Albanija protjerala dvojicu iranskih diplomata, a štiti iranske teroriste

Albanija zastava
20 komentara

Jučer je albansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da su dvojica diplomata, Mohammad Ali Arz Peimanemati i Seyed Ahmad Hosseini Alast, proglašeni „persone non grate“, te da je od njih zatraženo da odmah napuste Albaniju.

Ministarstvo vanjskih poslova Albanije je jučer protjeralo dvojicu iranskih diplomata zbog, kako je navedeno, “aktivnosti koje nisu u skladu s njihovim statusom“.

U priopćenju ministarstva se navodi da su dvojica diplomata, Mohammad Ali Arz Peimanemati i Seyed Ahmad Hosseini Alast, proglašeni „persone non grate“, te da je od njih zatraženo da odmah napuste Albaniju.

U prosincu 2018. Albanija je protjerala dvojicu drugih iranskih diplomata zbog “kršenja diplomatskog statusa“, jer su se navodno uključili u neodređene ilegalne aktivnosti koje su prijetile sigurnosti zemlje.

Ovdje moramo priznati da službena Tirana dosljedno ispunjava sve obveze iz svog vazalskog statusa u odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Podsjetimo da je Albanija bila jedina zemlja u Europi koja je pristala primiti teroriste iranske organizacije Mujahedin-e Khalq, kada je Irak odlučio da članovi ove opskurne sekte moraju napustiti njegov nacionalni teritorij, gdje su bili pod američkom zaštitom. 2013. je odlučeno da se 3000 militanata porijeklom iz Irana prebaci u Rumunjsku, ali je na kraju veći dio završio u Albaniji. Vrh terorističke sekte, koju vodi Maryam Rajavi, živi u Parizu, a spomenuti militanti su u Albaniju prebačeni prije nešto više od šest godina i nalaze se u kampu „Ashraf-3“, 30 kilometara sjeverozapadno od Tirane.

U Iranu je ova terorističke skupina samo 1981. ubila 70 državnih dužnosnika, uključujući i premijera i predsjednika. Deset godina poslije je Mujahedin-e Khalq je izvršio 13 napada na iranska veleposlanstva diljem svijeta. Procjenjuje se da su u svojoj povijesti članovi Mujahadeen-e Khalqa organizirali ubojstva najmanje 12 000 ljudi, dok neki iranski izvori spominju 50 000 žrtava. Bez obzira na sve, američki State Department, bolje rečeno bivša državna tajnica Hillary Clinton, 2012. donosi odluku o njihovom skidanju s crne liste State Departmenta, dok je Europska unija to učinila ranije.

Iranske tajne službe su u izvješću parlamentu i ajatolahu Hamneiju navele da je iza većine prosvjeda u kojima je bilo incidenata, činova vandalizma i napada na snage sigurnosti 2019. Godine stajala ova teroristička organizacija, stoga ne čudi da su iranski diplomati pokušali saznati nešto o aktivnostima skupine u Albaniji. No, umjesto da Teheranu pruži pravnu pomoć, Tirana se odlučila podržati terorizam i američku strategiju destabilizacije Islamske Republike i protjerati iranske diplomate.

Naši su čitatelji vjerojatno upućeni o kome govorimo, a oni koji su nam se nedavno pridružili sugeriramo da više informacija o teroristima koje podržava službena Tirana pročitaju u analizi „Teroristi u našem susjedstvu, spremni za svrgavanje „režima“ u Teheranu“.

Iranski veleposlanici
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neznanje
4 godine prije

Svaka ptica svome jatu leti.

Zatvori terorista
4 godine prije

Protjeraj i iranske teroriste … u zatvor

Weteran
4 godine prije

Albanija nije nikog proterala?
Pravilno je reći: NATO birokrate koje upravljaju geografskim prostorom zvani Albanija.

neznanje
4 godine prije

U pravu si. To mi ne padne na pamet.

Stock
4 godine prije

Koliko znamo o toj grupi? Znate li ikoga ko pripada toj grupi? Ja sam, u svijetlu ovoga sto se dogadja na BI pricao sa jednim Irancem prije 5-6 godina. Tek poslije sam saznao da je clan grupe. Pricao mi je o ustanku protiv šaha, koliko razlicitih grupacija je u tome ucestvovalo i kako ih je sve Homeini naguzio. Nisam stekao utisak da su bili kreteni tada, u borbi protiv šaha. A da su ljuti na mule i danasnje vodjstvo Irana nije cudno, je li. Ako su ostali bez dijela kolaca, a i oni ga mjesili, normalno da pizzde. Ne znam… Bilo bi interesantno istraziti njihovu ulogu od pocetka. Ovako padamo na foru da su svi koje pomaze USA neprijatelji covjecanstva. Zasto su bili na listi terorista, pa prestali? Mozda zato sto im danas trebaju? Suprotno… Kako to da su oni drugi, istog imena iz Afganistana, bili borci za slobodu kada… Čitaj više »

Stock
4 godine prije

Oj…moram misliti koje rijeci upotrebljavam…inace teretim redakciju koja mora odobriti napisano.

Segota
4 godine prije

Na kalamođi…

Max
4 godine prije

SVakako da znam mujahid e khalq tajn mudžahedini irana skupina koja cijelo vrijeme svog postojanja ubija terorističkim napadima ubija nedužne građane Irana.. Najčešće bombaškim napadima a podupirao ju je Sadam Hussein

nessy
4 godine prije

Pa, eto, tko kaze da USA nisu dosljedne. Svaki ljudski sljam, koji sluzi njihovim interesima, oni ce udomiti (naravno, daleko od svoje granice), i odrzavati na radnoj temperaturi, za moment kad im zatrebaju. Nista novo, vec vidjeno. Jedino, nije mi jasno sto radi EU, u ovom slucaju? Tisuce besprizornih ubojica i terorista se rasadjuje na teritoriju EU, i na najblizim granicama. Kada, ne daj, Boze, ovi pocnu misiju za koju su programirani (a pocet ce je sigurno, samo je pitanje kada), svi ce se naci iznanadjeni i uvredjeni. Od vremena kada su ljudi naucili racunati 1+1=2. Idioti ispranog mozga plus misija, jednako, kaos.

RENEW
4 godine prije

Normalno, da mudžahedini ljubijo mudžahedine in sovražijo šiite. Normalno je tudi, da šiiti sovražijo ZDA, ki je oborožila mudžahedine. Rusi pa imajo s Čečenskimi mudžahedini težave, Kitajci pa z Ujgurskim mudžahedini tudi. Pa dobimo povezavo Rusija, Iran in Kitajska. Ko se bo Kosovo razdelilo bodo mudžahedini seveda postali del Albanije, pa kaj. To je normalen proces.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.