Drvodjelac d.o.o. iz Ivanca – tvornica prerade drveta

drvodjelac-radnik-logo-ubacen-naslovna
0
0

Na padinama planine Ivanščice i oko nje ima puno šume. Guste šume, šume koja nadahnjuje, šume koja je i bila razlog postanku tvrtke Drvodjelac d.o.o. iz Ivanca

Sve je počelo od sjemenke, koja je izrasla u drvo.  Puno takvih sjemenki na jednome je mjestu stvorilo šumu, u Ivancu, zagorskom gradu u podnožju Ivanščice, 1949. godine organizirana je proizvodnja građevinske stolarije. Stolarski radnici, njih 20-ak, izrađivali su vrata i prozore u sklopu Poljoprivredne zadruge Ivanec. I tako sve do 90-ih godina 20. stoljeća kada se tvrtka privatizirala i obitelj Marković nastavlja uspješno voditi i razvijati proizvodnju drvnih proizvoda.

Jasno je da bez stručnih i kvalificiranih ljudi nema napretka. Svjesna te činjenice, obitelj Marković okuplja oko sebe znalce svojih struka i danas je tu više od 200 kreativnih, stručnih i odgovornih ljudi. U tvrtki Drvodjelac d.o.o. radi se na oko 3.500 m2 poslovno-proizvodnog prostora. Tu su još i sušionice na površini od 2200 m3, kondiciona hala od 4.500 m2 i natkriveni skladišni prostor od 1.600 m2. Drvo i proizvodi od drva kupcima se prevoze vozilima iz vlastitog voznog parka.

Ovako predočeni brojčani podaci daju za zaključiti – riječ je o velikoj tvrtki. Točnije, riječ je o vodećoj drvoprerađivačkoj tvrtki sjeverozapadne Hrvatske, a i šire. U filozofiji tvrtke Drvodjelac je i kontinuirani rad na osuvremenjivanju i proširivanju proizvodnje. Stoga je svoje mjesto u okrilju Drvodjelca 2004. godine pronašla i pilana u Bednji. Godišnje se u njoj preradi oko 25 tisuća kubičnih metara trupaca. Pilana se prostire na 17.000 m2, a tu su još smješteni i pogoni krojačnice i građevinske stolarije.

Ploča od masivnog drveta primarni je proizvod Drvodjelca. Od nje sve počinje. Takva ploča postaje kasnije vrhunski krevet, stol ili čvrsto gazište za stepenice.

DrvopilanapogonproizvodnjastolarijaŠumasušionicatrupci
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI