PayPal možda pokreće sopstvenu kriptovalutu

PayPal
3 komentara

Globalni sistem plaćanja na mreži razmišlja o stvaranju sopstvene kriptovalute, ali traži podršku u američkim dolarima.

Tehnološki gigant PayPal priprema se za lansiranje sopstvenog kripto tokena, potvrdila je kompanija nakon što su znaci tog poteza pronađeni u njenoj aplikaciji za iPhone.

„Istražujemo stabilcoin; ako i kada budemo nastojali da krenemo naprijed, mi ćemo, naravno, blisko sarađivati sa relevantnim regulatorima“, rekao je šef odjeljenja za kriptovalute PayPala Hoze Fernandes da Ponte u izjavi za Bloomberg News.

Kompanija razmatra stvaranje stabilnog novca – kriptovalute podržane vrijednošću fiat valute ili robe.

PayPalov potez da kreira stabilcoin u svojoj aplikaciji za plaćanje otkrio je programer Steve Moser, koji je Bloombergu saopštio vijest. Prema njegovim nalazima, novčić se zove „PayPal Coin“ i bio bi podržan dolarom.

Portparolka PayPala je rekla da je proizvod za sada u razvoju u okviru odjeljenja za blockchain, kripto i digitalne valute kompanije, a njegovo konačno ime i karakteristike mogu da se promijene kada bude spreman za lansiranje.

Ovo nije prvi korak ka prihvatanju kripto tehnologije za PayPal, koji je nedavno lansirao nove funkcije za kupovinu, čuvanje i plaćanje digitalnim novčićima.

Da Ponte je nedavno pomenuo stabilcoine u podcastu „Unchained“, rekavši da bi za korištenje PayPala, stabilcoin trebao da podržava plaćanja u velikom obimu i da ima sigurnost, dok se takođe uklapa u postojeće regulatorne okvire.

Osim PayPala, drugi tehnološki giganti razmatraju stvaranje sopstvenih kriptovaluta. Rebrendirane Meta Platforme, ranije poznate kao Facebook, pomažu Diemu, koji je rođen 2020. godine nakon što je Facebook odjeljenje za kriptovalute Libra objavilo novo ime i organizacionu nezavisnost od kompanije.

kriptovalutaKriptovalutepaypal
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
2 godine prije

PayPal je originalno i trebao biti posebna digitalna valuta ali im regulatori nisu dopustili. Ovo što sad rade je samo pokretanje vlastitog stablecoina kakvih ima već desetak na tržištu, da bi lakše i brže vršili poravnanja. Bitcoin je još uvijek kralj.

Xam
2 godine prije

Umom selu svaka kuća ima svoju kripto valutu.

Boba Lazarević
2 godine prije

Endgame cijele kripto epopeje je FEDcoin, a PayPal mi, po ovom zahtjevu da bude podržan dolarom, zvuči kao FED-ov instrument za tu operaciju. Kad ona bude provedena, svih preostalih 17000 kriptovaluta bit će ugašeno.

Bilo je naivno očekivati da bi vlast ikome predala suverenost nad državnom valutom, a kamo li nekakvim “decentraliziranim” sustavima. FEDcoin, ili kako se već bude zvao, će joj dati ne samo veću kontrolu nad platnim prometom nego i nad populacijom.

Pomalo ironično, kripto koji je obećavao slobodu od države je na kraju ispao instrument porobljavanja. Hvala korisnim budalama koje su ga spremno prigrlile. Meni ostaje utjeha da mi je cijela stvar od samog početka smrdila na prevaru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI