Američka politika prema Europi – Razotkrivanja ekonomije pljačke i strategije “Anakonda”

Youssef Hindi
10 komentara

Kada se dublje zaroni u međunarodnu politiku i ekonomske odnose između Sjedinjenih Država i Europe, otkrivaju se neka ozbiljna i kontroverzna pitanja. U ovom ćemo članku istražiti te taktike i metode, koristeći kao izvor razgovor Youssefa Hindija, autora knjige “Rat Sjedinjenih Američkih Država protiv Europe i budućnost države,” za mizon TV.

Sjedinjene Države, poznate po svojoj politici globalnog ekonomskeg utjecaja, koriste ekonomske sankcije i druge metode kako bi postigle svoje ciljeve. Ove taktike, koje su bile posebno prisutne nakon Drugog svjetskog rata, prepoznaju se kao ekonomija pljačke.

Uništavanjem Nord Stream 1 i 2 plinovoda, ovaj pristup dolazi do izražaja. Američke sankcije usmjerene su protiv tih projekata, kao i protiv Njemačke i Rusije. Hindi ukazuje na činjenicu da su ove sankcije koje SAD nameće Rusiji zapravo anti-europske sankcije.

Američka Strategija “Anakonda”

Strategija “Anakonda,” nazvana po poznatom zmijskom grabežljivcu, odnosi se na taktiku okruživanja i gušenja kontinenta. Ideja je razbiti kontinentalne saveze i potaknuti sukobe među europskim zemljama, omogućujući SAD-u da održi kontrolu.

Ova promjena u američkom ekonomskom modelu, koja uključuje prijelaz od produktivnog kapitalizma prema štetnom modelu pod kontrolom visoke financije oligarhije, dovela je do ekonomske destrukcije u Europi.

SAD i Kina predstavljaju dvije vodeće svjetske sile, ali s različitim pristupima. Dok SAD podržava vojnu dominaciju, Kina teži ekonomskom utjecaju, posebno kroz inicijative poput Novog puta svile.

U usporedbi s Kinom, šteta koju SAD nanosi Europi znatno je veća. Također, ovaj odnos između SAD-a i Kine može se gledati kao simptom šireg trenda prema globalnom multipolarnom svijetu.

U Francuskoj se situacija dodatno komplicira. Ovdje se razmatraju odnosi države prema religijskim pitanjima, uključujući islam i katolicizam. Ova pitanja često služe kao sredstvo za skretanje pozornosti od stvarnih problema kao što su ekonomska degradacija i rastuća oligarhijska moć.

Potrebna je teološko-politička reforma kako bi se suprotstavila trenutačnom kaosu i degeneraciji. U ovom kontekstu, ne samo kontroverzne teze nego i duboko razumijevanje odnosa između ključnih svjetskih sila postaju neophodni.

Youssef Hindi u svojoj knjizi “Rat Sjedinjenih Američkih Država protiv Europe i budućnost države” pruža nezaobilazno štivo za one koji žele razumjeti složenost modernog svjetskog poretka.

Kroz ovu analizu, čitatelji sada imaju bolje razumijevanje načina na koji SAD koristi ekonomsku pljačku i strategiju “Anakonda” u svom pristupu Europi. Složenost ovih odnosa zahtijeva pažljivo razmatranje i razumijevanje globalnih sila koje oblikuju naš svijet danas.

Što budemo svjesniji, šteta po nas i naše balkansko ogruženje će biti manja. Korumpirani političari, zločinci i lopovi jedva čekaju Ameriku i njenu demokraciju, kako bi na tuđoj boli prosperirali, kao u svim prošlim ratovima.

Tko je Youssef Hindi?

Youssef Hindi je pisac, predavač, povjesničar religija i geopolitičar. Specijalist je za mesijanizam i njegove povijesne, političke i geopolitičke implikacije, a njegova originalna istraživanja otkrila su porijeklo modernih ideologija, među kojima su politički islam, sionizam, socijalizam i francuski republikanizam. Također je autor brojnih članaka o prognozama u međunarodnim odnosima. Suosnovao je think tank Strategika 2020. godine.

AmerikahegemonijaSADYoussef Hindi
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
8 mjeseci prije

Dajte ne filozofirajte o anakondama, kako bi i dalje Amerika bila šaka koju će neko dobit u glavu, ako nije poslušan, a poslušnost je otkazalo dosta njih.
Normalno je kako će Amerika sad, kad nemože više haračit po svijetu kao prije, sisat svoje vazale koji su treba reć od Amerike i imali koristi desetljećima jer su i vazali od globalne pljačke imali svoj vazalski dio kolača.

Max
8 mjeseci prije

Izuzetno inteligentan autor.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Dobro nas guše amerikanci, bez rusije im nikad ne bi uspjelo.

hiber
8 mjeseci prije

Malo zbunjujuće. Zar Europa nije opljačkala Afriku i Kinu? Kako sada i sama opljačkana? Zar joj Amerika nije bila kolonija koju jos i sada pljačka engleska kraljevska obitelj?🤣🤣🤣

Mrdomir
8 mjeseci prije

Jasno. U toku je američki napad na podanicu Evropu. Jasno je da ne mogu Rusiji ništa, osim da je ojačaju, jer je prevelika, prejaka i resursima prebogata, a i ima potrebnu inteligenciju. Ali, zato mogu da prignječe kuju Evropu, koja se bila osilila, pa se počela zbližavati sa konkurencijom (Rusijom)

Evropu su Amerikanci zapišali, i to je njihov revir, i nema mrdanja i sanjanja o nekakvoj nezavisnosti.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Marokanac sa francuskim državljanstvom. 38 godina.

“…lifted the veil on the origins of modern ideologies, including
political Islam,
Zionism,
socialism and
French Republicanism.
He is also the author of numerous prospective articles on international relations.”

Premlad da bi se dobro kužio ne samo u to sve – jer je to skoro nemoguće, nego i u samo jedno od navedenog.

Znanje o svakoj od navedenih ideologija pretpostavlja poznavanje konkretnog povjesnog trenutka, filozofije koja je prethodila, i autora.
Za ovako nešto treba imati dva doktorata, iz povjesti i filozofije. Jednog je mogao imati do sada.

Za drugo neznam, nisam ništa čitala, za neko konkretnije mišljenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI