Musk je potajno financirao Bitcoinovog rivala

Elon Musk Bitcoin
2 komentara

Milijarder je navodno financirao razvoj Dogecoina i razmišljao o stvaranju nove platforme društvenih medija temeljene na blockchainu

Elon Musk, vlasnik Tesle, SpaceX-a i X-a (bivšeg Twittera), financirao je razvoj kriptovalute Dogecoin temeljene na memovima, navodi se u članku u Wall Street Journalu u petak na temelju izvadaka iz biografije milijardera koji će biti objavljen kasnije ovog mjeseca.

Musk, koji već godinama otvoreno promovira Dogecoin na svom Twitter računu, također je bio među njegovim investitorima, navodi se u članku WSJ-a. Prije nego što je kupio Twitter, također je navodno planirao stvoriti novu platformu društvenih medija temeljenu na blockchainu, koja bi mogla imati sustav plaćanja pomoću Dogecoina.

“Nakon ručka, poslao je [svom bratu] Kimbalu nekoliko poruka u kojima je razradio ideju za “sustav društvenih medija blockchain koji obavlja i plaćanja i kratke tekstualne poruke poput Twittera”, stoji u članku, citirajući biografiju.

Izvadak spominje dane prije nego što je Musk dao službenu ponudu za preuzimanje Twittera. Prema biografiji, iako mu se još uvijek sviđala ideja o potpuno novoj platformi društvenih medija, odlučio je ponovno osmisliti Twitter jer je već imao bazu korisnika.

Iako Muskova privrženost Dogecoinu nije bila nikakva tajna – više puta je tvitao svoju podršku tokenu i rekao da posjeduje nekoliko kovanica – njegova novčana uključenost u kriptovalutu došla je kao iznenađenje.

Članak na WSJ-u potaknuo je trenutni porast Dogecoina, iako je kasnije splasnuo. Dogecoin se trenutno trguje po 0,06 USD, prema Coindesku, što je pad od 9,41% do sada ove godine. Njegova tržišna kapitalizacija je otprilike 8,9 milijardi dolara.

BitcoinDogcoinKriptovaluteMusk
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

Pa,neka.

DRTEX
9 mjeseci prije

Nije nastao račvanjem od BTC.Račv.od BTC su nastali BTC Cash,BTC Gold, A BTC Casha se opet račva na 2 djela.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI