Američki glavni mediji ćute dok knjiga sugeriše autentičnost e-pošte Huntera Bidena o Burismi u Kini

Hunter Biden
2 komentara

Ranije ove nedjelje, uredništvo časopisa New York Post objavilo je da je „osoba koja je imala nezavisan pristup“ dotičnim mejlovima potvrdila da su najmanje dvije poruke e-pošte koje su navodno preuzete sa laptopa Huntera Bidena potvrđene kao autentične.

Kolumnista New York Posta Michael Goodwin pridružio se u četvrtak voditeljima Radija Sputnjik “Fault Lines” Jamarl Thomasu i Shane Stranahan kako bi razgovarali o hrabrom op-ed članku lista koji slavi dio nove knjige reportera Politico Bena Schreckingera, “Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power.” (Bidenovi: uvid u 50 godina uspona na vlast Prve Familije)

Schreckingerova knjiga, objavljena 21. septembra, djelimično se fokusira na dva mejla koja su drugi glavni mediji ranije ocijenili kao “neutemeljene” dokaze sa laptopa za koje se pretpostavlja da su pripadali Hunter Bidenu.

Prema autoru, “osoba koja je imala nezavisan pristup mejlovima Hunter Bidena potvrdila je da je primila mejl od jednog ukrajinskog biznismena 2015. godine u kojem mu se zahvaljuje na prilici da upozna Joea Bidena.” Biden je u to vrijeme bio potpredsjednik SAD.

Navodni mejl, koji je poslao savjetnik u Burisma Holdings Limited, mogao bi da posluži kao primarni primjer kako je Biden mogao unovčiti svoje potpredsjedništvo u Ukrajini, prema Goodwinu.

Iako je Bijela kuća u početku izbjegavala pitanja o sastanku u aprilu 2015, New York Post je od tada tvrdio da je dobio potvrdu da je Joe Biden zaista prisustvovao večeri sa svojim sinom, Hinterom i savjetnikom Burisme Vadimom Pozharskiijem.

Neimenovani izvor je takođe navodno potvrdio mejl iz 2017. u vezi sa potencijalnom propasti kapitala za poduhvat sa rukovodiocima CEFC China Energy, energetskog konglomerata koji je naveden kao jedna od najvećih kineskih privatnih kompanija, prije proglašenja bankrota 2020. godine.

Mejl, za koji je rekao da ga je napisao James Gillar, uključivao je pregled „kancelarijskih očekivanja“, kao i sporazum u vezi sa raspodjelom kapitala.

Jedna rečenica mejla navodno pita, “10 %  koje H drži za velikog momka?”

Goodwin je primijetio da Schreckingerov izvor nije bio prvi koji je verifikovao navodne dokaze sa laptopa Hunter Bidena.

Tony Bobulinski, poslovni saradnik Bidenovog sina, u oktobru 2020. potvrdio je autentičnost e-pošte iz 2017. godine, koja ga je, posebno, navela kao primaoca. Bobulinski je takođe potvrdio da je “veliki momak” Joe Biden, dok se “JB” odnosio na Jim Bidena, brata Joea Bidena.

Uprkos tvrdnji Bobulinskog, obavještajna zajednica SAD i većina vodećih američkih medija, mejlove su oštro ismijavali kao strano miješanje, primjetio je Goodwin.

Kolumnista New York Posta tvrdi da je potvrda odbijena jer je mogla naštetiti šansama tadašnjeg demokratskog predsjednika Joea Bidena da pobijedi Donald Trumpa na predsjedničkim izborima 2020. Neki kažu i da je Big Tech odigrao važnu ulogu, jer su platforme poput Twittera uklonile slike mejlova i zabranile objavljivanje takvog sadržaja sve do izbora.

Schreckingerova knjiga je naglasila da e-poruke švedske vlade paralelno prijavljuju curenje informacija iz takozvanog „izgubljenog laptopa“ koji pripada Hunter Bidenu.

Anonimni izvor koji je Schreckingeru ponudio potvrdu autentičnosti e-poruka odbio je da uporedi slike NYPosta sa originalnim mejlovima.

“Ova osoba se sjeća da je vidjela oba mejla, ali nije bila u mogućnosti da riječ po riječ uporedi procurjele mejlove sa originalima”, primjetio je Schreckinger.

BidenHunter Biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Pa i točno je ali ga tata štiti

Lucija, prva
2 godine prije

Ukrajina?
Pa tamo Bidenovi imaju udio u vlasništvu cijevi.
Pitanje što je sa poslovima s Kinom…😄

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI