fbpx

Drvodjelac d.o.o. iz Ivanca – tvornica prerade drveta

drvodjelac-radnik-logo-ubacen-naslovna
0

Na padinama planine Ivanščice i oko nje ima puno šume. Guste šume, šume koja nadahnjuje, šume koja je i bila razlog postanku tvrtke Drvodjelac d.o.o. iz Ivanca

Sve je počelo od sjemenke, koja je izrasla u drvo.  Puno takvih sjemenki na jednome je mjestu stvorilo šumu, u Ivancu, zagorskom gradu u podnožju Ivanščice, 1949. godine organizirana je proizvodnja građevinske stolarije. Stolarski radnici, njih 20-ak, izrađivali su vrata i prozore u sklopu Poljoprivredne zadruge Ivanec. I tako sve do 90-ih godina 20. stoljeća kada se tvrtka privatizirala i obitelj Marković nastavlja uspješno voditi i razvijati proizvodnju drvnih proizvoda.

Jasno je da bez stručnih i kvalificiranih ljudi nema napretka. Svjesna te činjenice, obitelj Marković okuplja oko sebe znalce svojih struka i danas je tu više od 200 kreativnih, stručnih i odgovornih ljudi. U tvrtki Drvodjelac d.o.o. radi se na oko 3.500 m2 poslovno-proizvodnog prostora. Tu su još i sušionice na površini od 2200 m3, kondiciona hala od 4.500 m2 i natkriveni skladišni prostor od 1.600 m2. Drvo i proizvodi od drva kupcima se prevoze vozilima iz vlastitog voznog parka. Ovako predočeni brojčani podaci daju za zaključiti – riječ je o velikoj tvrtki. Točnije, riječ je o vodećoj drvoprerađivačkoj tvrtki sjeverozapadne Hrvatske, a i šire. U filozofiji tvrtke Drvodjelac je i kontinuirani rad na osuvremenjivanju i proširivanju proizvodnje. Stoga je svoje mjesto u okrilju Drvodjelca 2004. godine pronašla i pilana u Bednji. Godišnje se u njoj preradi oko 25 tisuća kubičnih metara trupaca. Pilana se prostire na 17.000 m2, a tu su još smješteni i pogoni krojačnice i građevinske stolarije.

Ploča od masivnog drveta primarni je proizvod Drvodjelca. Od nje sve počinje. Takva ploča postaje kasnije vrhunski krevet, stol ili čvrsto gazište za stepenice.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Izbornik