Prije roka dostavljeni svi naručeni Su-35S za 2019. godinu

Avion Su-35s
41 komentar

Fabrika aviona u Komsomolsku na Amuru u regionu Habarovsk na ruskom Dalekom istoku je ove godine ispunila svoj plan proizvodnje za borbene avione generacije 4++ Su-35S. Fabrika je isporučila seriju od 10 aviona ruskim vazduhoplovnim snagama prije roka, izjavio je u petak zamjenik ministra obrane Aleksej Krivoručko.

Fabrika u  Komsomolsku na Amuru sprovela je u potpunosti svoj plan proizvodnje za potrebe ministarstva odbrane za 2019. godinu i isporučio 10 borbenih aviona Su-35S. Očekujemo da ćemo dobiti preostalih 10 aviona predviđenih trenutnim ugovorom do 2020. godine, rekao je zamenik ministra odbrane.

Četiri od deset višenamjenskih aviona Su-35S isporučenih ove godine biće prebačeni u akrobatsku grupu “Ruski vitezovi” na aerodrom u Kubinki koji se nalazi u blizini Moskve, izjavio je zvaničnik.

U budućnosti Ministarstvo odbrane Rusije namerava da potpiše dodatni ugovor o višenamjenskim avionima Su-35S.

Ova fabrika trenutno proizvodi prvu serijsku verziju aviona pete generacije, Su-57, izjavio je zamenik ministra odbrane.

Su-35S je moderno unapređen višenamenski borbeni avion generacije 4++, razvijen sa tehnologijama aviona pete generacije. Su-35S se odlikuje novim paketom avionike, novim radarima, boljim motorima s vektorisanim mmlaznicama koji omogućavaju superkrstarenje odnosno dostizanje brzine veće od brzine zvuka bez upotrebe dodatnog sagorijevanja.

Nadzvučni borbeni avion Su-35S izveo je svoj prvi let 19. februara 2008. izveden je iz lovačkog aviona Su-27. Su-35S teži 19 tona, ima plafon leta od 20.000 metara, može da razvije maksimalnu brzinu od 2.500 km/h i ima jednog pilota. Naoružanje borbenog aviona uključuje top od 30 mm, do 8 tona korisnog tereta (rakete i bombe raznih vrsta) na 12 podvjesnih tačaka. Su-35S je u službi ruske vojske od 2015. godine.

SU-35S
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
4 godine prije

Foto :
Avion pokipio ?

Ha ha
4 godine prije

direktor svemira osobno nahranio 30%
ruske djece koja žive ispod granice siromaštva
sve iz jednog kazana
i tako oborio rekord u iskorjenjivanju gladi u rusiji

Jack
4 godine prije

To ne može biti neka ozbiljna fabrika, koja napravi jedan avion u jednom mjesecu. Pa kad bi Turci dobili svojih 36 aviona, da slućajno naruče taj avion od Rusa? Čekali bi najmanje 15 godina. Negdje sam pročitao podatak, da će ta fabrika praviti 1 avion Su 57 godišnje, kad počne njegova serijska proizvodnja. Za ilustraciju, američki Lokid Martin proizvodi sada 160 aviona F 35 na godinu sa tendencijom, da se taj broj stalno povećava.

oefvoinewfvnewfvefvefvefvef
4 godine prije

Dostavljen je i prvi serijski Su-57.

MDM
4 godine prije

Svih 10 , to je d-e-s-e-t. U čemu je problem, nije to toliko loš avion ?

ad astra
4 godine prije

To je vrlo interesantna vijest. Druga interesantna vijest je da je Vlada Republike Hrvatske odobrla povečanje plaća u narednoj godini, svim državnim službenicima za 6%. Netko ulaže u avione, a netko u ljude.

Max
4 godine prije

Odličan avion.

Ivo
4 godine prije

Rusima ni ne treba puno aviona, kvalitativno su nadmoćniji. Jučer ameri pokušali presresti ruski bombarder Tu-160 blizu Japana sa svojim famoznim F-35 opekama. Rezultat – Tu-160 promijenio geometriju krila i ubrzao, F-35 odustao od praćenja jer je daleko sporiji. Koja blamaža. Ultramoderni lovac sporiji od hladnoratovskog ruskog bombardera. Hebala vas ta leteća podmornica.

Bgd
3 godine prije

Ovo je platforma SU-27, u vidu poboljsanja iz 1995. To im je najbolje sto imaju da izbace pred 5tu generaciju USA aviona napravljenu pre 20 god. Da je Amerika sa avionima 4te generacije a da od 2005 ne moze da napravi avion 5te generacije a samo prica o njemu to bi bio znak slabosti. Amerikanci cute i prave sta im treba, a Rusija zbog slabe ekonomije ne moze, slabije daleko nego Nemacka koja je 45 puta manja povrsina sa 1000 puta manje ruda, nafte i nema i pitanje sta ima od prirodnih bogatstava. Da Nemci imaju ono sto imaju Rusi odavno bi vladali svetom. Samo da pogledas prirodna bogatstva Rusije i tako mali broj ljudi na toliku povrsinu jer njih nema ni duplo vise nego Nemaca a zemlja im je 44-45 puta veca ti shvatis da tu nesto nije u redu, da je to pogresna ideologija i da tu ljudi… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI