Italija želi prebaciti proizvodnju u Rusiju, kako bi sustigla konkurenta Njemačku

Proizvodnja
5 komentara

Prema Ernestu Ferlenghiju, potpredsjedniku Glavne konfederacije talijanske industrije, Rusija bi lako mogla postati mjesto proizvodnje talijanskih tvrtki koje aktivno izvoze na euroazijska tržišta i izvan nje. Dužnosnik je pozvao na veliki pomak u načinu suradnje, u pogledu trgovine, ali i industrijskom partnerstvu.

“Još uvijek smo duboko ovisni o izvoznom modelu suradnje, ali potrebno je prijeći na strateško industrijsko partnerstvo i aktivno ga razvijati, inače će naše mjesto zauzeti konkurenti iz drugih zemalja”, rekao je Ferlenghi u intervjuu za TASS.

Lokalizacija talijanskih proizvodnih pogona u Rusiji glavni je prioritet za učinkovitu suradnju dviju nacija, izjavio je potpredsjednik. Naglasio je da su ruske vlasti stvorile izvrsne uvjete za to, uvodeći porezne olakšice i pružajući posebne ekonomske zone za inozemna poduzeća.

„Štoviše, osim vlastitog tržišta, Rusija može pristupiti cijeloj Euroazijskoj ekonomskoj uniji, u kojoj živi više od 200.000 ljudi. To je velika prednost i motivacija za ulaganje“, rekao je Ferlenghi.

Prema njegovim riječima, talijanska poduzeća moraju se suočiti s rastućom konkurencijom iz Njemačke.

“Njemačka, koja je davno svoje snage uložila na lokalizaciju proizvodnje, trenutno vodi 4.000 poduzeća u Rusiji, od kojih je polovica ili lokalizirana ili sudjeluje u zajedničkim ulaganjima”, rekao je, dodajući da se Italija može pohvaliti s oko 450 lokaliziranih tvrtki i 80 zajedničkih pothvata.

Ferlenghi je naglasio da sankcije koje su na snazi za sada ne stvaraju značajne prepreke, iako je financijski sektor pogođen, sprečavajući tvrtke u izravnim ulaganjima.

“Kao cjelina, raspon industrija ciljanih kaznama je uzak i specifičan za pojedine sektore, no većina talijanskih tvrtki nisu napustile Rusiju. Uz to, naučili smo kako raditi pod takvim uvjetima tijekom posljednjih osam godina”, rekao je.

Italijanjemačkaproizvodnjarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ispravite, molim vas
3 godine prije

cijeloj Euroazijskoj ekonomskoj uniji, u kojoj živi više od 200.000 ljudi.

Max
3 godine prije

A što je s radmim mjestima u Italiji? sve ostalo ima logike jer je Rusija dobar partner.

bane
3 godine prije

Pokrenuti proizvodnju u Rusiji je veoma isplativ business plan, jer tamo ima sirovina i energije. Gotovi proizvodi mogli bi se prodavati u Italiji i ostatku EU, samo je potrebno da se države zaduže kod europske ili američke centralne banke. Zbog krize i pandemije ništa se u EU ne može raditi, pa države moraju pomoći svoje građane “helikopterskim novcem”. I svi sretni.

Alex
3 godine prije

Uz to pošaljite Talijane na rad u Rusiju,posebno mlade,jer Italija ima najveću stopu nezaposlenih mladih u EU!

Maksim
3 godine prije

Kupio veš mašinu Candy, na njoj piše made in Russia

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI