fbpx

Prodaja antidepresiva u Rusiji porasla je tokom koronavirus karantena

Antidepresivi - Rast prodaje u Rusiji

Monitor industrije je objavio da su početak pandemije Covid-19 i uvođenje režima samoizolacije u mnogim regionima doveli do značajnog porasta potrošnje stabilizatora raspoloženja u Rusiji.

Analitičari DSM Grupe, koja analizira sve sektore farmaceutske industrije, proučavali su podatke o prodaji antidepresiva i primijetili izrazit porast prodaje ovih lijekova, u periodu od 1. marta do 1. juna ove godine.

Tokom tri mjeseca, prodaja antidepresiva je porasla prosječno za 10 posto u odnosu na isti vremenski period u 2019. godini. Ukupno, od početka marta do početka juna, prodato je 2,3 miliona paketa u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde rubalja.

Kako je u martu pandemija izazivala sve veću zabrinutost, prodaja antidepresiva je porasla za 35 odsto u poređenju sa istim mjesecom godinu prije. U prve dvije nedelje mjeseca, rast je bio veći od 60 procenata.

Analitičari DSM su primijetili postepeno smanjenje potražnje za antidepresivima, počevši od aprila. Ranije ovog mjeseca, stručnjaci iz industrije otkrili su da je prodaja dezinfekcionih sredstava u Rusiji takođe ove godine porasla – za oko 1.100 procenata u odnosu na normalne nivoe.

8
Ostavite komentar

avatar
10000
 
5 Grupirani komentari
3 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
8 Komentatori
OutsiderbauštelacL. R.Outsiderweoifvuwnfwiefnviuwenvwneufrnwueviuewr Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
nekoime
Gost
nekoime

Kaj su ostali bez votke?

RENEW
Gost
RENEW

To je zelo sabo.
https://off-guardian.org/2020/06/22/face-masks-have-put-us-in-a-state/
Toda obstaja tudi dobra stran. Ljudje ne hodijo več v gostilne, ker raje pijejo doma in prihranijo denar. Malo kdo bo še šel na dopust. Vesela sem, da je Janševa vlada naučila Slovence varčevati.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko

Na zapadu ni antidepresivi više ne pomažu. Društveni sistem je potpuno pobudalio.

weoifvuwnfwiefnviuwenvwneufrnwueviuewr
Gost
weoifvuwnfwiefnviuwenvwneufrnwueviuewr

Ko da to nisu znali think čildrens kad su kazališnu predstavu nametnuli čitavom svijetu, sve negativne posljedice psihološkog rata planetarnih proporcija su namjerne ako to zemljani nisu znali…………..

Outsider
Gost
Outsider

Prijedlog redakciji. Vidim da ljudi olako prihvataju sve što im se ponudi, pa tako su i respiratori postali kao nešto jednostavno. Trebalo bi bar objasniti da respirator nije maska koja daje zrak,kako većina zamišlja. Mladje osobe izgube oko 40% težine za 20 dana terapije. Inducirana koma obavezna,cijev u pluća itd… Neki članak sa skicama i procedurom sa posljedicama bi trebao otkriti puno toga.

L. R.
Admin
Outsider
Gost
Outsider

Bit će da sam propustio taj dan:) Tek jučer sam našao opis procedure spajanja na respirator i održavanja na njemu.

bauštelac
Gost
bauštelac

respirator”” michael schumaher još živi mozak ne živi

POVEZANE VIJESTI

Izbornik