16 kršenja primirja za 24 časa

Ukrajina DNR LNR Donbas
5 komentara

Ukrajinske snage su u poslednja 24 časa 16 puta  prekršile primirje, ispalivši 70 projektila na samoproglašenu teritoriju Donjecke Narodne Republike, saopštila je u nedelju misija DNR-a pri Zajedničkom centru za kontrolu i zaustavljanje vatre.

“Tokom protekla 24 časa, ukupan broj kršenja primirja od strane ukrajinskih oružanih snaga dostigao je 16”, rekao je portparol misije, koji je navela Donjecka novinska agencija. “Ukupni broj granata koju su ispalile ukrajinske trupe je 70.”

Prema JCCC, kijevske snage ciljale su na sela Staromikhailovka, Alekandrovka, Trudovski rudnik u zapadnom Donjecku, Spartak na sjeveru Donjecka, Gorlovku, rudnike Dolomitnoie, Dokuchaevevsk, kao i sela Novolaspa, Leninskoie i Sahanka na jugu DNR-a.

Kijevske trupe su još koristile i minobacače, topove sa BVP-a  i drugih oklopnih vozila, kao i bacače granata i malokalibarsko naoružanje. Tokom granatiranja, u DNR je oštećeno šest kuća.

Dana 17. jula, članovi Kontakt grupe za naseljavanje u istočnoj Ukrajini proglasili su trajni prekid vatre u Donbasu počev od 21. jula. Sporazum naročito uključuje obaveze strana da preduzmu dodatne mere radi obezbjeđenja poštovanja primirja, na šta su se pozvale republike Donbasa. Međutim, ukrajinska vojska je prekršila novo primirje ubrzo nakon što je stupilo na snagu.

primirje
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 godine prije

Znaci jos jedan obican dan u Donbasu.

Slavonac
4 godine prije

Meni prijatelj javlja,da su svaki po osam puta prekrsili primirje u Ukrajini.

jbg
4 godine prije

Ameri pokušavaju skrenuti pozornost sa nekih drugih svojih krimi radnji. Dali je razlog kršenju primirja skretanje pozornosti sa Bidena? Ili je neki drugi razlog, ne znam.
Možda netko od vas bolje zna?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI