Kina će razviti centraliziranu kripto valutu, štiteći juan od ne-državnih digitalnih valuta

Kriptovalute u Kini

Narodna banka Kine (PBoC) nastavit će primjenjivati ​​stroge mjere nad virtualnim valutama kao dio strategije zaštite i jačanja juana (RMB), navodi se u priopćenju objavljenom 29. ožujka na internetskim stranicama banke.

Ove godine na nacionalnoj video konferenciji posvećenom postignućima i glavnim izazovima s kojima se suočava kineski monetarni sustav, zamjenik guvernera PBoC Fan Yifei iznio je ciljeve u zaštiti juana.

Dok Fan podržava razvoj vladom regulirane digitalne valute, ističući kako je jedan cilj “… da dodatno pojača reformu i inovacije, čvrsto promovira istraživanje i razvoj digitalne valute središnje banke”, ponovio je važnost zaštite juana od neslužbenih virtualnih valuta.

“Jedini cilj je strogo ojačati unutarnje upravljanje i vanjski nadzor, pridati veliku važnost i učinkovito ojačati kontrolu kvalitete RMB … i izvršiti ispravljanje različitih vrsta virtualnih valuta.”

Iako nikakva posebna pravila protiv virtualnih valuta nisu bila ponuđena u izjavi, pozicija koju je zauzeo Fan i PBoC ukazuje na trenutačno strogu politiku kineske vlade prema decentraliziranim oblicima plaćanja.

Kina je poduzela niz koraka prema trgovanju digitalnim valutama, dodavajući i inozemne i domaće platforme za trgovanje digitalnom imovinom svojem Velikom vatrozidu, zabranivši “inicijalne ponude kovanica” (ICO) i web stranice vezane uz kriptovalute, kao i zamrzavanje brojnih računa za razmjenu kriptovaluta. Kao rezultat, te čvrsto postavljenje politike, trgovci su pobjegli na druga tržišta s mekšim propisima prema kriptovalutama, poput Hong Konga i Japana.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac

Sa ovakvim modelima vladanja i upravljanja, ja vidim samo ogroman kapacitet za držanje nas pod još jačom kontrolom.

Našili
Gost
Našili

da slažem se kripto valute financijski inzenjeing koji treba onemoguciti a zaštita juana ne radi se osnivanjem kripto valute

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik

Ne razlikuje se previše kineska reakcija na kriptovalute od reakcija drugih država. Osim što Kinezi bez velike priče sve ono što im se čini kao prijetnja sustavu zabranjuje. Što je velik pomak u demokratskom razvoju Kine. Dosad su inače najprije strijeljali pa ispitivali eventualnu krivnju.Sad ipak ne strijeljaju odmah, nego malo poslije.

Sinisa
Gost
Sinisa

I,isto je sto svi strasno kasne sa reakcijom;kripto prosto zahtijeva ozbiljnije shvatanje i brze djelovanje jer je kripto nesto sa ogromnim kapacitetom.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik