Švicarske banke izdale upozorenje ruskim poreznim obveznicima

Svicarska zastava
7 komentara

Klijenti koji plaćaju porez u Rusiji navodno su dobili obavijest da bi njihovi računi mogli biti zatvoreni

Banke u Švicarskoj nadziru transfere svojih ruskih klijenata kako bi utvrdile plaćaju li poreze u Rusiji, izvijestio je u četvrtak RBK pozivajući se na izvore iz bankarske i pravne industrije. Prema izvješću, brojne su banke upozorile klijente koji to učine da bi im računi mogli biti ugašeni.

“Našem odvjetničkom uredu prijavilo se desetak ljudi koji su do sada dobili neslužbene pozive zaposlenika banke s upozorenjem da će im banka morati zatvoriti račune, ako ne prestanu biti vlasnici tvrtki smještenih u Rusiji i plaćati poreze”, rekao je Roman. Kudinov, izvršni partner švicarske odvjetničke tvrtke LEOLEX, izjavio je za novinsku kuću. Dodao je da službenih radnji još nije bilo, a dojava je zasad malo.

“Naš ured smatra ove radnje nezakonitima i planira se žaliti čim naši klijenti prime službene pismene obavijesti”, rekao je Kudinov.

Drugi švicarski odvjetnik rekao je za RBK da su njegovim klijentima već blokirani računi zbog poreza uplaćenog u ruski proračun, ali nije precizirao o kojim je bankama riječ. Credit Suisse je odbio komentirati izvješće na upit RBK-a. Ostale švicarske banke nisu odgovorile na upite.

Kudinov je rekao da banke odluku objašnjavaju činjenicom da se porezi koje njihovi klijenti plaćaju koriste za financiranje vojne operacije u Ukrajini. Odvjetnik kaže kako vjeruje da su banke prisiljene poduzeti mjere od strane švicarskih vlasti, koje su bile pod pritiskom međunarodnih partnera da pojačaju provedbu sankcija Rusiji, uključujući pozive švicarskim bankama da prestanu pružati usluge ruskim klijentima i zamrznu više ruske imovine.

Prema nedavnim izračunima švicarskog Državnog tajništva za ekonomska pitanja (SECO), oko 7,5 milijardi švicarskih franaka (8,3 milijarde dolara) vrijedna ruska imovina zamrznuta je u Švicarskoj otkako je EU uveo sankcije Moskvi zbog vojne operacije u Ukrajini. Američki veleposlanik u Švicarskoj Scott Miller rekao je da to nije dovoljno s obzirom na količinu ruske imovine koja se drži u švicarskim bankama, za koju tvrdi da je između 150 i 200 milijardi švicarskih franaka.

Međutim, čelnica SECO-a Helene Budliger Artieda rekla je ranije ovog tjedna da bi blokiranje dodatne imovine zahtijevalo dokaze da su sredstva povezana sa sankcioniranim subjektima ili pojedincima. Također je ponovila da švicarska vlada ne planira zaplijeniti zamrznutu imovinu jer bi prekršila švicarski zakon, te da neće vršiti pritisak na financijske institucije zemlje da prestanu pružati usluge ruskim klijentima.

bankerusijaŠvicarska
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Dakle, ‘neutralna’ Švicarska poziva Ruse koji imaju novce u Švicarskoj da ne plaćaju porez na svoje tvrtke u Rusiji. Iz teksta se da zaključiti da je riječ o svim tvrtkama u Rusiji, a ne samo onima koje, recimo, proizvode naoružanje.Zaplijenili Rusima 7,5 milijardi imovine u Švicarskoj.
Fascinantno.

Prije nepunih mjesec dana švicarska narodna banka spasila posrnuli Credit Suisse, posudivši im 50 milijardi franaka da izbjegnu bankrot.Kladim se da Kinezi masovno povlače svoj novac iz švicarskih banaka.

Izgubili svoje bankarski ugled.
Izgleda da su se i Švicarci odlučili na gospodarski put bez povratka.

NOME
5 mjeseci prije

Švicarska je izgrađena na svojoj neutralnosti….i oni se odrekli mirne budućnosti kao i Ukrajinci…..a samo da su ostali neutralni….nebu dobro…..

Max
5 mjeseci prije

Nepošteno.

Zoran
5 mjeseci prije

Na koju su duminu ti Rusi došli do bogatsva kad je u Rusiji sve bilo u državnom vlasništu. Tko ih j..e. To im je poručio i Putko globalista.

Bosanac
5 mjeseci prije

uskoro će i franak upast na jedno 1,60 prema KM-u, samo dok još malo bankari naviuku ovaca da pokupuju franke da se osiguraju od inflacije i ostalih eventualnog pada pada ostalih valuta.

gogo
5 mjeseci prije

idioti koji žive od ruskog i arapskog novca ! Da ne vjeruješ !¨Natrag će oni pasti kravice po aplama

Jomla
5 mjeseci prije

Kako ono rečew baba Dalton: švicarci će promijeniti zastavu, umjesto plusa će staviti minus! 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI