako bismo pomogli drugim timovima i sektorima u automatizaciji zadataka. Prednost našeg modela izravne integracije je da Tines ne brine ako razgovarate sa sigurnosnim alatom, HR sustavom ili CRM-om, tretira ih isto. U idućih 18 mjeseci planiramo proširiti Tines i izvan zone sigurnosti, zaposliti više talentiranih ljudi  i povećati tim proizvoda s 8 na 20 ”.

Drago mi je vidjeti kako prijatelj iz Irske napreduje velikim koracima. Za godinu dana je uspio, što neki ne uspijevaju za cijeli život. Eoin, puno sreće i nadam se skorom viđenju u Dublinu ili Parizu.

Internet stranica: Tines.io

Tines
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.