USDA dopušta genetski modificiranim cjepivima da se infiltriraju u organsku proizvodnju hrane

GMO - Rajčica
17 komentara

Savez za prirodno zdravlje (ANH-USA) raspravljao je u članku o tome kako Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država (USDA) i drugi organski certifikatori dopuštaju genetski modificiranim (GE) cjepivima da se infiltriraju u organsku proizvodnju hrane.

U 2019. Nacionalni odbor za organske standarde (NOSB), savjetodavni odbor USDA-e, odlučio je razmotriti korištenje cjepiva proizvedenih “isključenim metodama” ili genetske modifikacije u proizvodnji organske hrane. Od tada je povjerenstvo obavijestilo USDA da GE cjepiva mogu biti dopuštena u organskoj proizvodnji samo ako je ekvivalentno cjepivo komercijalno nedostupno.

Međutim, OrganicEye, pas čuvar industrije, predlaže drugačije. OrganicEye je rekao da neki organski proizvođači s certifikatom USDA već koriste GE cjepiva u svojoj stoci iako je to u suprotnosti s načelima organskog uzgoja. Watchdog je također istaknuo da potrošači ne mogu odrediti jesu li organsko meso, jaja ili mlijeko s certifikatom USDA proizvedeni korištenjem cjepiva koja sadrže GE ili GMO.

“U raspravama u vezi s cjepivima na prethodnim sastancima NOSB-a, neki certifikatori, akreditirani od strane USDA… javno su priznali da čak i ne provjeravaju krše li cjepiva zabranu genetskog inženjeringa.”

Ova potencijalna prijevara i obmana u organskoj industriji ukazuje na to da “Big Ag”, ili velike poljoprivredne korporacije, krše integritet organskih standarda – čistu i prirodnu proizvodnju hrane, bez sintetičkih inputa i genetskih modifikacija.

mRNA veterinarsko cjepivo stvarno dolazi ako NOSB odobri

Ako NOSB odobri korištenje GE i GMO cjepiva, mogao bi doći do mogućeg priljeva genetski modificiranih organizama na organsko tržište, pogotovo sada kada su stigla mRNA veterinarska cjepiva.

Dr. Robert Malone, izumitelj mRNA i DNA cjepiva, otkrio je u siječnju da su BioNTech i Bayer radili na “novom, prvom u klasi” cjepivima za messenger RNA (mRNA) za životinje tijekom proteklih šest godina i da su ti proizvodi sada spreman za javnu objavu.

BioNTech-Bayer radi na tri mRNA terapije za životinje, uključujući cjepiva protiv zaraznih bolesti, imunoterapije protiv raka i nadomjestak proteina. U međuvremenu, drugi istraživači također rade na mRNA cjepivima protiv svinjskog reproduktivnog i respiratornog sindroma, afričke svinjske kuge, ptičje gripe i drugih bolesti uzrokovanih hranom i životinjama.

Međutim, ANH-USA tvrdi da organska poljoprivreda treba manje cjepiva od velikih poljoprivrednih proizvođača zbog regenerativne prakse i dobrog uzgoja životinja.

“Proizvođači na tvorničkim farmama uglavnom se oslanjaju na cjepiva, koja smatraju neophodnim zbog samog intenziteta svojih tehnika uzgoja životinja. One zahtijevaju da se životinje uzgajaju u neposrednoj blizini tisuća drugih u ograničenom prostoru, dok se obično drže na prehrane (tipično GMO kukuruza, soje) na koje nisu evolucijski prilagođeni.

Ovi uvjeti uvelike oslabljuju imunološki sustav životinja i izazivaju potražnju za velikim količinama veterinarskih lijekova, uključujući cjepiva: savršena oluja i visokorizično okruženje za izbijanje bolesti”, napisao je ANH-USA u članku pod naslovom “Genetski modificirana cjepiva u Organsko meso i mliječni proizvodi.”

ANH-USA je dalje objasnio da bi uporaba cjepiva, posebno GE i GMO cjepiva, mogla nenamjerno potkopati integritet organskog označavanja. Tvorničke farme potencijalno bi mogle označiti svoje proizvode kao organske, unatoč pridržavanju praksi koje se razlikuju od regenerativnih metoda.

To bi moglo naštetiti poljoprivrednicima koji su posvećeni održivim i regenerativnim praksama jer se natječu s proizvodima koji možda nisu u skladu s njihovim načelima.

“Ako mRNA životinjska cjepiva postanu novi standard, zamjenjujući starija cjepiva koja su trenutno u upotrebi, tada bismo mogli vidjeti svijet u kojem će organski proizvodi s certifikatom USDA biti uvelike kontaminirani GE ili GMO komponentama koje potječu iz mRNA cjepiva,” navodi ANH-USA.

GMOhranamRNA cjepivaproizvodnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
3 mjeseci prije

To sve treba pobiti. Mulci u Americi upadaju u škole i ubijaju djecu umjesto da upadaju u prostore duboke države i pobiju svu tu stoku koju je naslagala WEF banda ubojica i razbojnika. Kakvo pravosuđe, institucije i policija, to je sve korumpirano i zato narod mora početi dijeliti pravdu i kazne. a za to što su napravili niti smrtna kazna nije dovoljna..

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Da se razumijemo i demistificiramo …Većina tih cjepiva se proizvodi u pogonima US Army , Pfizer I slični još jedino pune flačice i kače etikete . It’s a fuckin’ warfare on global scale !!!!!

Aera
3 mjeseci prije

Jedini izlaz je da ljudi prestanu da jedu hranu zivotinjskog porekla.I do sada su zivotinje bile vakcinisane ,,običnim ” vakcinama. Iako je biljna hrana prskana pesticidima, bolje je preci na biljnu ishranu i prati povrće i voće u vodi sa sodom bikarbonom bez aluminijuma ili ljuštiti.Nemaju svi svoju zemlju na kojoj bi mogli da sami sade biljke, ali ko je u mogućnosti trebalo bi da se obezbedi na taj način da ne bi zavisio od sistema.

Max
3 mjeseci prije

Toga se treba čuvati.

Zbljuvvvvvv
3 mjeseci prije

Samo sam cekao kad ce napast ekolosku hranu kao posljednji bastion zdravog zivota.

Amater
3 mjeseci prije

Igraju se boga… to ne može dobro završiti …

Trajko
3 mjeseci prije

Cijepiti će nas hranom, očekivano.

DobrotaJeIzbor
3 mjeseci prije

Sve se je ovo već događalo u davnim vremenima, šta je bilo uzrokom velikom potopu.

“Što je bilo, to je ono što će biti, i što je učinjeno, to je ono što će biti učinjeno, i nema ništa novo pod suncem.
Ima li nešto o čemu bi se moglo reći: ‘Gle, ovo je novo!’ To je već bilo davno, to je bilo prije nas.
Ne ostaje od prošlosti ni spomena, niti će biti neko sjećanje na ono što će doći kod onih koji će poslije doći.” – Propovjednik 1:9-11

“Zemlja je bila iskvarena pred Bogom, i zemlja je bila puna nasilja.
I Bog je pogledao na zemlju i, gle, bila je iskvarena, jer je svako tijelo na zemlji iskvarilo put svoj.” (svako tijelo – sav život – ljudi, flora i fauna) – Postanak 6:11-12

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI