Američka država Georgia navodno pronašla 2.600 novih glasova u okrugu koji je podržao Trumpa

Georgia glasovi za Trumpa
13 komentara

Zvaničnici američke države Georgia navodno su otkrili paket od 2.600 dodatnih glasova koji nisu izbrojani na predsjedničkim izborima 3. novembra.

Izviješteno je da je 2.600 glasačkih listića otkriveno u ruralnom okrugu Floyd. Kada se prebroje, očekuje se da će smanjiti deficit predsjednika Donalda Trumpa na nivou države u odnosu na demokratskog predsjedničkog kandidata Joe Bidena, koji trenutno iznosi 14.000 glasova, navodi se u izvještaju, pozivajući se na zvaničnike. Trump je sakupio 70 % glasova u ruralnom okrugu sjeverozapada.

Gabriel Sterling, državni zvaničnik za izbore, rekao je da se navodna greška dogodila zato što izborni zvaničnici okruga nisu učitali glasove sa memorijske kartice u mašinu za skeniranje glasačkih listića. Opisao je navodnu grešku kao “nevjerovatnu grešku” i predložio da okružni izborni direktor podnese ostavku.

Međutim, državni sekretar Georgiae, Brad Raffensperger, primijetio je da su prebrojani podaci u svim drugim državama širom države pomno pratili njihov prvobitni broj, dodaje se u izvještaju.

Najveći američki mediji proglasili su demokratskog predsjedničkog kandidata Joe Bidena pobjednikom na predsjedničkim izborima 2020. godine, održanim 3. novembra.

Trump je podnio nekoliko pravnih osporavanja, pozivajući se na navodnu prevaru birača. Koalicija američkih saveznih i državnih agencija u zajedničkoj izjavi prošle nedjelje osporila je Trumpove tvrdnje, rekavši da su izbori 2020. godine bili najsigurniji u istoriji te države.

Američki izbori 2020Donald TrumpGeorgiaglasovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Kakva farsa od izbora!jos Ce poceti nalaziti listice po kokosinjcima,kanalizacijama..

Kile
3 godine prije

Nije navodno, nego su stvarno našli, kao zaboravili su prebacit sa memorijske kartice haha

Konstantin
3 godine prije

Dakle nema nista od picvajza u uSRA ??? :o((((((
Eh Doni Doniii … osusise mi se kokice (hebote)! :o((((

Laki
3 godine prije

Znači od 2600 naknadnih glasova koji su našli 70% ide Trumpu što iznosi 1820 glasova za Trumpa i 780 glasova za Bidena! To će jako pomoć Trumpovoj kamarili!!!

Stara kuka
3 godine prije

Daj nesretniče razblaži malo što god da uzimaš. Prejako je to za tebe.

Mahatma
3 godine prije

Ovo je tek početak. DominionGate je na horizontu i šokirat će svijet.

svit
3 godine prije

kralj aleksandar=tito=simo dubajić=milka planinc=milošević=ratko mladić=karadžić=hadžić =radić=jugoslavenska kpj-u, komunisti i srbskojugoslavenska vojska koja je izvršila agresiju na Hrvatsku i pivala u Vukovaru:”MILOŠEVIĆU ŠALJI NAM SALATE BIT ĆE MESA KLAT ĆEMOHRVATE”! RAZBOJNIK KRALJ ALEKSANDAR POSLAO JE PUNIŠU RAČIĆA DA U BEOGRADSKOJ SKUPŠTINI UBIJE STIEPANA RADIĆA I HRVATSKE PARLAMENTARCE 1928 GODINE U BEOGRADU, A 1931 ZNANSTVENIKA MILANA ŠYFLAJA U ZAGREBU I RAPALSKIM UGOVOROM PRODAO JE KRALJ ALEKSANDAR DALMACIJU ITALIJI 1922GODINE! POD VODSTVOM ZLOČINCA TITA, JNA ,PARTIZANA I KOMUNISTA, SIME DUBAIĆA,PLANINC I MNOGI DRUGI POSLIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA POUBIJALI SU BEZ SUDA OSUDA I ZAKONA 800.000 TISUĆA HRVATSKIH ZAROBLJENIKA, DJECE, TRUDNIH MAJKA I CIVILA I BACILI IH U JAME OD BLEIBURGA DO ĐEVĐELIJE! ISTO TAKO, PRISKAČEŠ GENOCIDE POD VODSTVOM ZLOČINCA MILOŠEVIĆA I NJEGOVE SVITE U ŠKABRNJI, DUBROVNIKU, VUKOVARU, SREBRENICI I ČITAVOJ TAKOZVANOJ “JUGOSLAVIJI”! ZATO UZMI KNJIGE I PROUČI POVJEST, PA CEŠ NAUČITI DA HRVATI U POVJESTINISU NISU BILI AGRESORI NITI SU IMALI PRETENZIJE NA… Čitaj više »

Željko
3 godine prije

“Trump je sakupio 70 % glasova u ruralnom okrugu sjeverozapada.” Sve kazano, kao u Hrvatskoj ili u BiH za desničare glasa “polusvijet”, Donald plače kao Bakir i Milorad u BiH!

Max
3 godine prije

Dokaza je sve više.

hiber
3 godine prije

Tehnički ovi listići se ne broje. Sam Trump je tražio da se zaustavi brojenje. I da se ne primaju novi listići. Ukratko looser ima pravo da se žali, ali po slobodnoj procjeni njegovi su ukrali više glasova nego protivnici. Uostalom po definiciji kakav bi to bio predsjednik kojemu su ukrali izbore. Sutra će mu i kovžečić sa šiframa ukrasti…

Bosanac
3 godine prije

Namjestanje fudbalske utakmice neke regionalne lige u nasim krajevima je ‘pickin dim’ u poredjenju sa ovom ‘U.S. izbornom farsom ove godine’.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI