Brazil bilježi rekordnu proizvodnju nafte i plina

Cijene nafte
5 komentara

Prema podacima, proizvodnja je u srpnju dosegla najvišu razinu ikada u jednom mjesecu

Proizvodnja nafte i plina u Brazilu dosegla je rekordnu razinu za jedan mjesec u srpnju, nadmašivši prethodni rekord postavljen u lipnju, objavio je ovaj tjedan naftni regulator ANP.

Proizvodnja je prošlog mjeseca iznosila ukupno 4,48 milijuna barela ekvivalenta nafte dnevno, pokazuju podaci. Sama proizvodnja sirove nafte porasla je za 18,6% na godišnjoj razini na 3,51 milijuna barela dnevno (bpd).

Proizvodnja prirodnog plina porasla je za 13,6 posto na 154,08 milijuna kubičnih metara dnevno, dodao je regulator.

Privatne naftne kompanije povećat će brazilsku proizvodnju sirove nafte za čak 75% s 1,221 milijuna bpd ove godine na 2,123 milijuna bpd do 2030., ranije je predvidjela istraživačka i konzultantska skupina Wood Mackenzie.

Očekuje se da će međunarodne naftne kompanije kao što su Shell, Equinor, TotalEnergies, Repsol Sinopec Brasil S.A. i Petrogal biti među vodećim proizvođačima zbog svojih partnerstava s državnom Petrobrasom u poljima presoljene, navodi Wood Mackenzie.

Prvo istraživano 2006. od strane Petrobrasa, brazilsko predslano područje je rezervat na moru bogat naftom zarobljen ispod 2000 m debelog sloja soli. Posljednjih je godina privukao značajna ulaganja velikih naftnih tvrtki.

Petrobras je spreman povećati proizvodnju ubrzanim tempom, što znači da se očekuje porast proizvodnje za 61% sa sadašnjih 2,15 milijuna bpd na 3,46 milijuna bpd do kraja desetljeća.

Prošle je godine brazilska naftna i plinska kompanija najavila da će povećati svoja ulaganja za 2023.-2027. za oko 15% na 78 milijardi dolara. Od tog iznosa tvrtka planira potrošiti 64 milijarde dolara na aktivnosti istraživanja i proizvodnje.

BrazilNaftaPlinproizvodnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

Dobro,za,njih.

tihobl
5 mjeseci prije

Brazil.se.razvija.dok.Evropa.prelazi.na.elektricne.trotinete.(za.vise.nema.dovoljno.litijuma.u.svijetu).

Gjuro1977
5 mjeseci prije

Brics treba temeljnog kapitala

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI