Pilana u Vrbovskom

Pilana Vrbovsko, Hrvatska, naslovna slika
0
0

Da i Gorski kotar može biti mamac za višemilijunsku investiciju dokazuje grad Vrbovsko. Nekad poznata Drvna industrija otišla je u stečaj, derutna postrojenja godinama su zjapila prazna, a radnici završili na burzi. Onda je Grad kupio tvornicu, na posao vratio prvih 20 radnika, a potom sve prodao domaćoj tvrtki iz Kastva koja je uložila milijune eura i od propale pilane učinila gospodarski zamašnjak toga kraja.

Tvrtka iz Kastva prije tri je godine uložila novac u propali posao i svima pokazala kako se uz puno rada može ostvariti uspješan biznis. Prije tri godine od grada su kupili propalu drvnu industriju i u mahu je pretvorili u daleko najuspješniju tvrtku u Gorskom kotaru.

Investitor, koji je kupio propali Drvnu industriju Vrgorac, zapošljava 180 radnika kojima plaća ne kasni ni dan. U planu ih je ukupno 250.  Oprema u ovom pogonu vrijedna je oko dvadeset milijuna kuna, a od kraja lipnja proizvodit će okrajčene daske za namještaj. Od sirovina proizvedenih u tvornici radi se namještaj diljem svijeta. Najveći kupci su sjeverna Afrika, Kina i Dubai. Konkurencija je jaka pa se grade nove sušare, a u hali visokoj 23 metra iskorištavat će se sva sirovina. Ovdje otpada nema, a proizvode i svoju struju. To je tek dio investicije.

Najbolje europske tvrtke bore se za svoju ulogu u ovoj tvrtki koja će od njih ugraditi svoju opremu u goransko postrojenje. Lokacija je idealna, ovdje je i industrijski željeznički kolosijek, autocesta, a riječka luka udaljena je 65 kilometara.

Pilana na osamdeset tisuća kvadrata posljednji je modni krik drvne industrije. Trenutno je najveća u Hrvatskoj, a krajem iduće godine imat će titulu najveće europske pilane – prema želji i težnjama djelatnika.

drvna industrijapilanaVrbovsko
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI